Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Emberek, akik megszakítottátok...

Emberek, akik megszakítottátok a kapcsolatot a rokonaitokkal! Hogy alakult azóta az életetek?

Figyelt kérdés

Hogy boldogultok a munkahelyen és a magánéletben?

Egy pszichológus egyszer azt mondta nekem, hogy ha nem vagy jóban a családoddal, akkor az életed más területeken is döcögni fog és sosem leszel igazán sikeres. És valóban, ha szétnézek ismeretségi körben, akkor ott is azt látom, hogy aki igazán sokra vitte és még boldog házasságban is él, az mind jóban van a családjával. Persze ez nyilván fordítva is teljesül - ha szuper a családod, akkor nyilván könnyebben boldogulsz az életben...

Mit gondoltok erről?

Én részemről még nagy nehezen tartom a kapcsolatot a mérgező rokonaimmal, de kezdek nagyon belefáradni abba, hogy próbálok huszonhat éve normális lenni velük, hiába...

2021. ápr. 7. 11:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én mindig anyámnak hódoltam be, ő volt ilyen "mit gondolnak majd" típusú.

El KELL menni a rokonokhoz, mert ILLIK. Ott kell lenni mert mit gondolnak, mégis csak a rokonaid.

Kedvencem amikor azzal jött, hogy "mindig jó ha vannak kapcsolatok". Amivel tökre egyetértek. Csak hát nem mindegy, hogy azokat a kapcsolatokat te építed és megválogatod őket vagy csak semmirekellőkkel vagy körülvéve.

Amúgy pont leszarom a rokonságot, de úgy alapvetően azokat is akiket úgy érzem vissza tartanak. Megvan a kapcsolati köröm, tudom kik azok akikre számíthatok, akikkel tudok programot szervezni, őket tartom az igazi családomnak.

És a választani kell, hogy "kötelező" rokoni program vag program a barátaimmal akkor utóbbit választom mert velük érzem jól magam. ÉS inkább töltöm velük ezt a kevés időt ami megadatott.

2021. ápr. 7. 16:53
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Senkivel, lényegében.

Évi 2-3x találkozunk néhány órára, meg időnként írunk whatsappon és annyi pont elég is belőlük :)

2021. ápr. 8. 10:42
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Èn nekem szüleim meghaltak 2010-ben Egy rosszindulatú sz.rhàzi mind a kèt unokatestvèrem, ès kèt fèltestvèrem...10 èvem volt, hogy ezt megtapasztaljam..pènzêhesek , èrdekemberek, sorolhatnàm.

Ezt hosszú leírni..

2021. ápr. 11. 11:41
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim mindig el akartak gáncsolni. Amíg gyerek voltam mindig azt mondták milyen nehéz lesz az életben. Saját lábra álltam és állom a sarat. Jól élek, a kapcsolatom is remek. Mióta nem tartom a kapcsolatot a szüleimmel sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, valamit voltak kényszercselekvéseim, ezek idővel maguktól megszűntek.
2021. jún. 18. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!