Hogyan illik válaszolni egy ilyenre?
Figyelt kérdés
A nagynénim most írt üzenetet, hogy küldjem el neki a számlaszámomat. Gondolom karácsonyi “ajándéknak” pénzt szeretne küldeni. Nekem viszont annyira pofátlannak tűnik elküldeni a számlaszámomat. Mit írnátok vissza ilyen helyzetben?2021. dec. 24. 23:38
11/25 anonim válasza:
A "ne fárassza magát" helyett illőbb lett volna az, hogy "köszönöm"
12/25 anonim válasza:
mi az, hogy ne fárassza magát? ezt nem is értem, ebben a szituációban
13/25 A kérdező kommentje:
Ha megkapom a pénzt, akkor megköszönöm természetesen. Úgy értettem, hogy miattam ne költekezzen, ne fáradjon, ne küldjön sok pénzt.
2021. dec. 25. 06:26
14/25 anonim válasza:
de egy utalás az pár billentyű megnyomása, nem fárasztó dolog.
16/25 A kérdező kommentje:
15: Miért?
2021. dec. 25. 07:09
17/25 anonim válasza:
A "ne fárassza magát" egy kicsit úgy is értelmezhető, hogy "ne erőlködj".
Illőbb lett volna az, hogy ez és ez a számlaszámom, köszönöm szépen előre is, boldog karácsonyt. Esetleg mögé biggyeszteni egy nyálas szmájlit. Vagy azt, hogy most egy kicsit zavarban érzem magamat, de ez és ez...és köszönöm szépen, stb.
18/25 anonim válasza:
Először felhívtam volna, hogy szóban az udvariassági "köszönöm igazán nem kellene" körök után megköszönjem, majd aztán küldjem el a számlaszámom.
Vagy az udvariassági köröket kihagyva egyszerűen megköszönjem, és utána küldjem el.
De ha már felhívni nem is akarod, akkor meg a #17-nek igaza van.
19/25 anonim válasza:
En biztos nem farasztottam volna magam, es egy ilyen valasz utan egy fillert sem kuldtem volna.Szegyen,hogy magyar anyanyelvu emberkent nem erzed azt,hogy a ne faraszd magad megfogalmazas kb azt jelenti, hogy menj a p*csaba.Azt kellett volna irnod,hogy pl "miattam ne faradj"
20/25 anonim válasza:
Az 1000 megoldás közül sikerült kiválasztanod a legbunkóbb lehetőséget kérdező...gratulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!