Ikreknél nagymama egyértelműen jobban figyel és pátyolgatja az egyik unokát. Ti meddig nem szólnátok?
Figyelt kérdés
Az tény, hogy az egyik kisebb, gyengébb, koraszülöttségből neki van több lemaradása, de a mindennapi dolgokban kb. egyformák. Ma figyeltem, 70%-ban vele foglalkozott, a maradék 30%-ban a tesóval.2021. jún. 27. 22:13
1/21 anonim válasza:
Miért akarnál bármit is szólni? Tökéletesen érhetö, ha a gyöngébbik babára jobban figyel.
2/21 anonim válasza:
A te gyerekeid? Mert akkor nézz magadba, és számold ki, hogy te egyformán foglalkozol-e a két gyerekkel.
3/21 A kérdező kommentje:
Mindkét gyereknek ugyanannyi figyelem jár itthon, és a másik nagymamánál is, csak az egyiknek van fejlesztés, amire járunk, miközben a másiknak apás program van. Ha az egyikhez szólok egy jó szót, akkor a másikhoz is, és nem nézem levegőnek. A kicsi csinált valamit, elhangzott 5-ször a neve és hogy ügyes, tesónál ez alap, és szólhatott volna mama valamit neki is, mert ugyanazt csinálta.
2021. jún. 27. 22:44
4/21 anonim válasza:
Utolsó pont ez jutott nekem is az eszembe. Családomban a nagyi azért patyolgatta jobban az ikerpár egyik tagját, mert az anyukának a másik volt a kedvenc és sokkal többet foglalkozott vele.
5/21 anonim válasza:
A nagymama (vagyis az anyósod)nem te vagy. Te úgy foglalkozol a gyerekeiddel, ahogy akarsz, és ő is úgy foglalkozik az unokáival, ahogy ő akar, neked abba nincs beleszólásod.
(Elég normális anyós lehet, ha másba nem tudtál belekötni, pedig nagyon akarsz. Nem kell vele barátkozni, el lehet menni otthonról, mikor ott van.)
6/21 A kérdező kommentje:
Nem anyós, saját édesanyám, de más gondom tényleg nincs vele. 🙂
2021. jún. 27. 22:55
7/21 anonim válasza:
Mi az, hogy ugyanolyanok a mindennapokban??
Kicsit se mas a természetük?
8/21 anonim válasza:
Én a rögtön szólok, beszéljük meg elvet vallom. Ezt tisztázni kell higgattan ha anyós ha anyud. Kettesben, rettentő finoman, higgattan kell felhozni. Nem ráállítani, hanem finomítva, mintha azt vetted volna észre stb…
10/21 anonim válasza:
Mekkorák? Nem tudom, miben, hogy van lemaradva az egyik, de ha a neki nagy teljesítmény ugyanaz, ami a másiknak már alap, akkor érthető, hogy őt jobban megdicséri érte. (Mondjuk az egyik most tette meg az első lépést, a másik meg már egy hónapja szalad. Vagy ha az egyik végre rajzolt valami felismerhetőt, a másik meg gyorsan lemásolta, hogy őt is dicsérjék.) De beszéld meg anyukáddal, hogy téged mi miért zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!