Demens idős rokon, hogy lehetne kezelni ezt?
Idős rokonom egy súlyos betegség után ápolási osztályra került, maga a betegsége mondhatni rendbe jött, de jött a demencia (ezt már mondták, amikor a kórházból átvitték az ápolási osztályra). A hely jó, látogatjuk (mióta lehet a covid miatt), és hát beszélget, de a baj az, hogy demens, és egyre jobban. Azóta már ápolási otthonban van, a hely viszonylag jó (neki sem férje, se gyereke nem volt, két húga ápoltatja és fizeti, egyik az anyum).
Egyáltalán nem agresszív a néni, de kb. 20-30 évvel ezelőtti életében "él", és úgy beszél, mintha a mában lenne. Pl. hogy ő most itt van A-ban, de megy a gyógyszertárba, kiváltja a gyógyszert, és viszi az anyukájának, meg ilyenek.
Aki látogatja, ilyenkor mi a jó szerintetek? Ugye nem kell leállni vele kijavítgatni, hogy de hiszen anyukád nem él már 25 éve, nővéred (mert ahhoz is "szokott menni"), ő sem él már 6 éve. Ilyenkor úgy kell venni, hogy természetes, amit mond, helyeselni kell, vagy hogyan?
Olyan rossz ezt látni.
Akinek van tapasztalata, írna erről? (Nyilván a több a gondozóknak jut ugye, de mi is megyünk, amikor csak lehet.)
Nagyon szépen köszönöm, nagyon rendesek vagytok.
Hasznos tanácsokat adtatok.
Mindenkinek küldtem a zöld kezet!
Örülök, hogy feltettem itt a kérdést, sokat segítettetek.
Téged az Isten is ápolónőnek teremtett!
Bár mindegyikük ilyen lenne! Jó egészséget neked!
"én tuti kérdeznék a nagyi szüleiről, nagyszüleiről. érdekes lehet megtudni, milyen emberek voltak az ősei."
:) Hát igen, de azért elég nehéz lesz ám kiszűrni a valóságot a sok mindenféléből. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!