Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Támogatnátok így anyagilag a...

Támogatnátok így anyagilag a testvéreteket?

Figyelt kérdés

Örököltünk egy balatoni nyaralót pár éve amit az akkori árának a felét kifizettem neki + minden ügyvédi költséget is. A házat azóta felújítottuk, és apartmanként kiadjuk. Én mindig is ezt szerettem volna csinálni, szerencsére a férjem is támogat benne.

Most a nővérem követeli ennek a felét, mert hogy ő is örökölte. Nincsenek jó anyagi helyzetben 3 gyerekük van, csokkal kezdtek építkezni de elfogyott a pénzük. A szüleinknél laknak, ők tartják el őket. Nincs jó kapcsolatunk, mindig is csak lehúzni akart.

2020. aug. 12. 00:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
94%

Dehogy jár neki...

Akkor te meg mondjad neki, hogy perkálja ki a felújítás felét.

Meglásd egyből nem az ő háza/öröksége lesz.

2020. aug. 12. 06:59
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

és segítsen ágyneműt mosni-vasalni, takarítani, hirdetni, vendégek fittyfenéit megoldani.

akkor se jár neki semmi a bevételből, max. alkalmazottként munkabér

2020. aug. 12. 07:10
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Én azért poénból felajánlanám:

Fizesse ki az akkor kapott vételárat, a felújítás költségének a felét (a saját munkadíjat is felszámolva), a teljes ügyvédi költséget, övé a munka felé, és akkor beszélhetünk róla.

Jelenleg ez a nyaraló nem a tulajdona, hiába örökölte, a saját részét eladta neked, így innentől semmi köze hozzá!

És hogy a kérdésedre is válaszoljak: ha a testvérem megszorulna, és megtehetném, alap esetben támogatnám, ahogy ő is engem.

De ha követelőzne, akkor tuti nem!

Ha meg nem lenne jó kapcsolatunk, és mindig le akarna húzni, pláne nem!

#7: Ennek semmi köze ahhoz, ki hogyan ment férjhez!

2020. aug. 12. 07:20
 14/23 anonim ***** válasza:
93%
Ha kifizetted akkor nem jár neki semmi. Oldja meg
2020. aug. 12. 07:20
 15/23 anonim ***** válasza:
9%
Bàrki hozhat rossz döntèseket, ennek ezer oka lehet. Szomorúan olvasom, hogy az emberek minden szívfájdalom nélkül szarban hagynà a saját rokonait is, merthát “már kifizetted, oldja meg....stb”. Örülök, hogy egyik itteni hozzászóló családtagja sem vagyok, mert ez elkesítő, de jól bemutatja a társadalmunkat. Ha követelőznek, leülnék vele átbeszéltük ezt az egészet és szembesíteném is vele. Ha nem lenne hatása, akkor ez van. De semmiképp nem fordulnék így családtag hoz, hogy “oldja meg, ő dolga...stb”
2020. aug. 12. 09:06
 16/23 anonim ***** válasza:
85%

nem hozott rossz döntést.

ott és akkor ő úgy döntött, a nyaraló felét kéri, mert az árából építkezni szeretne

a testvér úgy döntött, hogy beletol még (nem kevés) pénzt és az így hozott haszonból (és pluszmunkából) szeretne megélni

a testvér is meghozhatta volna ezt a döntést

és meghozhatták volna közösen is. ketten tolnak még bele plusz összegeket, ketten dolgoznak, közös a haszon.

most így járt. nyilván ki lehet/szabad segíteni, de nem a panzió bevételének a feléből, "csak úgy", puszira

2020. aug. 12. 10:32
 17/23 anonim ***** válasza:
12%
“Hozhatta volna”.... remélem te is ugyanígy viseled a döntéseid következményét és teljesen rendben van ha egy döntésed miatt szarban hagy majd a csalàdod.
2020. aug. 12. 10:36
 18/23 anonim ***** válasza:
3%
16-os a testvér az építkezés miatt nem valószínű hogy meghozhatta volna azt a döntést, hogy ő fizeti ki a részt+ügyvédi költséget. Ő akkor azt látta, hogy építkeznek, amit valljunk be, más is így csinált volna, ha építkezik, ilyenkor a pénz jobban kell. Azt fentebb leírta valaki, hogyan lehet akadályokba ütközni építkezések során, így azt nem részletezném. Nem azzal értek egyet, hogy adja oda most a kérdező még egyszer a felét, de ez az “oldja meg”, “meg szard le” mentalitás gyomorforgató akkor is. Hányni tudnék itt a többségtől.
2020. aug. 12. 10:40
 19/23 anonim ***** válasza:
91%

Ha a korábban kifizetett összeg ellenében a tulajdoni lapról lekerült a testvéred neve akkor nem jár neki egy huncut bruznyák sem. Én nem támogatnám a testvéremet mert bejelentett egy igényt.

Ha kifizetted a testvéredet de a tulajdoni lapon maradt ő mint tulajdonostárs akkor sürgősen vedd meg tőle a részedet és ezzel támogatod a testvéredet.

2020. aug. 12. 10:47
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Jogilag nem vagy kötelezve rá, hiszen kivásároltad.

Amúgy meg ők kerültek ebbe a szituációba (3 gyerek a CSOK miatt, aztán rosszul kezelték a pénzt, ha jól értelmezem) saját maguk által.

Ha segítséget kérnének, akkor talán elgondolkoznék rajta, de így végképp veszett ügy.

"Nincs jó kapcsolatunk, mindig is csak lehúzni akart."

Pláne. Ti anno fizettetek nekik egy csomót, és a felújítás sem két fillér lehetett. Ti ezért sokat dolgoztatok és költöttetek, ő meg csak úgy, alaptalanul követelődzik? Hajrá.

2020. aug. 12. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!