Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jobban szeretheti anyósom a...

Jobban szeretheti anyósom a másik fiát? Miért?

Figyelt kérdés

A férjemmel 4éve vagyok együtt.

Ketten vannak testvérek, kèt fiú. Testvérének(bátyja) már van családja, 3gyermek, és egy 35éves 1éve dolgozó feleség.(ezt muszáj kihangsúlyoznom, mert mióta bekerültem a családba,anyós mindig elmondja nekem)

A bátyj gyerekkorában,iskoláskorában nagyon problémás gyermek volt, állandóan baj volt vele, és terelgetni kellett a jobb útra. ( iskola váltás, rossz jegyek, kirúgás, alkohol,cigi, és drog..)

Anyós mindig féltette, amit a mai napig tesz is. 39éves lesz idén a nagyobbik fia.

Após egyébként alkoholista, már vagy 35éve biztosan iszik. ( Tehát férjem ebben nőtt fel )

Ez is fontos, mert a nagyobb testvér külföldön dolgozik, hétvégén meg a házával foglalkozik, amit majdnem önerőből(anyagi,fizikai) épített fel. ( lassan 3éve építi)

Sokszor van emiatt padlón, és sokat iszik “emiatt” IS! Persze anyós támogatja, hogy kimerült, egy pár sör belefér.. de így autózik haza a családjához hétvégén, és ne balhézzon a felesége, mert ő még semmit nem

Tett le az asztalra, és miatta nem tudtak hitelt felvenni, mert nincs munkaszerződése, csak a gyereket szüli.

Kedvelem az anyósomat, mert egyébként jó lelkű, de ha ott vagyok, mindig a másik fiàról beszél nekem, ès szídja a másik menyét.

Itt jön képbe az én férjem.

Teljesen ellentettje a testvérènek. Ő inkább az anyukájára hasonlít.

Iskolás korában neki is voltak nehézségei, de ilyen családi háttérrel, és a testvérrel való foglalkozás sokszor elnyomta, de végül, amit szeretett volna, azt elérte.

Lediplomázott, és elhelyezkedett egy jó vállalatnál.

A nagyszülei megajándèkozták egy autóval. ( egy régi suzukival )

Anyós, és a Nagymama ezt mindig kihasználta, mindig vinni kellett őket valahova.

Férjem az autót egyébként büszkén mesèli ( szegényes családból jött ), az anyukája viszont egyszer úgy mesélte, hogy ezt nem a tanulmányi eredménye miatt kapta, hanem igazából a család kapta. Ès neki rosszul esik, hogy a másik fia nem

Kapott semmit az Após szüleitől.

1,5évig ott laktunk náluk a férjemmel, mert elkezdtünk gyűjtögetni. Rezsibe nem kellett beleszállnunk, de minden házkörüli dolgot megvett a férjem, és rendezte az alkoholista apja helyett az udvart. Elvittük vásárolni, nyaralni..stb

Idén elköltöztünk arra a településre, ahol a másik fiáék laknak. 1km-re lakunk távolabb, így a busztól is távolabb vagyunk 1km-re, de soha nem jöttek el hozzánk, csak hozzàjuk.

Férjem akkor hívja el őket, ha látja, h az én családom többet van itt.

Így el kell menni értük ( kb 15km ), és csak úgy hajlandóak eljönni, de 1óra múlva már menni is akarnak.

Bejelentettük, hogy lesz kisbabánk, após semmit nem mondott, anyós meg kb annyit, hogy ideje volt, mert benne vagyunk a korban már. ( én 28)

Van ezer dolog még igazából, amiből leszűrni, hogy anyós jobban szereti a másik fiát..

Amikor rákérdeztem a férjemre, hogy ő is így érzi-e, azt mondta csak azért van így, mert problémás volt a testvére kiskorában, és ő még mindig pátyolgatni akarja.

Én sokszor érzem azt is, hogy fèltèkeny lenne ránk, hogy mi már bent lakunk a házunkba ( használt lakás ), és a másik fia sokkal keményebben dolgozik, ès még 3év után sem tudnak beköltözni.

Szerintetek a gyerekkori problémàk miatt ilyen a férjemmel az anyós? Ezért érzem sokszor elnyomva?

Ha van valami probléma, h ezt meg azt meg kell csinálni, mi vagyunk hívva, úgy hogy egyébként a párom is reggel 7kor elmegy, és este 7 után ér haza. Neki is szinte a hètvégèje a szabad..

( bocsánat, hogy hosszú lett, csak érdekel más véleménye )

2021. máj. 29. 08:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
7%
Gondolom csak azért tűnik így,mert a bátyj 3 éve építi a házát önerőböl,és még nem költözhetnek be.
2021. máj. 29. 08:47
 2/14 anonim ***** válasza:
90%

Édes istenem, benne vagy a korban 28 évesen...én 36 évesen szültem a fiamat, valaki meg 40 évesen szül...de mindegy, most nem ez a lényeg, tudom.

