Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Pofátlanság a sógornőm kérése?

Pofátlanság a sógornőm kérése?

Figyelt kérdés
Megpróbálok rövid lenni. Sógornőm kitalálta, hogy a két és fél éves kisfiának szeretne venni gyerekszobabútort karácsonyra és ami ajándékot szánnánk nekik/ a kisfiúnak azt inkább adja oda a család pénz formájában. Ez eddig relatíve rendben is volna. A gond ott kezdődik, hogy úgymond ki lett nekem adva parancsba apámon keresztül, hogy adakozzak már én is.(nem szoktam ajándékot venni soha senkinek és tudják, hogy nekem sem lehet, mert utálom az ajándékokat) A sztorihoz hozzátartozik, hogy 2 éve adtam kölcsön nekik egy rakás pénzt, mert egyébként a bank elvitte volna a házukat, és akkortájt született a kisgyerek is. Akkor családon belül megegyeztünk, hogy én kölcsönzök jópár millát, hogy ne kölcsönt kelljen nekik kölcsönre halmozniuk. Megköszönték blabla. Azóta lehet, hogy 2x beszéltem velük messengeren, akkoris az volt a téma, hogy miért nem küldtem a gyereknek szülinap/névnap alkalmából ajándékot, ráadásul, ha a szüleimmel beszélek, akkor is ez a téma megy. Most perpillanat adnom kéne 150 ezret bútorra. Szerintem ha már kihúzom őket a szarból pofátlanságnak tartom, hogy ennyire tartsa a markát. A másik meg az, hogy miért apán keresztül kell üzenni? Ha felhívott volna és normális módon elmondja, hogy mi van, simán odaadom neki annak ellenére, hogy utálom a gyerekeket, az összeset. Külföldön melózom, megengedhetném magamnak, ráadásul amikor felajánlottam nekik, hogy szerzek nekik itt külföldön melót, hogy legyen több pénzük a havi 240 ezer helyett, csak a szájukat húzták, meg 'majd gondolkodnak rajta'. De így valahogy olyan gondolatok vannak bennem, hogy miért is kellene nekem ingyen bankot játszanom? Nem kellett volna nekik 2 kölcsönből építkezni, a semmire lebabázni úgy, hogy a sógornőm előtte sem dolgozott, meg burkoltan pénzt kéregetni. Túlreagálom? Írjatok véleményt légyszi. 35/f
2020. dec. 11. 17:38
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Üzend meg apukádon keresztül, hogy neked milyen ajándéklistád van karácsonyra, minimum 150ezer értékben. Hátha észreveszik magukat.
2020. dec. 11. 19:46
 22/32 A kérdező kommentje:
A kölcsönt egyébként törlesztik, anno úgy egyeztünk meg, hogy 4-5 darabban kapom vissza. Sógornőm örökölt 2 házat, abból 1-et eladtak elég jó áron, a másik egy kis felújítást igényel, amit a tesóm vett kézbe, elég ügyeskezû. Ha ezt eladják kb vissza is tudják majd fizetni az egészet. Attól nem félek, hogy nem adja meg.
2020. dec. 11. 20:03
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Ja,így valahogy :) Amúgyis is családon belül nem a pénz volna elvileg a lényeg és nem rosszból mondom,de nem érdemelnek semmit.Kerüld a társaságát a kedves sógornőnek amennyire csak lehet.Nagyon csünya dolog amit csinál és nem is értem milyen alapon vannak ilyen magas elvárásai?!Az más,ha apukádnak anyukádnak segítessz amennyire csak tudsz,de amit ez a nő elvár sőt már szinte követel az nem normális dolog.Mondd meg,hogy nem tudsz segíteni,mert saját lakásra és a te egyéb dolgaidra kell,hogy spórolj és ennyi.Ebben semmi rossz nincs,ha így közlöd szépen finoman és még csak sértődés sem lehet belőle.A gyereknek vegyél valami korának megfelelő játékot és Karácsony letudva.A Karácsony normális embereknél egyébként sem a nagy ajcsik elvárásáról szól,hanem a család melegéről és háláról az együtt töltött idő miatt
2020. dec. 11. 20:09
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Tőled 150.000-t várnak? Mennyibe kerül az a bútor? Milliókba?

Biztos nem adnék bele ennyit.

2020. dec. 11. 20:14
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem adnék nekik semmit. Nem vagy te a máltai szeretetszolgálat hogy dobáld nekik a 150 ezres ajándékokat. Majd megkeresik maguk. Nem kötelezhetnek arra hogy fizess.
2020. dec. 12. 01:58
 26/32 anonim ***** válasza:
98%

Persze, hogy törlesztik, hiszen papír van róla, de te is tudod, miért nem akartak ők eleve papírt róla... ;) Azért a pofátlanságnak is van határa, meg a te kedvességednek is. Kérlek, ne legyél balek, mert felpofozlak. :D

Én egy emberséges személynek tartom magam, de ezek után még feléjük sem köpnék, te miért hagyod, hogy szívják a véred? Ingyenélő szarok. Azért apád is megér egy misét. Törlesszék csak a kölcsönt neked, de annyira bírom, hogy aki csupasz seggre szül, elvárja, hogy akinek több van, adjon neki. Mintha alanyi jogon járna. De a munka az büdös. Bocs, de felbsztam az agyam, mert nem hiszem el, hogy ekkora ingyenélő, telepofájú lehet valaki. De sajnos jah... Lehet.

27N

2020. dec. 12. 07:31
 27/32 anonim ***** válasza:
95%

"Sógornőm örökölt 2 házat"

Nem bírja kivárni, hogy a másodikat is eladja, kifizeti a tartozást és UTÁNA vesz gyerekbútort?

Normális esetben más EGY lakást örököl testvéreivel együtt és végtelenül hálás érte!

A testvéred reakciójáról még nem írtál! Hogy éli meg a gazdag örökösnő őnzőségét?

2020. dec. 12. 09:06
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Követelő pióca az a nő! Semmit se adnék neki!
2020. dec. 12. 09:11
 29/32 anonim ***** válasza:
80%
Én sem adnék semmit az biztos.Nem kötelességed,mert miben segített neked?!Amúgyis ez kicsit durva,hogy meghatározza mit akar Karira.Nekem nem lenne a képemen bőr ilyet tenni,mert ez gáz.Örülnie kellene,hogy gondolom azért mindenük meg van és nem követelőzni.Én is több mint tíz éve vagyok benne párom családjában és soha semmit nem kértem egyik testvérétől sem!
2020. dec. 12. 10:27
 30/32 anonim ***** válasza:
84%
Még vmi apróság:testvéred igazán rászólhatna a kis feleségére,hogy állítsa le magát.Ha én ilyen lennék párom úgy elküldene engem a p....ba,mint a sicc :)
2020. dec. 12. 10:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!