Anyák napján nem köszöntöttem fel a nagymamámat, ezért megharagudott, jogosan mérges most rám?
Én is fel szoktam köszönteni nagymamámat. Hiszen a nevében is benne van hogy mama :) Vannak családok ahol nem szokás. Vegyél neki valami szép virágot, vagy valamit aminek örülne és mond el neki az igazságot hogy nem gondoltál bele abba hogy fel kéne köszönteni de igaza van.
Még ha nem is gondolog így, akkor is tedd meg szerintem. Addig örülj és szeresd amíg van, hiszen sokaknak már sajnos nincs nagymamájuk.
Nem teljesen kerek a történet. A gyerekeknek, kb. óvodában megtanítják, hogy a nagyszülőket is fel kell köszönteni. Mi tizenéves korunkig családilag köszöntöttük a nagyszülőket.
Nálatok ilyen nem volt? Mert akkor nem értem, hogy miért ideges rád ès nem a szüleidre, ha meg volt, akkor hogyan nem jutott idén eszedbe?
Amúgy meg, egy idevágó kis vers, nálunk ezzel köszöntötték a nagyikat
"DONÁSZY MAGDA
Nagyanyónak
Édes-kedves Nagyanyókám!
Anyák napja van ma!
Olyan jó, hogy anyukámnak
is van édesanyja.
Reggel mikor felébredtem
az jutott eszembe,
anyák napján legyen virág
mind a két kezembe.
Egyik csokrot neked szedtem,
ódakünn a réten,
Te is sokat fáradoztál
évek óta értem.
Kimostad a ruhácskámat,
fésülted a hajamat,
jóságodat felsorolni
kevés lenne ez a nap.
Köszönöm, hogy olyan sokat
fáradoztál értem,
és hogy az én jó anyámat
felnevelted nékem."
Ezt csak azért hogy miért is köszöntjük a nagyikat is.
9-es hat akkor a szuleid egy tuskok vagy legalabbis egyik se szereti a sajat edesanyjat es ezert neked se tanitottak ezt meg.
Ne felj ez nem teged minosit.
Anyak napjan minden anyankat megksozontjuk a nagyot a dedet az üköt is...mar akinek még élnek. Hiszen mind mind anyukak es egyenesagi rokonaink. Ugyanigy az apukak anyukajat is nem csak az anyukanket. Egy szal virag egy oleles vagy csak egy rajzocska
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!