Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Pofátlanság a sógornőm kérése?

Pofátlanság a sógornőm kérése?

Figyelt kérdés
Megpróbálok rövid lenni. Sógornőm kitalálta, hogy a két és fél éves kisfiának szeretne venni gyerekszobabútort karácsonyra és ami ajándékot szánnánk nekik/ a kisfiúnak azt inkább adja oda a család pénz formájában. Ez eddig relatíve rendben is volna. A gond ott kezdődik, hogy úgymond ki lett nekem adva parancsba apámon keresztül, hogy adakozzak már én is.(nem szoktam ajándékot venni soha senkinek és tudják, hogy nekem sem lehet, mert utálom az ajándékokat) A sztorihoz hozzátartozik, hogy 2 éve adtam kölcsön nekik egy rakás pénzt, mert egyébként a bank elvitte volna a házukat, és akkortájt született a kisgyerek is. Akkor családon belül megegyeztünk, hogy én kölcsönzök jópár millát, hogy ne kölcsönt kelljen nekik kölcsönre halmozniuk. Megköszönték blabla. Azóta lehet, hogy 2x beszéltem velük messengeren, akkoris az volt a téma, hogy miért nem küldtem a gyereknek szülinap/névnap alkalmából ajándékot, ráadásul, ha a szüleimmel beszélek, akkor is ez a téma megy. Most perpillanat adnom kéne 150 ezret bútorra. Szerintem ha már kihúzom őket a szarból pofátlanságnak tartom, hogy ennyire tartsa a markát. A másik meg az, hogy miért apán keresztül kell üzenni? Ha felhívott volna és normális módon elmondja, hogy mi van, simán odaadom neki annak ellenére, hogy utálom a gyerekeket, az összeset. Külföldön melózom, megengedhetném magamnak, ráadásul amikor felajánlottam nekik, hogy szerzek nekik itt külföldön melót, hogy legyen több pénzük a havi 240 ezer helyett, csak a szájukat húzták, meg 'majd gondolkodnak rajta'. De így valahogy olyan gondolatok vannak bennem, hogy miért is kellene nekem ingyen bankot játszanom? Nem kellett volna nekik 2 kölcsönből építkezni, a semmire lebabázni úgy, hogy a sógornőm előtte sem dolgozott, meg burkoltan pénzt kéregetni. Túlreagálom? Írjatok véleményt légyszi. 35/f
2020. dec. 11. 17:38
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
98%
Azé 150ezres ajándék nem egy apró figyelmesség abban azt hiszem egyet érthetünk. Az előzmények tudatában pláne érthető, ha nem akarsz az atm-jük lenni. Mondd el ezeket apádnak, akkor talán ő is megérti, hogy miért nem szeretnéd.
2020. dec. 11. 17:45
 2/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem reagalod tul, egy forintot nem adnek neki ebben az esetben. Irtatok a kolcsonrol valami papirt, ugye? Csak mert ha nem, valoszinuleg azt se fogod soha latni :/
2020. dec. 11. 17:45
 3/32 A kérdező kommentje:
Nem akartak papírozni, de én ragaszkodtam hozzá, mivel egy teljes évi fizetésemről volt szó.
2020. dec. 11. 17:49
 4/32 anonim válasza:
100%

Wáo

Arról a 150 ezerről úgy beszénel mintha 15 ezer lenne. Az meg hogy több milliót adtál nekik és nem adták vissza...

De fogadjunk ha vennél a gyerekekbek valami kis jelképeset akkor "csak ennyire tellett?"

De azért a 150ezred kellene nekik

Ha eddig sem szoktál ajándékot venni és neked se vesznek szerintem nem kell adnod nekik.

Örüljenek hogy csak úgy tudtál andi neki milliókat...

2020. dec. 11. 17:58
 5/32 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor inkabb zaklasd oket te, hogy karacsonyi ajandekkent nyugodtan visszaadhatnak a penzt :DD

Hihetetlen, hogy ilyen emberek vannak. Addig kene nyujtozkodni, amig a takaro er, vannak am olcso butorok is, es talan nem kene a csaladtol koldulni, hanem szepen ossze kene gyujteni az arat. Pofam leszakad 🤦‍♀️

2020. dec. 11. 17:58
 6/32 anonim ***** válasza:
95%
A kölcsönt visszaadták? Törlesztik? Én elengedném a fülem mellett a kérést és küldenék a gyereknek valami 5000 Ft-os játékot. Egyébként igen, óriási pofátlanság.
2020. dec. 11. 18:01
 7/32 anonim ***** válasza:
98%
Atyaisten, a pofám szakadna le a helyükben. Azt nem akarják inkább mondani neked, hogy a pénzt mikor adják vissza? Én biztos nem adnék, és ilyen pofátlanság hallatán, lehet szépen emlékeztetném őket a kölcsönadott pénzből, hogy abból szerintem le tudtam az "ajándékozást" is. Micsoda hányinger banda, ne adj nekik!
2020. dec. 11. 18:03
 8/32 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Szerintem egyáltalán nem reagálod túl.Nehogymár aztán,ha nem adsz megint egy kisebb vagyont "csak úgy"akkor te legyél már a rossz.Nagyon kihasználás szagú ez én úgy látom.Ők segítenének neked ellenkező esetben?
2020. dec. 11. 18:04
 9/32 anonim ***** válasza:
94%

Már nem azért, de ritka hülye vagy hogy ennyi pénzt adtál kölcsön. Ha fizetik is, mikor kapod vissza? 20 év? 40?

Meg se éled.

Szaros bútorra nincs pénzük. Gondolom havi 20-40 amit fizetnek (ha fizetnek).

Vegyenek használt bútort.

2020. dec. 11. 18:09
 10/32 anonim ***** válasza:
93%

Legközelebb mi lesz, megkérnek hogy fizess gyerektartást?

Én a kölcsönt is jogi útra terelném.

2020. dec. 11. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!