Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Toxikus családból jövő emberek...

Toxikus családból jövő emberekből lehetnek még egészséges felnőttek? Hogy birkóztok meg ezzel?

Figyelt kérdés

2021. júl. 9. 15:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem könnyű. A lényeg, hogy ne akard feladni. Az embernek nehéz embernek maradni, nemhogy megvàltoztatni az életét, máshogy csinàlni mindent, mint ahogy megtanítottàk. Nehéz még egészséges szülők gyerekeként is, nemhogy annak, akinek betegek a szülei. Legyen szó bàrmiről, az alkoholizmustól kezdve a skizofréniàig.

Ha màr felismered, hogy ez a viselkedésminta rossz, az a jó úton való haladàs kezdete.

2021. júl. 9. 20:45
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
30-as vagyok, és nem. Nem vagyok full beteg, de vannak furcsa dolgaim, amik gyermekkori traumákból jönnek. Vagy, mivel nem volt előttem sosem normális szülői minta, baromi nehéz nekem az, hogy megtaláljam az egyensúlyt a gyereknevelésben. Egyrészt biztos vagyok abban, hogy mit hogyan nem akarok, de bizonytalan vagyok abban, hogy ahogy viszont csinálom, az jó-e neki. Mindig akartam normális családot, de sajnos rossz mintát hoztam, így már így jártam. 1 gyerek, nehéz természetű férj és apa. Ez az én keresztem. Anyósomhoz úgy ragaszkodok, mintha tényleg az anyukám lenne, mert nem volt, ő meg nagyon cuki, tökre érti, hogy miért és teljesen úgy kezel, mitnha a lánya lennék. Ő valószínűleg azért kompenzál, mert a parom
2021. júl. 9. 20:47
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

*párom fura.

Bocsi, véletlenül elküldtem, az utolsó 2 szó lemaradt. 😅

2021. júl. 9. 20:48
 14/17 anonim ***** válasza:
66%
Lehetnek.
2021. júl. 9. 22:51
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tapasztaltam, hogy elköltózés óta nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagyok, de így is feljönnek néha az emlékek. Teljesen soha nem lehet neki hátat fordítani, csak rájöttem, hogy jobb minél ritkábban visszagondolni, találkozni. Azt mondogatom magamban, hogy nem akarok erről beszélni. És igyekszem elterelni a gondolataimat.

A legjobb az lenne, ha teljesen leléphetnék, felszívódni valahol a nagyvilagban a bolygó túlfelén, csak úgy se szó se beszéd. Mindent elvágni velük. Se telefon, se e-mail, se fb, stb. Soha többé nem látni, hallani őket. Ez a vágyam.

2021. júl. 10. 14:54
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el birtalan balázstól a sorskönyv nélkül című könyvet. Mindenkiből lehet egészséges felnőtt, csak egy jó terapeuta kell hozzá.
2021. júl. 25. 14:01
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondom, hogy szuper vagyok, de lényegesen jobb az mint, ahonnan jöttem.

Apánk egy nárcisztikus hisztis alak volt 44 évesen lenyugdíjaztatta magát, attól k zdve otthon basáskodott.

Besértődött, kiabált, csapódott, stb.

Már 60+ vagyok, utoljára 35 éve ordítoztam felnőtt emberrel, az volt a 3. Alkalom.

Négy gyerekem van (17-36) Szumma 2 pofon esett, de egyik sem emlékszik rá, engem nyomaszt csak.

Nekik biztosan jobb apjuk vagyok, mint amilyen az enyém volt.

Nagy önfegyelem, nézd kívülről magad!

A nővérem kb maradt azon a sínen, de azért ő is előrébb lépett.

Ha észreveszed, hogy hibáztál, kérj rögtön bocsánatot, az nehezen indult, de sokat segít.

Arra gondolj, hogy ha csak picit, de jobb legyél a többi emberhez.

Sok sikert!

2021. aug. 10. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!