Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért kritizál mindenért a...

Miért kritizál mindenért a családom?

Figyelt kérdés
Lány vagyok fiútestvérekkel és fiúunokatestvérekkel. 2 nyelven beszélek tárgyalóképesen, egyetem középszintén és diplomám van. Mindent megcsináltam amit õk, mellette háztartást is vezettem. A kettõs mérce zavar. Ha bármelyik fiúnak megemelik a fizetését vagy külföldi kiküldetésben részesül, akkor kompetens, “nagyszerū” gyerekek, ha én megyek, akkor beképzelt vagyok, férfias, és karrierista. Amikor hazahoztam a francia pasimat, akivel Franciaországban ismerkedtem meg, akkor az volt a nóta, hogy nekem büdös a magyar pasi. Miután maximalistának és szorgalmasnak neveltek, azzal vádolnak, hogy hiányzik belõlem a nõisség. Amelyik fiúnak van párja, mind hagyományosan gondoskodó szakmában helyezkedett el mint óvónõ, szociális munkás, ápolónõ. Hogy milyen nagyszerū, szerény lányok, õk biztosan nagyszerū anyák lesznek meg szívesen gondozzák az öregeket
2021. aug. 3. 10:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Erre a legjobb választ a családod tudná adni....
2021. aug. 3. 10:20
 2/12 anonim ***** válasza:
32%
Nekem ez a kérdés erősen kamunak tűnik... Mondjuk lehetnek elmaradott gondolkodású emberek, szerencsére mifelénk ez ritka.
2021. aug. 3. 10:26
 3/12 anonim ***** válasza:
29%
Lehet hogy te nem ilyen vagy akkor elnézést de felhoznék egy példát van egy nagyon jó barátom 27 éves felesége van jó munkahely a nő tanár a srác mérnök dolgoznak lassan gyerek stb viszont van egy nővére kb 30 se gyerek se párkapcsolat söt el se mer költözni mert fél egyedül és bocsánat nincs jobb szó rá kibírhatatlan nem csinál mást csak képzeld kivel beszéltem a cégnél képzeld hol voltam nyaralni nem lehet tőle mást hallani csak hogy most fognak eloleptetni meg hogy kiket ismer a városban a munkája miatt ami nem baj ha büszke vagy a munkádra de ha tényleg semmi mást nem lehet hallani tőled akkor az idegesítő
2021. aug. 3. 10:33
 4/12 anonim ***** válasza:
95%
Felnőtt ember vagy, törődj a magad dolgával, ne azzal, ki mit gondol. Építsd az életedet tőlük elfüggetlenedve.
2021. aug. 3. 10:38
 5/12 anonim ***** válasza:
91%
Mert a kettős mérce még sok primitív ember fejében ott él. Ha egy hapsit előléptetnek, akkor szerintük megdolgozott érte. Ha egy nőt, az "biztos kifeküdte magának" mert nehogy már egy nő értsen a szakmájához...
2021. aug. 3. 10:49
 6/12 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

A családod működése disszonáns. A materiális követelményekben modernek (tanulj nyelet és tanulj jól, dolgozz), de a megkövetelt jellembeli értékekben ódivatúak (ti. a nőknek Kinder-Küche-Kirche). Nem tudom , mi az eredete, de nagyon bizarr.

A szüleid ebben nőttek fel, a testvéreid is, és ők meg is tudnak felelni ennek a keretrendszernek a nemük miatt. Te nem. Ezt el kell fogadnod. Ennek feldolgozásában segíthet egy pszichológus.

Utána el kell kezdened leszarni a szüleid és esetleg a tesóid véleményét. Ezen közben ha higgadt tudsz lenni, akkor max. 2-3 alkalommal elmondhatod a szüleidnek, hogy neked ez a helyzet miért bántó. Nem elég változás esetén olyanra kell beritkítanod a kapcsolatot (látogatás, információ) a szüleiddel, ami neked(!) megfelel és kellemesség teszi a mindennapjaidat.

2021. aug. 3. 11:37
 7/12 A kérdező kommentje:
A tesóim/unokatesóim nem piszkálnak. Ők látják, hogy mit művelnek velem, és nem partnerek benne. Az abszolút véletlen, hogy ilyen nőket választottak társnak, bár lehet hog tudat alatt tényleg családcentrikus nőket választottak de általánosságban Bem voltak hímsoviniszta nézeteik
2021. aug. 3. 11:47
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A probléma inkább az, hogy túlságosan függsz még mindig a szüleid véleményétől. Ettől próbálj függetlenedni. Nem kell nekik megfelelned.

Ha nekik ez így jó, akkor rendben van. Ha nem jó, nos, az is rendben van.

2021. aug. 3. 12:07
 9/12 Thispain ***** válasza:
100%

Ők még abban a korban szocializálódtak, ahol a nőknek a konyhában volt a helyük, és nem ismerték el semmilyen teljesítményüket.

Tőled jelenleg olyan dolgokat várnak el szóban, amire nem neveltek. Tudat alatt talán örülnek annak, hogy ilyen lettél.

2021. aug. 3. 13:54
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

“ szívesen gondozzák az öregeket “

Tudod te mi van itt. Gondolták, ha már lány lettél, majd otthon maradsz ápolni őket, ami nyilván nem fog megvalósulni értelmes karrier tervekkel és ambíciókkal. Nem szeretik (jobban) a sógornőket se, csak már azt számolgatják, ki fog pelenkázni, ki főzni, és ki bevásárolni nekik. Mert ugye a nő dolga ez, nem a francia pasi meg a nyelvtanulás…

2021. aug. 4. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!