Az idő tényleg segít elfogadni, hogy karácsonykor bizonyos családtagok már nincsenek velünk?
Figyelt kérdés
Sajnos az elmúlt 10 év során több családtagomat is elvesztettem, nagyszülőket, nagynéniket, nagybácsikat. Volt aki betegségben, mások a koruk miatt húnytak el. 27 éves vagyok, összesen az unokatesóim, bátyám és szüleim maradtak, akiket nagyon szeretek. De ilyenkor karácsony közeledtével mindig elszomorít a gondolat, hogy bizonyos családtagok már nem lesznek ott a karácsoni asztalnál. Fel lehet valahogy dolgozni ezt a fájdalmat?2021. nov. 22. 00:06
11/34 anonim válasza:
Kitartást mindenkinek! 🤍 Én is elveszítettem néhány családtagot, a fájdalom tompul, de mindig marad bennem hiányérzet karácsonykor. Viszont ez lesz az első karácsonyom a kisfiammal, úgyhogy különlegesnek ígérkezik az ünnep.
12/34 anonim válasza:
Igen fel lehet dolgozni. Sajnos ilyen az élet , ez a rendje. Annak talán könnyebb feldolgoznia akinek saját családja van. Kisebb gyerekek..
Mamám is megünnepelte mindig a karácsonyt. A mini műfájával. Pedig szinte mindenkit túlélt. Testvéreit, szüleit, nagynénémet/aki a lánya volt/. Mint az elején írtam, sajnos ez a rendje. Ha nem mi halunk meg ideje korán , akkor lassan a szeretteink elmúlásával kell szembesülnünk.
13/34 anonim válasza:
Édesanyám 18 éves koromban elhunyt. Édesapám "új" családja kibírhatatlan. Azóta egy karácsony sem karácsony. Pedig én imádom a karácsonyt, feldíszíteni a lakást, illatos gyertyák, narancshéj szárítás, hangulatos fények, zenék, mézeskalács, ajándékcsomagolás, a szeretteinkkel lenni ésatöbbi. Párom családja hatalmas, sok nagynéni, nagybácsi van. Velük egy kicsit újra megtudom élni a karácsonyi pillanatokat, de persze nem olyan, mint régen.
14/34 anonim válasza:
Segít, de azért hiányoznak és szomorú...
17/34 anonim válasza:
Pont ma olvastam Gyarmati Fannitól, hogy "Egyszer mindenki összetörik belül így, és nem lehet többé összeforrasztani?", milyen igaz és találó.
18/34 anonim válasza:
Gondolj bele abba, hogy amikor még együtt voltatok Karácsonykor akkor a nagyszüleid már biztosan elvesztették a szüleiket, nagyszüleiket, mégis örülni tudtak a Karácsonynak. Nem azon szomorkodtak, hogy ki nincs már ott, hanem annak örültek, aki ott van. Az első Karácsony valakinek a halála után mindig nehéz, de utána könnyebb lesz.
19/34 A kérdező kommentje:
Emlekszem 2 eve volt pokoli nehez. Amikot elvesztettem a masodik nagymamamat is. Fura volt h elmaradt a keszulodes, fadiszites nala. Nem voltunk a karacaobyi vasarban, ajandekot venni, na meg sutni főzni. Tavaly valamivel egyszerubbvolt, de a hianya megmaradt,hogy pl 26an nem voltunk sehol, pedig elotte evtizedeken at hozza jartunk at unnepelni.
2021. nov. 22. 16:13
20/34 anonim válasza:
Nekem 3 éve volt nagyon rossz. Az volt az első karácsony a férjem nélkül, akit abban az évben vesztettem el. Csak ültem otthon bezárkózva, és sírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!