A leírásod alapján tényleg inkább egy pátyolgatásról van szó inkább, mivel a párod testvérének nehezebben jöttek össze a dolgok. Viszont én nem hagnyám magam ugráltatni, meg mondanám, hogy dolgozok, fáradt vagyok, kész. Legalábbis rendszer nem lenne ebből.

2021. máj. 29. 08:47
 3/14 anonim ***** válasza:
93%
Ahelyett, hogy gratulálnának, hogy baba lesz, hogy unoka lesz...komolyan ezt vágja a képedbe, hogy ideje volt, mert benne vagy a korban? Nekem is ezen akadt meg a szemem. 28 évesen még abszolút nem késő. Sokan 30 felett szülnek. Hát jól kifogtad őket.
2021. máj. 29. 08:50
 4/14 anonim ***** válasza:
38%
Sokszor van ilyen az anyukáknál. Az elesettebb gyereket sajnálják, és emiatt állandóan túlkompenzálnak. Nem akarnak a saját és mások szemében sem úgy tűnni, mint akik jobban szeretik a jobb gyereket (férjed), ezért van a túlkompenzálás a viselkedésükben.
2021. máj. 29. 08:53
 5/14 anonim ***** válasza:
28%
Nem szabad selejtesekkel keveredni. Aztán meg jönnek ide panaszkodni...
2021. máj. 29. 09:06
 6/14 A kérdező kommentje:

Igen, szinte mióta együtt vagyunk, azóta szeretne tőlünk is kis unokát, és félévente megkérdezte.

Illetve az esküvőnkbe is beleszólt, hogyha màr nagyobb fiánál nem volt templomi, ő nagyon szeretné, ha nálunk lenne. ( én nem vagyok megkeresztelve, és nem is jártam

Templomba)

Persze a vírushelyzet miatt nagyon pici polgárit tartottunk tavaly, és ennyivel be is fejeztük.

Dolgoztam olyan helyen, ahol sérült gyermekek voltak, valamelyik esetben a testvér is odajárt( egészséges)

Tudom, hogy ez nem olyan eset, de azt tapasztaltam, hogy mindig az egészséges van elhanyagolva a hátrányosabb miatt.

Valahogy most is ezt érzem..

Csak annyira sajnálom a férjemet, hogy ennyi év után sem kap semmi figyelmet, vagy egy ügyes vagy fiam kijelentést.

Ha elmegyünk hozzájuk, 1-2mondat erejéig vagyunk mi a téma, utána a tesójáról van szó, és annak a családjáról.

Engem is bánt egy kicsit, de leginkább azért, mert látom, hogy a férjemnek rosszul esik, még ha nem mondja..

2021. máj. 29. 09:07
 7/14 A kérdező kommentje:

#5, És ebben az esetben ki a selejtes?

Lehet idejöttem panaszkodni, de nem kötelező válaszolnia senkinek, ahogyan neked sem.

De valószínű Neked unalmas az életed, és nincs miért idejönnöd “panaszkodni”.

2021. máj. 29. 09:09
 8/14 anonim ***** válasza:
34%
Ne foglalkozz az anyósoddal, majd ha te is ilyen helyzetben leszel, megérted a viselkedését. Normális szülő mindig többet foglakozik azzal a gyerekével, amelyik "problémásabb". És ez nem szeretet, hanem a szülői ösztön természetes megnyilvánulása. Tehát nem anyósoddal van a baj, hanem te akarod helytelen szemszögből láttatni őt.
2021. máj. 29. 09:12
 9/14 anonim ***** válasza:
73%

Ha megszületik a baba is ezt fogod hallgatni, hogy jajj a másik unoka ilyen idősen már ezt-azt csinálta. Nem fogsz tudni egy értelmes mondatot elmondani róla, mert rögtön az lesz, hogy jaj a Petike is olyan ügyes.

Nálunk is ez van, bevettem a leszarom tablettát, ezt javaslom neked is. A férjed tartsa a kapcsolatot a szüleivel, te meg maradj ki ezekből a bulikból, mert csak a tüskéket szeded össze.

2021. máj. 29. 09:21
 10/14 anonim ***** válasza:
42%

Most tuti lesz sárdobálás, de nekem nem szimpatikus a család. Biztos nem házasodtam volna bele, és gyereket sem vállalnék egy olyan férfival, akinek az a non plus ultra, hogy kapott egy régi tragacsot. Engem az ilyen emberek lehúznak, sajnos voltam ilyen helyzetben. Akkor az "anyóséktól" az albérletbe kaptunk egy 10 ezer Forintot érő hűtőt, és úgy mesélték mintha egy Bentleyt adtak volna a seggünk alá. Én a saját keresetemből vettem 200 ezres mosógépet, kanapét szintén százezrekért. A fiacskájának egy szemetese sem volt.

Ez egy többszörösen terhelt család lehet, én a helyedben százszor meggondoltam volna hogy közéjük akarnék-e tartozni. Felnőtt emberként meg szerintem ne várja tőlük az elismerést, mert az a hajó elment, a "buggyantat" támogatják inkább.

2021. máj. 29. 09:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!