Mit tennétek a helyemben, és hogy lehet ilyen embereket kezelni?
Húsz éves vagyok, vékony testalkatú. A rokonaim között vannak sportolók, és mindig savaznak. Ha régebben belefogtam egy sportba, akkor mindig cseszegettek, hogy én mindig béna leszek, ők a legjobbak, meg stb.
Az egy dolog, hogy én magamnak teszek ezzel jót, meg az egészségemnek, de nem így fogják fel, bármit mondok. Mindig versenyeznek, meg többek akarnak lenni, jobbak mindenben. Még abban is, amit én épp tanulok, pedig az nem sport.
Engem ez zavar, mert teljesen elrontja a családi eseményeket a versengés, ezért én évek óta kerülöm őket ha lehet, de születésnapokat, Karácsonyt, egyebeket nem tudok megúszni. Nagyon kellemetlen amit csinálnak.
Arra gondoltam, hogy bármi amibe belekezdek, azt nem árulom el nekik. Eddig bevált. De mi van ha turkálnak nálam, amikor épp nem értem haza?
Nem akarok versengeni, semmit sem azért csinálok, hanem magamért elsősorban. De elkerülni se tudom őket, mert ha én nem megyek hozzájuk, akkor ők jönnek.
Hogy lehet családi összejöveteleken versengeni a sportban? Gondolom, nem rendeztek futóversenyt :)
Csináld, amit szeretnél, sportolj. Arról nem kell beszámolnod, hogy milyen súlyt tudsz felemelni vagy mennyit tudsz futni. Vagy nem tudom, hogy mit sportolsz.
De ha nincsenek veled ott sport közben, akkor nem tudtok egymással versengeni.
Egyébként meg ha azt látnák, hogy magasról teszel a véleményükre, akkor nem piszkálnának. Szóval nem kell olyan komolyan venni.
Ez egy önértékelési zavar.
Méghozzá náluk.
van ilyen ember akinek mindig jobbnak kell éreznie magát a másiknál ahhoz hogy jól érezze magát.
És nem elég az neki amit elért, a másikaz becsmérelnie kell, hogy önmagát még jobbnak érezhesse.
Nagyon kellemetlen tud lenni velük a kapcsolat.
Rövidtávon valóban nem tudod elkerülni őket.
Hosszutávon viszont igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!