Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyen lehet finoman visszauta...

Hogyen lehet finoman visszautasítani azt, hogyha nem szeretnél keresztszülő lenni?

Figyelt kérdés
Az első gyermeknek én vagyok az egyik keresztszülője, azonban a másodiknak már nem szeretnék az lenni. Hogyan lehet finoman visszautasítani ezt a felkérést?

2021. aug. 1. 19:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

5!

Gondolom kicsit megterhelő lenne anyagilag két keresztgyerek.

2021. aug. 2. 06:22
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Minket felkértek keresztszülőnek.

Férjem egyik barátjáék tették, én annyira nem is ismerem őket.

Elfogadtuk. Majd mire tenylegesen a keresztelőhöz értünk, hogy mar meg kellene tartani, közölték velünk, ők úgy gondolták, a megyeszekhely legnagyobb templomában legyen megtartva, és mi álljunk mindent. Emellett úgy gondolták, hogy a keresztelőtől kezdve, a gyerek minden költsége (ruha, suli, nyaralás stb...) minden felesbe menjen.

(Ők az átlagmagyar fizetésen élnek, mi tehetősebbek vagyunk valamivel).

Na akkor férjem eléjük állt, majd simán közölte, hogy köszönjük a lehetőséget, nem szeretnénk élni vele. Szerintünk a keresztszülőség nem erről szól.

2021. aug. 2. 07:57
 13/18 anonim ***** válasza:
87%

12, hallod ez nem semmi. Csak pillázok hogy vannak ilyen emberek?

Kerdező ha nem szívesen vállalod, tényleg inkabb mond meg egyenesen, hogy ez neked sok, eleg egy keresztgyerek is. Ha meg akarnak sertodni mert a penzre szamitottak, ugyis meg fognak , mindegy hogy mondod.

2021. aug. 2. 08:07
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Ma egyértelműen a pénzről szól a keresztszülőség. Még hogy nem jár semmivel...ha-ha..

Simán benyújtják az igényeiket a szülők minden lehetséges alkalommal. Most aranyláncot vegyél medállal, most fülbevalót, most felezzük az esküvő költségeit... Undorító az egész.

Megmondanám nekik, hogy bocsi, de anyagilag nem bírok több keresztgyereket vállalni, keressenek mást.

2021. aug. 2. 08:19
 15/18 anonim ***** válasza:
79%

14-essel értek egyet, és nem értem, akik azt írják, hogy "semmi jelentősége".

Hogy ne lenne már. Kolleganőm mondta, hogy feléjük (Győr-Sopron) egyenesen a keresztszülő veszi pl. a babakocsit (vagyis hát fizeti). Ez alap ott.

De amúgy is, én akárkinél is láttam (osztálytársnőnél pl.) szebb aranyékszert, megdicsértem, kb: "keresztanyámtól kaptam ballagásra", "keresztanyámtól kaptam diplomaosztóra".

Igenis, a jelesebb alkalmakkor a pénztárcába "kell" nyúlni mélyebben. És karácsonykor sem állíthat oda az ember egy plüsskutyával. Aki ezt nem látja, az vak.

2021. aug. 2. 08:38
 16/18 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező, valószínűleg elkapattad őket anyagilag az első gyereknél, ezért választottak a második mellé is téged.
2021. aug. 2. 08:49
 17/18 anonim ***** válasza:
93%
Én simán megmondtam, hogy saját gyereket sem vállalunk egyenlőre mert nem olyan az anyagi helyzetünk , tehát nincs pénzünk máséra sem.
2021. aug. 2. 09:04
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

#15 azért ez nem mindenhol van így.

Nálunk az a helyzet, hogy a keresztszüleim (keresztapámról már nagyon rég nemhallottam) gyerekeinek a keresztszülei az én szüleim (tehát mi ketten vagyunk tesók, apum testvére a keresztanyum és az ő 2 gyerekének a keresztapja meg az anyjuk testvére (tehát az apám), keresztanyjuk meg az anyukám). Huh, ez elég komplikált lett :DD

Igazából templomba nem járunk, annyira nem vagyunk vallásosak. Viszont a szeretetbeli támogatás meg az anyagi támogatás előtt van. Együtt szoktunk karácsonyozni, ilyenkor kapunk tőlük jelképes ajándékot, és az unokatesóim is az én szüleimtől. Ezen kívül régebben szülinapoztunk, névnapoztunk, de ezt már nem tartjuk, mert rájöttünk, hogy a keresztszülőknek nem az a dolga, hogy mindent megvegyen a keresztgyereknek.

Viszont előre megbeszélték és ezt mi is tudjuk már rég óta, hogyha történik valamelyikükkel egy baleset, betegség vagy bármi, akkor a keresztszülőkhöz fognak kerülni a gyerekek és felnevelik őket. Szerencsére erre még nem került sor.

2021. aug. 2. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!