Szerintetek igaza van anyámnak vagy nem?
Sziasztok!
17 éves lány vagyok, anyámmal élek. Anyai nagymamám két éve halt meg. Őszintén, én nem élveztem, hogy ő a nagymamám, hihetetlenül kritikus és mérgező volt velem. Szellemileg teljesen frissen halt meg, ennek ellenére ha valami nekem nem tetszett, akkor azonnal azzal jött, hogy én azt akarom, hogy meghaljon, plusz még ilyenek, hogy anyátlan csavargóként öltözöm. Csak mert a Sissi-kultusz rabja volt, aki nem báli ruhában volt, az neki már igénytelen volt. És még mesélhetnék.
A szüleimet is sokat szidta, anyámmal is sokat veszekedtek. Nagymamám temetésén meg is lepődtem, hogy anyám sírt bánatában.
A lényeg, holnap mennék ki a temetőbe egy elhunyt barátnőmhöz, és anyám mondta, hogy vigyek virágot a nagymamám sírjára is. Én meg elmondtam neki, amiket itt leírtam, csak részletesebben. Mivel nagymamám tőlem nem kért bocsánatot a sok fájdalomokozásért, pedig tudta, hogy fájdalmat okozott, hozzá nem szándékozom kimenni a temetőbe, nem tudom gyászolni. Tapsikálni sem tapsikálok örömömben, hogy meghalt, de gyászolni sem gyászolok.
Anyám meg emiatt veszekszik velem.
Hűha... hát ezt nagyon túlreagálod és túlbonyolítod.
De mentségedre szolgál a korod. Nekem is van egy ugyanilyen pukkancs 21 éves húgom. Majd kinövitek.
Mint írtam, megértem hogy nem gyászolod. De most az egyszer anyád kedvéért elvihetted volna azt a kiba... virágot.
Hangsúlyozom újra, hogy azért mert amúgy is odamentél. Más lenne a helyzet ha konkrétan oda akarna küldeni saját maga helyett. Akkor egyetértenék veled, menjen ő ha ennyire fontos neki.
Nincs igazad. Sokan írtuk. De ha te nem így érzed az is oké.
De ezen ennyire lovagolni, ilyen kisregényeket rittyenteni erről...
A megértést mindenkinek köszönöm, aki tanúsította (aki nem, az tudja, hogy róla beszélek). Aki szerint túlreagálom, az szerencsés, mert őt akkor nem nyomorították lelkileg gyerekként. Aki könnyen dolgozza fel a sérelmeket, örüljön neki, én sajnos nem ilyen vagyok.
Anyámat amúgy azért nem értem, mert a saját elmondása alapján ő ugyanezeken ment keresztül, tehát pont neki kéne megértenie leginkább és segítenie feldolgozni.
Csak vidd ki a virágot ha úgy is oda mész, nem kell megemlékezni vagy imát mormolni. Tedd a vázába és gyere el, így nem vitázik. Ne fűzz hozzá kommentet, azok az emberek, akiket érzelmileg bántottak, úgysem értik ezt meg...most, hogy meghalt és már nem cseszegeti anyukádat megszépül az emlék és a legjobb nagymama képében festi majd le.
Hamarabb szabadulsz ha nem vitázol...meggyőzni úgysem tudod. A másik viszont, hogy nem kell szeretni de meghalt már nem is kell utálni. Nem neki ártassz ha haragszol, hanem saját magadnak. Szívtelen volt oké, meghalt már, éldd tovább az életed és tedd ki a virágot, amit anyád kér.
Ez annyira túl van bonyolítva hogy az valami hihetetlen :D Felesleges konfliktus. Ha amúgyis odamész nem tudom miért fájna letenni egy virágot és utána tovább menni. Nem szeretted? Sz*r ember volt számodra? Oké értjük de te élsz, ő nem, akkor mit rágódsz még mindig ezen? Nem kell gyászold, egy + pár perces mutatványról van szó emberek:D Nagyon nagy az önérzet de abba nem gondolsz bele hogy anyudnak a halott anyját szidod. Lehet hogy vele se volt kedves, lehet hogy tényleg nem volt jó ember de ezekszerint neki azért számított valamit és lehet hogy ő is vihetné virágot ha az ő anyja de lehet hogy ezt már nem gyászjelképként akarja, hanem hogy 'szép/szebb' legyen a sírhelye.
Persze más lenne a helyzet ha amúgy nem mennél oda és nem is kell ezt minden alkalommal meg tedd, de kb mindenki ezt írja
Nem állítom, hogy nincs valami abban, hogy ha már úgy is ott vagyok... De nem érzem, hogy ez eleget nyomna a mérleg egyik serpenyòjében. De azért köszi, látom, hogy próbáltatok segíteni.
Aki szerint meg jó úton haladok afelé, hogy az én síromra senki se vigyen virágot... Ez honnan jött. Én nem mérgezem az embereket. Pl. anyáknak mindig mondom, hogy ő milyen jó anya (ezt csak magamban teszem hozzá, hogy a rossz példa ellenére is).
És nincs világfájdalmam.
Végül megmutattam anyámnak ezt az eszmecserét, és így rájött, hogy nem lustaság áll emögött, hanem most újra feltépett gyerekkori sebek, úgyhogy viszakozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!