Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek is pofátlanság ha...

Szerintetek is pofátlanság ha állandóan lepasszolja a testvéretek a gyerekeit?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Feleségemmel most lett fél éve egy pici babánk és az utóbbi hetekben, hónapokban egyre többször a feleségem nővére a két sokszor nagyon rossz neveletlen kölykét a nyakunkba aggatja. Most a vírus helyzetre hivatkozva sokszor komplett délelőttöket délután 3-4 ig is, mikor hogy... Az indok hogy ő dolgozik, és most a férje is dolgozik így nincs aki vigyázzon rájuk az iskolabezárás miatt... Ez eddig oké, de az is kiderült az utóbbi időben, hogy heti 7 napból 5-öt gyakorlatilag lepasszolják a gyereket. Ha nem nálunk van vagy más rokonnál mindkettő, vagy a mamánál... A szülők alig vannak szinte velük. Ez normális dolog? ja és olyan szinten nem lehet néha velük bírni hogy sokszor szétválasztják őket hogy a mama vigyáz az egyikre mi a másikra, mert ketten elviselhetetlenek, nekünk meg itt van a saját fél éves kisbabánk. Látom feleségemen hogy csak nem mer szólni meg jóban akar lenni a nővérével, ezzel nincs is semmi gond...

De kérdem én, nyáron majd mi lesz? Mert nyáron sem lesz iskola, a férj és az anyuka dolgozni fog ugyanúgy, akkor majd nekünk kell nevelni őket egész nyáron? Mindezt úgy hogy ma például az anyuka otthon ül "de az egyiket hadd hozza már át, úgy tud nyugodtan tanulni (közben tanul is valami képzést)..."

Még ha jók lennének... De kényesek, alig esznek meg valamit, heti egyszer járunk boltba, részben a vírus miatt is, és nem kívánunk másokhoz alkalmazkodni. Ilyen helyzetben mit tennétek? vagy túlreagálom? Tényleg azt látom hogy gyakorlatilag "körbe haknizzák" a gyerekkel a rokonságot minden héten, itt alszik ott alszik, 2 nap után már bepróbálkoztak a gyerekek az ittalvásra, de az a feleségemnek is sok volt és megmondta hogy itt van egy pici baba nem tudtok itt aludni, mert ő hajnalban felkel eszik, szoptatni kell stb. Hogyan lehetne ebben a helyzetben "leszerelni" az ilyen pofátlan szülőket? Ki találkozott már hasonlóval?

#bébiszitter #gyerekek #lepasszolja a gyereket #gyerekvigyázás,
2021. márc. 31. 12:04
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:
Ez a vírus dolog is azért idegesít mert családfőként mindent megtettem, hogy ne legyünk betegek két hullámot éltünk át fertőzés nélkül, egészséges keretek között tartjuk az óvintézkedéseket, heti egyszer megyek boltba, erre emiatt kb fel van rúgva minden... Minden hiába volt így, mert különbejáratú potenciális vírushordozóink vannak így...
2021. márc. 31. 14:02
 32/48 anonim ***** válasza:
100%

Beszéld meg a nejeddel, hogy te nem vállalod a 2 gyereket!

Ha ő igen, akkor csinálja, de te nem fogsz neki segíteni!

Ha úgy érzi, hogy nem bírja és mégsem mer szólni a nővérének, akkor szívesen mellé állsz és majd ketten beszéltek vele.

Bár erről nem írtál, de gondolom, ha hazaérsz a munkából a saját családoddal akarsz lenni és nem + 2 gyerekkel.

Menj haza később vagy ha hazaérsz vonulj el, érezze a nejed, hogy zavar a 2 idegen gyerek a saját lakásodban.

Valahogy vele kellene megértetni, hogy ez az ő érdekeit sem szolgálja és attól, hogy a nővére ingyencselédje lett, nem fog senki hálás lenni neki.

