Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Testvérem ballag idén. Közös...

Testvérem ballag idén. Közös családi ajándékot tervezünk. Milyen arányban szálljak be?

Figyelt kérdés

Az öcsémről van szó. Már dolgozom és szerencsére legalább kétszer annyit keresek, mint szüleim.

Ballagási ajándékba szülők, nagyszülők, nagynéni 100-100-100 ezer forintot akarnak adni.

Szerintem ez indokolatlanul sok. Én maximum 50 ezerre gondoltam.

Mi a véleményetek? Be kellene (vagy illene) szálljak a versenybe? Én azt gondolom, hogy ez szükségtelen. Illetve testvérként kellemetlen helyzetbe is hoznék mindenkit, ha többet adnék, mint ők.

Megjegyzem én anno nem is kaptam ennyit, bár azóta az árak is jócskàn változtak.

2021. ápr. 11. 09:31
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem beszélgess el a szüleiddel Kérdező!

Ha egy szaros érettségire ennyit kap, mit fognak adni, ha elvégzi az egyetemet? Lakást? Kocsit? Bár látunk erre példákat...

És az arányokról (amellett, hogy az egészet nem tartom helyesnek)

Ha megveszitek a laptopot, akkor egyenlő arányban kell megosztani a költségeket, mert így igazságos.

Különösen annak tükrében, hogy te többet keresel mint a többiek és testvérként több közöd van a gyerekhez, mint mondjuk egy nagynéninek.

2021. ápr. 11. 10:04
 12/39 A kérdező kommentje:
Tehát én is annyit adjak mint a többiek? Igen 300k a rajtam kivuli resz.
2021. ápr. 11. 10:04
 13/39 anonim ***** válasza:
22%
Igazán nem értelek: jóval többet keresel, mint mindenki más a családban, az ajándék tényleg értelmes és hasznos dolog (egyetemen szüksége lesz rá), ha a többieknek nem túl sok a 100 ezer Ft, akkor neked sem szabadna, hogy az legyen. A testvéred egyszer ballag, ennyit azért rászánhatnál!
2021. ápr. 11. 10:06
 14/39 A kérdező kommentje:

13: te vagy az öcsi?

Amúgy azt mondod, hogy többet illik adni testvérként, mint a szülők?

2021. ápr. 11. 10:11
 15/39 anonim ***** válasza:
16%
Annyit adj,amennyit akarsz.Ha kevesebbet,akkor kevesebbet.Szerintem nem sok,amit a többiek adni,bérmálásra 50 ezret adtam a tetvérem gyerekének.
2021. ápr. 11. 10:12
 16/39 anonim ***** válasza:
79%
11, miért kellene egyenlő arányban fizetni? Mindenki ad, amennyit akar, és amire futja, megveszik
2021. ápr. 11. 10:16
 17/39 anonim ***** válasza:
31%

Nem, nem vagyok öcsi, föleg mivel nö vagyok!

Másrészt nem értem, ha mindenki 100-et ad, akkor miért adnál többet, ha te is ennyit adsz! Ha még a nagynéni is ennyit ad, akkor azért elég furcsa, hogy te még a felét sem akarod.

Egyébként itt szó sincs versenyröl - az akkor lenne, ha mindenki túl akarná licitálni a többieket - , itt arról van szó, hogy minden családtag ugyanannyival járul hozzá az ajándékhoz. És ez a többiek részéröl sokkal nagyobb érték, mint töled, mert - ahogy írtad - ök fele annyit keresnek, mint te!

2021. ápr. 11. 10:19
 18/39 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem, ha beszállsz a közös ajándékba, akkor ugyanannyit illene adni, mint a többiek. Ha nem szánsz rá ennyit, akkor adj külön ajándékot olyan értékben, ami szerinted megfelelő.
2021. ápr. 11. 10:21
 19/39 A kérdező kommentje:

17: kozelitsuk meg onnan, hogy te a havi fizetesed mekkora szazalekat tartod korrektnek?

Ahogy kulonbozo forumokon latom 20k koruli osszegekrol beszelnek a forumozok.

2021. ápr. 11. 10:26
 20/39 anonim ***** válasza:
93%

25-öt terveztél adni, most pedig 50-et. Ez se nem éri el, se nem haladja meg a 100-at, tehát nem értem ezt a dilemmádat: “ testvérként kellemetlen helyzetbe is hoznék mindenkit, ha többet adnék, mint ők”.

Annyit adj, amennyit jó érzéssel adsz. A laptop egyébként hasznos és szükséges egyetemen.

Valaki felvetette, hogy ne akármilyet vegyetek, hanem pont olyat, amilyet szeretne - erről esetleg lehet vele beszélni, hogy lehetne-e olcsóbb, de a legjobb, ha pénzt kap, és ha nem elég a laptophoz, majd kiegészíti. Tudom, sokan mindenképp tárgyi ajándékot szeretnének adni. Ha a szüleid, vagy bárki ehhez ragaszkodik, akkor marad az egyeztetés, te pedig mondd meg, hogy 50 ezret szánsz rá.

Amúgy sok szülő, nagyszülő hosszú hónapokig kuporgat, hogy adott esetben 100 ezer forintot kaphasson a gyerek/unoka, de számukra ez ad örömöt, hogy elindíthatják picit a gyereket. Nem kell versenyezni.

2021. ápr. 11. 10:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!