Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Testvérem ballag idén. Közös...

Testvérem ballag idén. Közös családi ajándékot tervezünk. Milyen arányban szálljak be?

Figyelt kérdés

Az öcsémről van szó. Már dolgozom és szerencsére legalább kétszer annyit keresek, mint szüleim.

Ballagási ajándékba szülők, nagyszülők, nagynéni 100-100-100 ezer forintot akarnak adni.

Szerintem ez indokolatlanul sok. Én maximum 50 ezerre gondoltam.

Mi a véleményetek? Be kellene (vagy illene) szálljak a versenybe? Én azt gondolom, hogy ez szükségtelen. Illetve testvérként kellemetlen helyzetbe is hoznék mindenkit, ha többet adnék, mint ők.

Megjegyzem én anno nem is kaptam ennyit, bár azóta az árak is jócskàn változtak.

2021. ápr. 11. 09:31
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
83%

Én tökre megértem a kérdezőt. Gondolom, még nincs 30 éves, ilyen idős korban inkább saját egzisztenciát építene az ember. 100000 Forint elég komoly érvágás ilyenkor, még ha egy millát keres is (ami nem valószínű), akkor is egy havi fizetésének a tíz százaléka az. Főleg, hogy amikor ő ballagott, akkor közel sem költöttek rá ennyi pénzt.

Én nem szállnék be, inkább kapna tőlem valamit külön.

2021. ápr. 11. 10:32
 22/39 anonim ***** válasza:
92%

Az nem közös, hogy ketten kitalálják, mindenki más meg fogja be, és adja a pénzt.

A közös ajándék közös döntés is.

Ha nem tetszik az ötletgazdának, hogy mindenki annyit ad, amennyit akar, akkor vegye meg nélküled.

2021. ápr. 11. 10:39
 23/39 A kérdező kommentje:
20: 50ig meg szivesen elmegyek, de erzek valamifele nyomast, hogy 100 korulig vagy magasabbra menjek. Lehet ezt csak en kepzelem be, mert tolem csak annyit kerdeztek, hogy en mennyire gondoltam. Persze azt hozzatettek, hogy ok mennyit fognak adni. Meg nem valaszoltam. Van meg idom donteni.
2021. ápr. 11. 10:39
 24/39 anonim ***** válasza:
90%

20-as vagyok. Ugyan nem ismerjük a kérdező korát, és hogy mióta dolgozik, és a bevételéből mennyit engedhet meg magának, de egyrészt ehhez semmi közünk, másrészt testvérek között nem szokás óriási összegeket dobálni. Hogyha jó a kapcsolatuk, később is “támogathatja” az öccsét (pl. meghívja ebédre olykor) - nem azt mondom, hogy ez kötelező.

Szerintem teljesen más státusz egy 20-30 éve dolgozó felnőtt, mint egy testvér, hiába az utóbbi a közelebbi rokon (szerintem kár is így méricskélni).

2021. ápr. 11. 10:46
 25/39 kovpet ***** válasza:
45%

Én senkinek nem adnék százezres ajándékot pedig megtehetném.

Az ajándék az ajándék, egy gesztus, nem pénzügyi támogatás a célja. Részedről még inkább így van, neked nem kötelességed az öcséd költségeit finanszírozni.

Főleg kifejezetten indokolatlan egy középiskolai ballagásra. Amögött nincs komoly teljesítmény, az csak egy alap elvárható szint.

2021. ápr. 11. 10:50
 26/39 anonim ***** válasza:
30%

"szerencsére legalább kétszer annyit keresek, mint szüleim."

Én ENNEK FÜGGVÉNYÉBEN tartom igencsak sóhernek a kérdezöt!

2021. ápr. 11. 10:51
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
Minden jóindulattal, szerintem te képzeled be. :) Kívülről ez egy teljesen korrekt beszélgetésnek/érdeklődésnek tűnik. Mondd, hogy 50, aztán lesz valami. Sok sikert, remélem, hogy nem lesz vitátok emiatt.
2021. ápr. 11. 10:52
 28/39 kovpet ***** válasza:
72%
26: De miért? Miért kellene százezres ajándékot adnia akarata ellenére az öccsének? Csak mert "fussa"?
2021. ápr. 11. 10:54
 29/39 anonim ***** válasza:
73%
26, és? Nehogy azért kelljen már többet adni, mert többet keres. A szülő az szülő.
2021. ápr. 11. 10:54
 30/39 A kérdező kommentje:

28-29 leirta, azt ami a fejemben van.

Illetve korabban irta valaki, hogy ha anyagi segitsegre van szuksege barmikor segitenek.

2021. ápr. 11. 11:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!