Vajon mit tudsz tenni ha egy távolabbi helyen lakó rokon nem veszi fel napok óta a telefont? Sajnos senkit nem ismerünk a lépcsőházban akinek szólhatnánk, nézzen rájuk hisz zárkózott életet éltek.
Tavaly 1x már a rendőrségen jelentettuk, akkor ki is mentek és minden rendben volt velük... Viszont az egyik rokon nagyon beteg volt már, és elég sok lelki terhet cipeltek... Bármi is lehet... Ti mit tennétek?
Köszönöm a hasznos válaszokat...
Itt azt hiszik, hogy ha többen vannak akkor már minden jó.
Sajnos elárulom, hogy ez egyáltalán nem garancia. Lehet olyan szellemi állapotban a másik, hogy képtelen segítséget nyújtani/kérni 🤷♂️
Sehol nem írta a Kérdező, hogy a nagyon betegen kívül, a másik meg gyagya.
Persze ettől még lehet, hogy a beteg meghalt a másik meg agyvérzést kapott.
Tippelgethetünk ezerrel, hogy mi a gond, de ez nem vezet megoldáshoz!
Kérdező!
A közös képviselőnek kell lennie elérhető telefonszámának, azt meg ha másutt nem is, de az önkormányzatban ismerik.
De vasárnap lévén én is a rendőrséget javaslom.
Nincs opció, hogy legalább ahol laksz város ott bérelj nekik egy albit vagy idősek otthona?
Kik neked ők?
Egy idős szintén beteg ember ne legyen demens meg semmi, már magát is alig látja el nem még egy beteg ágyhoz kötött embert...
Én inkább idősek otthonába tenném őket, mert ott vannak ápolók rájuk néznek stb
Lépj be facebookon a "pesten hallottam" csoportba ( egy órán belül felvesznek, mert pörög hétvégén). Van 482 ezer aktív tag.
Irj egy posztot a problémáddal, a kerülettel, utca címével, tuti akad pár percen belül aki segít és rájuk néz neked.
Már többször segítettek nekem is és megtenném most én is neked, de sajnos én is vidéken vagyok még keddig.
Ha ez sem jó, akkor tényleg a rendőrség, de hidd el, a közösségi segítség is néha meglepően hamar tud jönni, vannak még normális emberek.
Szerintem az utolsó nem feltétlenül jó ötlet, sok segítőkész ember van a csoportban, de más is láthatja, elég egy-két rosszindulatú, és tálcán kínáltad a sebezhető célpontot egy betörőnek.
Ha aggódsz hívd fel most is a rendőrséget, de a legközelebbi ottjártadkor írd fel a közös képviselő számát, valamint beszélj több szomszéddal is, kérd el az ő számukat is ilyen esetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!