Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Csak nekem fura, hogy bizonyos...

Csak nekem fura, hogy bizonyos családok társasoznak, kártyáznak karácsonykor? Mi beszélgetünk, filmezünk főként.

Figyelt kérdés

2020. dec. 26. 15:36
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Lattam, sokan a lelkukre vettek ezt a kerdest, meg mar diszfunkcionalisnak allitottak be a csaladomat. Sajnalom, ha valaki felreertett. Ha az lenne, szerintem mar vagy 15 eve elvtak volna. Nekunk pl.filmnezes egy kulturalis tevekenysegnek szamit. Nem mindenki csak Baratok Koztet nez, vagy 100x megnezni a Reszkessetek Betoroket. Sőt ilyenkor gyakran angolul nezzuk a filmet, ha nem magyar filmrol van szo, igy mindenki tudja az angolt is gyakorolni. (Mindannyian magyarok vagyunk egyebkent.)Csak valahogy azert fura, mert rengeteg insta sztorit lattam ezzel kapcs, amin igy elgondolkodtam, de szerintem utoljara a nagyimmal jatszottam 10+ eve.
2020. dec. 26. 18:54
 22/29 anonim ***** válasza:
67%

"szerintem utoljara a nagyimmal jatszottam 10+ eve"

Akkor javaslom, hogy nézz utána a témának alaposabban. Baromi sokat fejlődtek a társasjátékot, lehet, hogy tetszene ;)

A rokonaim szoktak filmet berakni karácsonykor, aki akarja nézi, aki nem, nem. Megmondom őszintén engem zavar. Ha már összejön a család, akkor beszélgessünk vagy legalább halljam a beszélgetésüket, ha épp nem is szólok hozzá.

Másrészt én pontosan azért szereztem be társasjátékokat, mert vannak feszültségek a közeli rokonságon belül. Közöm nincsen hozzá, nem én fogom tudni megoldani, sőt nem is az én tisztem megoldani, de - ahogy már előttem is írták, - egy jól irányzott társasjáték elindíthat egyfajta párbeszédet az emberek között, ami segítheti a gyógyulást.

A társasjátékok népszerűsége eddig is folyamatosan nőtt, idén viszont szinte robbant, hiszem ez is egy olyan dolog, amit közös élményt jelent, anélkül, hogy az ember kitenné otthonról a lábát.

Megjegyzés: nagyon rég óta angolul olvasok (szórakoztató irodalmat és szakirodalmat is) és angolul nézek filmeket, sorozatokat, úgyhogy nekem ez természetes. Viszont le a kalappal a szüleid előtt, hogy ezzel motiválnak a tanulásra.

2020. dec. 26. 20:02
 23/29 anonim ***** válasza:
88%

Mi amikor kicsik voltunk, december 31.-én este társasoztunk, kártyáztunk anyummal meg tesómmal.

Ugye, hogy ébren tudjunk maradni éjfélig (akkor még nem volt mindennapos nekünk ébren maradni).

De ez nem most volt, 2000-es vagyok, a mostani gyerekek nem ilyenek.

Szóval nekem nem fura karácsonykor sem.

2020. dec. 26. 21:05
 24/29 anonim ***** válasza:
18%
Ne szedjétek szét a kérdezőt, mindenkinek adott a saját családi mintája, amin azon kívül esik, azt furának fogja látni az ember. Nem hiszem, hogy rossz értelemben értette. Amúgy mi sem játszunk.
2020. dec. 26. 23:51
 25/29 A kérdező kommentje:
Köszi. Igen, nyilván ha a mi családunk is nyitott lenne ilyen időtöltésre, akkor én se tekinteném furának. De nálunk ez a sztenderd, hogy filmezünk, esetleg közben beszélgetünk. Ettől még önmagában nem vagyunk diszfunkcionálisak. :)
2020. dec. 27. 00:04
 26/29 anonim ***** válasza:
85%

"Igen, nyilván ha a mi családunk is nyitott lenne ilyen időtöltésre, akkor én se tekinteném furának. De nálunk ez a sztenderd, hogy filmezünk, esetleg közben beszélgetünk."

De akkor minek írtad ki a kérdést, ha te is tudod ezt?

"Ettől még önmagában nem vagyunk diszfunkcionálisak"

Nem ezt írtam, olvasd el megint.

Erre írtam, hogy a te saját szavaid szerint is enyhén diszfunkcionális a család:

"Nalam alapbol nem birjak egymast annyira szuleim, es vannak szakadekok is a csalad tagjai kozott."

De a legtöbb család nem tökéletes amúgy, mint írtam az enyémnek is megvannak a dolgai. Szerintem ebben semmi pejoratív nincs.

2020. dec. 27. 00:50
 27/29 anonim ***** válasza:
91%

Megírtad hogy a szüleid nem bírják egymást, nem beállítottak diszfunkcionálisnak a családod hanem az. Akkor is ha nem magyar filmet néztek.

Igazából neked az a fura, hogy más családja meg normális és mást is tudnak együtt csinálni azon kívül hogy ugyanazt a tv készüléket bámulják.

2020. dec. 27. 23:36
 28/29 A kérdező kommentje:
Nezd, ha annyira nem birnak egymast, mar reg elvaltak volna. Mi pedig felnottunk, en 26,batyam 28 eves. Nem is ismerek kb semmilyen kartya-vagy tarsasjatekot. De ettol meg nem ertem, hogy mi miert lennenk diszfunkcionalisok? Masok peldaul sielni vagy utazni nem mennek el kozosen, mi pedig minden evben.
2020. dec. 27. 23:45
 29/29 anonim ***** válasza:
0%

Ezzel énse vagyok tisztába, hogy miért fura valakinek az ha társasoznak,vagy filmeznek.

Karácsony este mennek, a legszebb karácsonyi filmek,amik a szeretetről szólnak a nevetésről. Szerintem meg az a fura hogy furànak tartod ezt.

Mindegy mi hozza össze az embereket,csak a lényeg hogy egyűtt legyenek.

2021. ápr. 3. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!