Másnál a család minden tagja egyformán tud mindent?
Négyen vagyunk testvérek (két férfi , két nő), és némi vita kerekedett egy köztünk tartott megbeszélésen abból, hogy ki mennyit mond el a (házas)társának.
Van, aki semmit, mert ami köztünk hangzik el, az ránk tartozik kizárólag, van, aki mindent, mert a házastárs ugyanolyan jogú tag a családban. Ebből kerekedett a vita, mert volt, aki kiakadt, hogy nem tudta, hogy nem marad “szűk körön belül”, ami elhangzik.
Attól függ, ha komoly téma en nem titkolódzok a párom előtt. Pl penzugyi dolog, ami csaladi szinten érint mindenkit. Mindegy jogilag kire tartozik, szerintem a normalis az ha otthon megbrszelik.
Más ha mondjuk valaki terhes es nem akarja hiresztelni es arra keri a tesókat ne mondjak senkinek, nehogy veletlen elszóljak magukat.
Ha meg pl valami ciki dolog, pl tesóm összefosta magát futas közben, azt nem híresztelném. Szóval szitu függő.
Fordított esetben en sem várnám el a paromtól hogy mindent elmondjon, csak ami érint valamennyire. Akar azt hogy osztanak el örökölt földet vagy házat, es nem azert mert nyereszkednek, csak ha mar idot penzt kell ra szánni akkor megbeszelest igenyel. Bele sem szólnék, de baratnom pl ugy jart hogy a ferje nem szolt hogy ő kivasarolná a tobbi tesójat egy regi hazból, az meg most nyeli a penzt. Es kesz tenyek elé lett allitva, a ferje csaladja megbeszelte. Csak hát a kozosbol van fizetve..na igy nem szivesen jarnék.
Én is azt mondom, hogy nem kell mindent elpletykálni, megosztani mindenkivel. Ez nem a jogokról szól.
Persze ahogy írják fentebb, témafüggő. Nem mindegy, hogy oylan dolog ami anyagilag, vagy más módon érinti a másik felet, vagy csak általános téma, vagy egyéni vélemény.
Mi ketten vagyunk testvérek. Igen, vannak olyan beszélgetések négyszemközt, amiket nem mondok el a feleségemnek sem. Mik ezek? Először is idős szüleinkkel kapcsolatos dolgok, hogy mit tennénk, ha esetleg már nem tudnák magukat ellátni, ill. egyikük meghalna stb. De bármelyik mi oldalunkon levő rokonról beszélünk, pláne intimebb dolgot (pl. betegségéről), azt nem mondom el otthon.
Vagy pl. nemrég nem is a bátyám, hanem a felesége beszélt egyik gyerekük iskolai problémájáról. Szeretnék, ha iskolát váltana. Erről sem beszéltem a feleségemmel. Úgy vagyok vele, hogy mondják el ők családi összejövetelen, amit el akarnak, de ne tőlem tudja meg senki ezt, mert ez nem az én ügyem, csak pletykálkodnék.
Mi mindent meegbeszélünk itthon a férjemmel, szerintem ez a normális, mert egy idő után a házastárs már közelebbi rokon, mint egy testvér. Nincsenek titkaink egymás előtt.
"Mi ketten vagyunk testvérek. Igen, vannak olyan beszélgetések négyszemközt, amiket nem mondok el a feleségemnek sem. Mik ezek? Először is idős szüleinkkel kapcsolatos dolgok, hogy mit tennénk, ha esetleg már nem tudnák magukat ellátni, ill. egyikük meghalna stb."
Hát nem tudom, azért csak a házastársadnak is köze van hozzá, hogy mi lesz, ha esetleg nem tudják ellátni magad a szüleid, nem? Hisz az ő életére is hatással van. Nem azt mondom, hogy haza kell menni és mesélni, hogy Janival ma erről beszélgettünk, de ha esetleg feljön témaként, csak nem titkolod el előtte, mi van tervben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!