2021. márc. 31. 14:17
 33/48 A kérdező kommentje:
32-es: ez egy nagyon jó ötlet! Lehet tényleg kipróbálom hogy az ő ötlete, az ő sara, és nem csinálok semmit melónk kívül. És jól írod, az esik rohadt sz-rul hogy a nap végén mikor végzek van hogy még itt ülnek vagy ha nem akkor felhúzzák feleségemet aztán nekem jut estére a "feszkós" feleség, a két kis görcs miatt... Szóval ezen elgondolkodok hogy a héten én már nem veszem ki a részem semmiben ilyen téren...
2021. márc. 31. 14:25
 34/48 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan az volt a fejemben végig, ami a 32-esnek. A feleséged nem akarja megbántani a nővérét, de a te érzéseidet/kérésedet simán telibeszarja. Mióta fontosabb egy másik család jóléte, mint a sajátunké? Mióta fontosabb körbeugrálni egy pofátlan testvért, mint a saját házastársunk kérését figyelembe venni?

Ha ő nem képes meghúzni a határokat, az legyen akkor az ő gondja: foglalkozzon és bajlódjon velük ő! Te meg menj és pihenj, csináld a dolgodat meg rendezd a saját gyerekedet.

2021. márc. 31. 14:44
 35/48 Metionin ***** válasza:
100%
Kérdező, vállald be akkor te a köcsög szerepét és közöld a legközelebbi alkalommal, hogy nem, nem értek rá. És aztán máskor se érjetek rá. Nővérke majd kiduzzogja magát és viszi a kölköket máshoz.
2021. márc. 31. 14:47
 36/48 Metionin ***** válasza:
100%
32-es is jót írt amúgy csak nem biztos hogy a feleségre hatni fog, sokan inkább orrvérzésik hajtják magukat csak hogy megfeleljenek a rokonaiknak.
2021. márc. 31. 14:48
 37/48 anonim ***** válasza:
100%
Félnek a rokonaiktól, meg egymástól is. Nyúl házaspár.
2021. márc. 31. 14:50
 38/48 anonim ***** válasza:
100%

Pff. Annyi, de annyi szép nap, hét hónap pörög el az emberek felett, mert valamit nem illik, vagy mert nem mer szólni a pofátlannak. Oly rövid az élet... És inkább szenvedtek, mert nem akartok konfrontálodni. Meg ez a "megiscsak a rokonom" szövegtől is falramászok.

Tudod, mit vesz még el tőletek a nővér? Azt a meghittséget, ami a pici babátokkal tölthetnétek, ez az időszak soha vissza nem jön! Mire fogtok emlékezni a kisbabás korszakból évek múlva?

"ne is emlegessük, itt volt a két görcs hetekig"

Különben simán lehet, hogy a gyerekek akarnak menni hozzátok és a nagyihoz is. Ugyanis jobban érzik magukat ott, otthon utalnak lenni.

2021. márc. 31. 19:01
 39/48 anonim ***** válasza:
100%

Pofátlanság, mert én nem vagyok gyermekmegőrző. Oldja meg a problémáját.

Ha nem tetszik neki a "nem" válasz, nyalhat. És én onnantól fogva megszakítanék vele minden kapcsolatot.

2021. márc. 31. 20:04
 40/48 anonim ***** válasza:
100%

Növessz tököt és igenis adj ultimátumot. Sajnos ezt nem fogod sértődés nélkül megúszni. Állj elé és közöld vele, hogy te ezt már nem bírod és a nővéred magának szülte a gyerekeket, nem másnak és te nem erre mondtál annó igent.

Ha ezt a feleséged nem érti meg, akkor nem kezel egyenlő félként és a nővére fontosabb mint te...

Sajnos én sooooook év után jöttem rá, hogy kiállok magamért és nem görcsölök a férjem családja miatt, mert nem kapok tőlük vissza semmit, azóta meg jobban "szeretnek", fura de tényleg így van, akkor taposnak beléd ha hagyod és ha ellenállsz a kezdeti hiszti után műkedvességgel ugyan,de kedvesek lesznek hozzád.

2021. ápr. 1. 00:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!