Ti vennétek így testvéreteknek ajándékot?
10 éve nem köszönt fel semmilyen alkalomból, szüleimet sem, pedig nagyon sokat segítik.
Amikor apa szerzett neki munkát karácsony előtt pár hónappal, akkor sem volt képes semmit venni senkinek. De ő elvárja.
Pár éve megváltozott a helyzet, mert anyám titokban ad neki pénzt, vagy magát az ajándékot, hogy azt adja át. Utána tiplizik is el bulizni, vagy haverozni, miután gyorsan bekajált.
A kapcsolatunk nem valami jó ez gondolom már kiderült a leírtakból és nem az ajándékozás miatt főként. Nem vagyok nagy karácsonyos, de két eset kivételével mindig vettem neki valamit. Viszont idén nagyon nincsen pénzem. Másrészt elegem van a képmutatásból. Egyértelműen nem saját pénzből vesz ajándékot, sőt valószínű nem is ő veszi meg csak a kezébe adják.
Ti mit tennétek ilyen esetben?
24F
Nem vennék, egyrészt mert ő sem adott , másrészt mert lesza*ja a karácsonyt ha tiplizik el bulizni másrészt írtad nem olyan jó a kapcsolatod vele.
Egyébként ugyan így vagyok vele én is. Az ocsemnek eddig mindig vettem ajándékot , de ő kiis jelentette nem kell tőlem nekem semmi ami szarul esett mert nem tudtam miért, mikor tök jól megvoltunk.. aha idén nyárig amikor nekem jött és megvert. 20 vagyok ő meg egy évvel fiatalabb, csak azért mert kikértem magamnak hogy ocsmányul beszél velem. Azóta rám se néz és nem is köszön. Első karácsony lesz hogy nem veszek neki semmit de ezek után sem fogok.
Kepmutatasbol meg hülyeség ajándékot venni. Az az igazi ha szívből adod . Meg mi az hogy elvárja?...ja az enyém is elvárja..de mire fel.
Semmiképp nem vennék neki.
Anyád az erőltetett ajándékvásárlásával (hogy megveszi helyette, hogy átadja) egy olyan kapcsolatot akar fenntartani, ami nem létezik.
És nem azért nem létezik, mert nem ad neked magától ajándékot, hanem mert mint írod mindig lelép az ünneplésről és nem érdekli senki.
Mondd meg anyádnak, ha akarja, hogy ajándékozzad, mert neked idén nincs pénzed, vegye meg helyetted is, te meg majd az alkalomkor átadod neki. Ez így fair.
Az ajándék azt fejezi ki, h te szeretsz valakit és az egyik szeretet nyelv az ajándékozás.
Ha te nem szereted, ne adj neki. Ha haragszol rá és ezt tudatni akarod, akkor ne is fogadj el tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!