Másnál a család minden tagja egyformán tud mindent?
Négyen vagyunk testvérek (két férfi , két nő), és némi vita kerekedett egy köztünk tartott megbeszélésen abból, hogy ki mennyit mond el a (házas)társának.
Van, aki semmit, mert ami köztünk hangzik el, az ránk tartozik kizárólag, van, aki mindent, mert a házastárs ugyanolyan jogú tag a családban. Ebből kerekedett a vita, mert volt, aki kiakadt, hogy nem tudta, hogy nem marad “szűk körön belül”, ami elhangzik.
Én egyébként az vagyok, aki nem mondja el a házastársnak, ha pl. az egyik testvér valami gonddal jön. Mert ha a páromnak akarná elmondani, akkor neki mondaná, vagy ha tudná, hogy rajtam keresztül vele is közli, lehet, hogy nem tenné. Viszont az egyik testvérem közöéte, hogy amit nem akarunk, hogy az ő párja tudjon, azt ne is mondjuk el neki, mert ő mindent megoszt vele. Nekem azért mellbevágó, mert ezt nem tudtam. A bizalomra hivatkozott kettejük között, bár szerintem ez esetben ez nem ide tartozik, mert az nem a házastársam/párom iránti bizalmatlanság jele, ha nem osztok meg vele mindent, amit nekem elmondanak.
Plusz ugye nem tudom, hogy a házastársnak meg ki az egyéb bizalmasa (anya, barát6nő stb.), így hát szép lassan egész messze el tud szivárogni a dolog.
Ahogy a férjemről nem mesélek el mindent a szűk családomnak, úgy a szűk családomról sem mesélek el mindent a férjemnek. Vannak dolgok, amik csak egymásra tartoznak mindkét esetben.
De mondjuk én egyébként sem vagyok pletykás.
Nem mesélgetek, ha nem feltétlenül szükséges.
Anyámnak nem mondtam el, hogy a férjem szerint pocsékul főz, a férjemnek nem meséltem el a húgomnak egy rám bízott titkát. Én szeretem, ha béke van a családban.
Amit bizalmasan mondanak nekem, azt nem fogom elmondani senki másnak (kivéve, ha életet veszélyeztet pl).
Egyrészt, mert nem az én "titkom", vagy problémám, én meghallgattam és tanácsot adtam.
Másrészt nagyon szuper, mikor elmondasz valakinek egy bánatodat pl, és visszahallod, mert ő képtelen volt kssolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!