Csak nekem fura, hogy bizonyos családok társasoznak, kártyáznak karácsonykor? Mi beszélgetünk, filmezünk főként.
"szerintem utoljara a nagyimmal jatszottam 10+ eve"
Akkor javaslom, hogy nézz utána a témának alaposabban. Baromi sokat fejlődtek a társasjátékot, lehet, hogy tetszene ;)
A rokonaim szoktak filmet berakni karácsonykor, aki akarja nézi, aki nem, nem. Megmondom őszintén engem zavar. Ha már összejön a család, akkor beszélgessünk vagy legalább halljam a beszélgetésüket, ha épp nem is szólok hozzá.
Másrészt én pontosan azért szereztem be társasjátékokat, mert vannak feszültségek a közeli rokonságon belül. Közöm nincsen hozzá, nem én fogom tudni megoldani, sőt nem is az én tisztem megoldani, de - ahogy már előttem is írták, - egy jól irányzott társasjáték elindíthat egyfajta párbeszédet az emberek között, ami segítheti a gyógyulást.
A társasjátékok népszerűsége eddig is folyamatosan nőtt, idén viszont szinte robbant, hiszem ez is egy olyan dolog, amit közös élményt jelent, anélkül, hogy az ember kitenné otthonról a lábát.
Megjegyzés: nagyon rég óta angolul olvasok (szórakoztató irodalmat és szakirodalmat is) és angolul nézek filmeket, sorozatokat, úgyhogy nekem ez természetes. Viszont le a kalappal a szüleid előtt, hogy ezzel motiválnak a tanulásra.
Mi amikor kicsik voltunk, december 31.-én este társasoztunk, kártyáztunk anyummal meg tesómmal.
Ugye, hogy ébren tudjunk maradni éjfélig (akkor még nem volt mindennapos nekünk ébren maradni).
De ez nem most volt, 2000-es vagyok, a mostani gyerekek nem ilyenek.
Szóval nekem nem fura karácsonykor sem.
"Igen, nyilván ha a mi családunk is nyitott lenne ilyen időtöltésre, akkor én se tekinteném furának. De nálunk ez a sztenderd, hogy filmezünk, esetleg közben beszélgetünk."
De akkor minek írtad ki a kérdést, ha te is tudod ezt?
"Ettől még önmagában nem vagyunk diszfunkcionálisak"
Nem ezt írtam, olvasd el megint.
Erre írtam, hogy a te saját szavaid szerint is enyhén diszfunkcionális a család:
"Nalam alapbol nem birjak egymast annyira szuleim, es vannak szakadekok is a csalad tagjai kozott."
De a legtöbb család nem tökéletes amúgy, mint írtam az enyémnek is megvannak a dolgai. Szerintem ebben semmi pejoratív nincs.
Megírtad hogy a szüleid nem bírják egymást, nem beállítottak diszfunkcionálisnak a családod hanem az. Akkor is ha nem magyar filmet néztek.
Igazából neked az a fura, hogy más családja meg normális és mást is tudnak együtt csinálni azon kívül hogy ugyanazt a tv készüléket bámulják.
Ezzel énse vagyok tisztába, hogy miért fura valakinek az ha társasoznak,vagy filmeznek.
Karácsony este mennek, a legszebb karácsonyi filmek,amik a szeretetről szólnak a nevetésről. Szerintem meg az a fura hogy furànak tartod ezt.
Mindegy mi hozza össze az embereket,csak a lényeg hogy egyűtt legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!