Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Másnál a család minden tagja...

Másnál a család minden tagja egyformán tud mindent?

Figyelt kérdés

Négyen vagyunk testvérek (két férfi , két nő), és némi vita kerekedett egy köztünk tartott megbeszélésen abból, hogy ki mennyit mond el a (házas)társának.

Van, aki semmit, mert ami köztünk hangzik el, az ránk tartozik kizárólag, van, aki mindent, mert a házastárs ugyanolyan jogú tag a családban. Ebből kerekedett a vita, mert volt, aki kiakadt, hogy nem tudta, hogy nem marad “szűk körön belül”, ami elhangzik.

2021. dec. 14. 21:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
94%
A témától függ. Nem titkolózom a házastársam előtt. Az nagyon nem jó. De bizonyos kényes témákat nem mondanék el. Erre kérni sem kéne külön. Pl. ha testvérem valamilyen kellemetlen betegségről mesélne, vagy szerelmi életéről.
2021. dec. 15. 09:07
 12/21 anonim ***** válasza:
90%
Titkolózni nem szoktam a férjem előtt. Ha az öcsém külön megkér, hogy ne mondjak el valamit senkinek, akkor nem mondom el. De erre még 30 év alatt nem volt példa. Mivel a sógornőmet is testvéremként szeretem és a férjem is így áll az én testvéremhez, így nincs titkunk egymás előtt.
2021. dec. 15. 10:13
 13/21 A kérdező kommentje:

Én egyébként az vagyok, aki nem mondja el a házastársnak, ha pl. az egyik testvér valami gonddal jön. Mert ha a páromnak akarná elmondani, akkor neki mondaná, vagy ha tudná, hogy rajtam keresztül vele is közli, lehet, hogy nem tenné. Viszont az egyik testvérem közöéte, hogy amit nem akarunk, hogy az ő párja tudjon, azt ne is mondjuk el neki, mert ő mindent megoszt vele. Nekem azért mellbevágó, mert ezt nem tudtam. A bizalomra hivatkozott kettejük között, bár szerintem ez esetben ez nem ide tartozik, mert az nem a házastársam/párom iránti bizalmatlanság jele, ha nem osztok meg vele mindent, amit nekem elmondanak.

Plusz ugye nem tudom, hogy a házastársnak meg ki az egyéb bizalmasa (anya, barát6nő stb.), így hát szép lassan egész messze el tud szivárogni a dolog.

2021. dec. 15. 10:50
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, nagyon érdekes, meg a szavazás arányai is.
2021. dec. 15. 10:51
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
Én mindent elmesélek a férjemnek a tesóimról, azt is amit nem kéne. Fordítva már nem. Én a házastársamat érzem a legszűkebb körnek. Annak ellenére hogy, mind a három testvéremmel kiváló a kapcsolatom és nagyon szeretjük egymást.
2021. dec. 15. 10:54
 16/21 anonim ***** válasza:
95%

Ahogy a férjemről nem mesélek el mindent a szűk családomnak, úgy a szűk családomról sem mesélek el mindent a férjemnek. Vannak dolgok, amik csak egymásra tartoznak mindkét esetben.

De mondjuk én egyébként sem vagyok pletykás.

2021. dec. 15. 11:08
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem mesélgetek, ha nem feltétlenül szükséges.

Anyámnak nem mondtam el, hogy a férjem szerint pocsékul főz, a férjemnek nem meséltem el a húgomnak egy rám bízott titkát. Én szeretem, ha béke van a családban.

2021. dec. 15. 11:13
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Vannak bizonyos kényes témák, amiket nem pofázunk el se rokonnak, se senekinek, házastársnak főleg nem.
2021. dec. 15. 13:44
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Amit bizalmasan mondanak nekem, azt nem fogom elmondani senki másnak (kivéve, ha életet veszélyeztet pl).

Egyrészt, mert nem az én "titkom", vagy problémám, én meghallgattam és tanácsot adtam.

Másrészt nagyon szuper, mikor elmondasz valakinek egy bánatodat pl, és visszahallod, mert ő képtelen volt kssolni.

2021. dec. 16. 08:54
 20/21 anonim ***** válasza:
90%
Nem szoktam semmi titkot elmondani a férjemnek, mert első dolga tovább adni az infót az anyjáéknak.
2021. dec. 21. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!