Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek is pofátlanság ha...

Szerintetek is pofátlanság ha állandóan lepasszolja a testvéretek a gyerekeit?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Feleségemmel most lett fél éve egy pici babánk és az utóbbi hetekben, hónapokban egyre többször a feleségem nővére a két sokszor nagyon rossz neveletlen kölykét a nyakunkba aggatja. Most a vírus helyzetre hivatkozva sokszor komplett délelőttöket délután 3-4 ig is, mikor hogy... Az indok hogy ő dolgozik, és most a férje is dolgozik így nincs aki vigyázzon rájuk az iskolabezárás miatt... Ez eddig oké, de az is kiderült az utóbbi időben, hogy heti 7 napból 5-öt gyakorlatilag lepasszolják a gyereket. Ha nem nálunk van vagy más rokonnál mindkettő, vagy a mamánál... A szülők alig vannak szinte velük. Ez normális dolog? ja és olyan szinten nem lehet néha velük bírni hogy sokszor szétválasztják őket hogy a mama vigyáz az egyikre mi a másikra, mert ketten elviselhetetlenek, nekünk meg itt van a saját fél éves kisbabánk. Látom feleségemen hogy csak nem mer szólni meg jóban akar lenni a nővérével, ezzel nincs is semmi gond...

De kérdem én, nyáron majd mi lesz? Mert nyáron sem lesz iskola, a férj és az anyuka dolgozni fog ugyanúgy, akkor majd nekünk kell nevelni őket egész nyáron? Mindezt úgy hogy ma például az anyuka otthon ül "de az egyiket hadd hozza már át, úgy tud nyugodtan tanulni (közben tanul is valami képzést)..."

Még ha jók lennének... De kényesek, alig esznek meg valamit, heti egyszer járunk boltba, részben a vírus miatt is, és nem kívánunk másokhoz alkalmazkodni. Ilyen helyzetben mit tennétek? vagy túlreagálom? Tényleg azt látom hogy gyakorlatilag "körbe haknizzák" a gyerekkel a rokonságot minden héten, itt alszik ott alszik, 2 nap után már bepróbálkoztak a gyerekek az ittalvásra, de az a feleségemnek is sok volt és megmondta hogy itt van egy pici baba nem tudtok itt aludni, mert ő hajnalban felkel eszik, szoptatni kell stb. Hogyan lehetne ebben a helyzetben "leszerelni" az ilyen pofátlan szülőket? Ki találkozott már hasonlóval?

#bébiszitter #gyerekek #lepasszolja a gyereket #gyerekvigyázás,
2021. márc. 31. 12:04
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
95%

Én a helyedben biztosan leültetném a feleségemet és megkérdezném, hogy a nővéréhez ment hozzá vagy énhozzám. Kivel kötött szövetséget?

Merthogy nagyon úgy tűnik, hogy a feleséged a társát semmibe veszi egy olyan ember miatt, akit még csak nem is kedvel teljes mértékben. Mondd meg neki, hogy rá fog menni a kapcsolatotok, ha azt érzed, hogy ő nem veled van egységben, ha nem álltok ki (elsősorban) egymásért. Mondd meg, hogy téged zavar már ez az eldurvult helyzet, és érted, hogy ő segíteni akar, de nem mehettek egy bizonyos határon túlra és az a határ itt van. Mondd meg neki, hogy a testvére a helyzetet meg fogja oldani nélküle is. Ha megsértődik, majd megbékél. Vesd fel neki, hogy milyen nagyon jó lenne, ha hármasban tudnátok megélni ezt az új helyzetet, most lettetek igazi család! Te egy gyereket vállaltál jelenleg, de most van három, akikre te nem mondtál igent.

Ha a testvére kölcsön fog kérni, akkor majd a gyereke szájából is kiveszi a falatot, csak hogy tudjon adni neki? Mert jelenleg a férjét folyamatosan löki el magától miatta.

2021. ápr. 1. 08:53
 42/48 anonim ***** válasza:
94%
Mondjátok meg a csajnak vagy a férjének, hogy valamelyikük vegyen ki fizetésnélkülit és maradjon otthon, a munkájuknak úgysincs látszatja, ha minden szarra elszórják a pénzt.
2021. ápr. 1. 12:02
 43/48 anonim válasza:
100%
Na, megoldódott a konfliktus?
2021. jún. 7. 16:06
 44/48 anonim ***** válasza:
0%
Meg. Legyőztük a vírus. Ria-Ria-Kúrália!
2021. jún. 7. 17:03
 45/48 A kérdező kommentje:

Azóta a nővére össze is veszett szinte mindenkivel... Nyáron is sokszor itt voltak, de szerencsére nem mindig. Mivel feleségem rájött milyenek a gyerekei, és következetesen megcsináltuk azt, hogy egyszerűen nem volt kinyalva állandóan a seggük, meg szólva lett ha rosszat csináltak, hirtelen már nem tetszett nekik az ittlét. Aztán a "Show" odáig fajult hogy nem akartak eljönni a fiam egy éves születésnapjára, mert a nővére "utál engem", mert hogy én szólni merek ha a gyerekei túlzásba viszik a többiek idegesítését.

Nos, a fiam születésnapján mindenki megjelent, ők beestek este, majd mivel kint volt megtartva, bent a macskákat bezártuk a kisebbik szobába hogy ne egyenek bele a bográcsba ami akkor már bent volt a padlón. De erről ugye ők nem tudtak, mert este érkeztek, már kb a végére.

Nos, a gyerekek be akartak menni, én tök normálisan szóltam hogy óvatosan meg ne menjenek be a szobába mert a cicák kiszabadulnak.

Erre a "nővérke" nekem esett flegmán hogy "nem mennek be a szobába, meg miért mennének be"...

Aztán fogta, kihívta a fiúkat, és elviharzottak... Kb. 10 percet voltak itt.

Azóta feleségemmel össze vannak veszve, nem találkoznak, csak néha váltanak pár szót amikor feltétlen fontos.

Szerintem feleségem végre rájött hogy milyen valójában, meg hát fájt neki hogy a gyerekünk első szülinapjára sem jött el lényegében csak a legvégén egy 10 percre akkor is balhézni...

Hiszitek vagy sem, azóta sokkal de sokkal kiegyensúlyozottabb a kapcsolatunk is, és ő maga is bevallotta hogy nyugodtabb az élete... A nővére a sok hülyeségével sokszor rejtett probléma forrás volt, igazából gyakran kavarta a szart a hisztijeivel az egész családban.

Azért írtam le, hogy tudjátok a sztori végét és hátha más is hasonló cipőben jár.

2021. nov. 15. 10:13
 46/48 anonim ***** válasza:
100%
Köszi szépen! Tök jó, hogy leírtad! Örülök, hogy megoldódott.
2021. nov. 15. 11:45
 47/48 anonim ***** válasza:
100%
Ez szuper hír, klassz, hogy megosztottad velünk!!!!
2021. nov. 15. 12:54
 48/48 anonim ***** válasza:
100%

Csoda h a feleséged bírta pici baba mellett.

Én tuti nem vállaltam volna el őket egy csecsemő mellè.

Családomban is van ilyen

Gyerek annyira nyűg hogy szinte a nagymama neveli,ha beteg a nagymama marad vele otthon.

Szörnyen neveletlen gyerek,utoljára 1,5 évesen vigyáztam rá ( akkor még nem volt gyerekem )

De azóta nem vagyok hajnaldo.

Örülök hogy nálatok megoldódott

2021. nov. 16. 20:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!