Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Illetlenség ha a vendégségben...

Illetlenség ha a vendégségben lévő rokont nem kínáljuk alkohollal?

Figyelt kérdés

A férjem más városban élő rokonai jönnek hozzánk, 1 éjszakát itt is alszanak. Nem mi hívtuk meg őket, ők kérdezték, hogy jöhetnek-e.

Mi a férjemmel nem tartunk itthon alkoholt, mert nem szoktunk inni.

Illetlenség, ha a rokonokat így fogadjuk, hogy nincs semmi alkohol és csak üdítővel, vízzel, kávéval és teával kínáljuk? Ők egyébként szoktak inni (természetesen nem alkoholisták).

Vacsorázni étteremben fogunk, nem otthon.

Ti a rokonok helyében rossz néven vennétek ezt a helyzetet?

2021. szept. 2. 23:01
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
89%

Főleg, ha tudható a vendégről, hogy beteg, (vérnyomás, cukor, epilepszia...hosszú a sor), ami miatt olyan gyógyszert szed, ami mellett az alkohol tilos.

Ha ismeritek a szokásaikat, --ahogy fentebb írják: kivételes esetben-- nem baj, ha mégis "vésztartalékban" van otthon vmi, de ne okozzon problémát, ha nálatok nem az amerikai filmek a példaadók, ahol már köszönés helyett töltik a pohárba az italt, vagy az első kérdés arra vonatkozik, mit inna a szobába lépő "vendég".

2021. szept. 3. 10:04
 22/30 anonim ***** válasza:
93%
#21: Nem kell ehhez Amerikába menni. Sok helyek a "ki vezet?" előbb hangzik el, mint a "sziasztok" :))
2021. szept. 3. 10:07
 23/30 anonim ***** válasza:
82%

Nálam soha nincs itthon semmi kínálnivaló. Ha most beállítana valaki, konkrétan semmit nem tudok neki adni. Alkoholt nem iszom, (meg nem is akarok becsiccsentett embereket a lakásban), kávém sincs, azt sem iszok, egy vajaskenyeret sem tudok adni, mert kenyér sem szokott lenni.

Ezért mondok nemet, ha valaki ide akar jönni azonnal, mert nekem azelőtt el kell mennem vásárolni.

2021. szept. 3. 10:15
 24/30 anonim ***** válasza:
86%
Ha ti nem isztok, akkor nem kell alkoholt tartani otthon. Kávéfőzőt sem veszek, hogy ha jönne vki, akkor főzzek neki kávét, vagy hamutartó sem, mert nem dohányzunk. Hozzon magával, ha már meghívatta magát. Jó ötlet az étterem pont ezért.
2021. szept. 3. 10:47
 25/30 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem nem. Nekem sincs itthon alkohol.

Ha előre szólnak akkor szoktam venni üdítőt, de amúgy azt se tartok itthon mert nem szeretjük.

2021. szept. 3. 10:58
 26/30 anonim ***** válasza:
94%
Van ahol alapbol nem divat az alkohollal kinálás.
2021. szept. 3. 21:11
 27/30 anonim ***** válasza:
92%
Anyám szerint illik lennie kínálós alkoholnak. Mi innen-onnan az évek alatt rengeteget kaptunk, lassan az egyik konyhaszekrény csak alkohollal van tele (spajz nincs sajnos). Ezeket körbe osztogatjuk ünnepekre, szoktak neki örülni. Mi nem iszunk, félévente egy bort megbontunk ha sajttálazunk, de utána egy hónapig bolognai és ennek verziói a kaja, hogy elfőzzük valamibe. Aki átjön nem is szoktuk kínálni, pedig lenne mivel, de nekem nem áll a számra, hogy a kérsz valamit inninél nekiálljak az alkoholokat is elsorolni
2021. szept. 4. 09:51
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
ilyen alkalmakra célszerü tartani otthon keritésszaggatót hogy legközelebb 2szer is meggondolják elmenjenek e.
2021. szept. 4. 16:14
 29/30 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a válaszokat. A kérdés azért merült fel bennem, mert még régen az előző munkahelyemen egy kolléganőm mesélte, hogy volt a párja rokonainál és nem kínálták semmi alkohollal és ez őt zavarta. Így nem tudtam, ez a hozzállás az általános vagy a volt kolléganőm elvárása volt túlzás.

Végül az étteremben söröztek. Amikor hazaértünk rákérdeztek, hogy van-e esetleg még sör, de mondtuk hogy nincs és annyiban hagyták.

2021. szept. 6. 11:36
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem illetlenség. Különben is étterembe mentek ott meg aki akar majd rendel.
2021. szept. 17. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!