Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek igaza van anyámnak...

Szerintetek igaza van anyámnak vagy nem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17 éves lány vagyok, anyámmal élek. Anyai nagymamám két éve halt meg. Őszintén, én nem élveztem, hogy ő a nagymamám, hihetetlenül kritikus és mérgező volt velem. Szellemileg teljesen frissen halt meg, ennek ellenére ha valami nekem nem tetszett, akkor azonnal azzal jött, hogy én azt akarom, hogy meghaljon, plusz még ilyenek, hogy anyátlan csavargóként öltözöm. Csak mert a Sissi-kultusz rabja volt, aki nem báli ruhában volt, az neki már igénytelen volt. És még mesélhetnék.

A szüleimet is sokat szidta, anyámmal is sokat veszekedtek. Nagymamám temetésén meg is lepődtem, hogy anyám sírt bánatában.

A lényeg, holnap mennék ki a temetőbe egy elhunyt barátnőmhöz, és anyám mondta, hogy vigyek virágot a nagymamám sírjára is. Én meg elmondtam neki, amiket itt leírtam, csak részletesebben. Mivel nagymamám tőlem nem kért bocsánatot a sok fájdalomokozásért, pedig tudta, hogy fájdalmat okozott, hozzá nem szándékozom kimenni a temetőbe, nem tudom gyászolni. Tapsikálni sem tapsikálok örömömben, hogy meghalt, de gyászolni sem gyászolok.

Anyám meg emiatt veszekszik velem.

2020. szept. 17. 11:45
1 2 3 4 5
 41/44 A kérdező kommentje:

És még egy: azért is állok ezért így ki, mert anno gyerekként egyszer majdnem meghaltam, és nagymamám egy hónap alatt egyszer sem jött be a kórházba, pedig tíz percnyire lakott.

Meg anno, amikor születtem (anyám veszélyeztetett terhes volt), ő elment egy nyaralásra, mondvan, hogy az többet számít neki. Milyen anya és nagymama az ilyen? Az ilyen holtában sem érdemel semmit.

2020. szept. 18. 20:30
 42/44 anonim ***** válasza:

Reszvetem mindket ember miatt! :(

Viszont eszedbe sem jutott a regi bevalt tokeletes modszert alkalmazni amit pl en is uzok miota eszemet tudom? Modszer: Persze aha anyu. Igen. --> ezt elmondod neki! Utana ha rakerdez valasz: Aha igen ugy volt persze anyu.--> ezt mondod.

Es NEM kell tudnia arrol h te kibãszottul nem vittel viragot vagy nem csinaltal meg valamit. Csak helyeselj! Es utana tedd amit te akarsz. Nem fogja eszrevenni majd azt mondod rafektetted a sirra a viragokat. Es lefujta a szel.

2020. szept. 21. 17:34
 43/44 anonim ***** válasza:
42 vagyok. Nekem az anyai mama maga a tokeletes nagyi. Imadom! De az apai azzal nem beszelek evek ota. Es a temetesere se fogok elmenni ha meghal. Ennyi.
2020. szept. 21. 17:35
 44/44 A kérdező kommentje:

42-43-as: nálam pont fordított. Az apai nagyimat imádom, igazi aranyember és tündér.

És amit nagyon tisztelek benne, hogy nem szól bele kéretlenül mások dolgaiba. Kiderült, anyám megkérte, hogy beszéljen velem az ügyben, de azt mondta, ezt nem neki kell lerendeznie. Bár több ilyen ember lenne!

2020. szept. 23. 09:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!