Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Támogatnátok így anyagilag a...

Támogatnátok így anyagilag a testvéreteket?

Figyelt kérdés

Örököltünk egy balatoni nyaralót pár éve amit az akkori árának a felét kifizettem neki + minden ügyvédi költséget is. A házat azóta felújítottuk, és apartmanként kiadjuk. Én mindig is ezt szerettem volna csinálni, szerencsére a férjem is támogat benne.

Most a nővérem követeli ennek a felét, mert hogy ő is örökölte. Nincsenek jó anyagi helyzetben 3 gyerekük van, csokkal kezdtek építkezni de elfogyott a pénzük. A szüleinknél laknak, ők tartják el őket. Nincs jó kapcsolatunk, mindig is csak lehúzni akart.

2020. aug. 12. 00:51
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
35%
Kérdés, hogy mi volt a szóbeli/írásos megállapodás akkor amikor kifizettetek nekik az apartman felet
2020. aug. 12. 01:11
 2/23 anonim válasza:
94%
én nem támogatnám.
2020. aug. 12. 01:20
 3/23 anonim ***** válasza:
95%
Én sem.
2020. aug. 12. 01:49
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Eszembe nem jutna, kifizetted a részét, onnantól semmi nem jár neki.

Ha most neked lenne szükséged pénzre és eladnád áron alul, akkor te sem követelhetnéd, hogy adja vissza a különbözetet, amennyivel olcsóbban tudtad eladni.

2020. aug. 12. 02:00
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értem, mikor kifizetted a felét neki, akkor minden le lett papírozva (ha ügyvédi költséget is fizettél). Akkor nem nagyon értem, mi a gond most azon kívül, hogy követelőzne...?
2020. aug. 12. 02:05
 6/23 anonymousreview60 ***** válasza:
91%

Kifizetted egyszer őt: azaz pénz és tulajdonrész gazdát cserélt, azaz a nővérednek semmi nem jár a kégli árából vagy hasznából, azaz a nővérednek kuss van.

3 gyereket ne vállaljon a kvázi semmire.

Kölcsönt szabad adni nekik, de csak kölcsönszerződés keretében. Esetleg.

2020. aug. 12. 02:07
 7/23 anonim ***** válasza:
22%
Nem támogatnám a leírtak alapján egyèbként, de csak kis részletét tudtuk meg a sztorinak. Nem tudjuk, hogy te azért vagy jobb helyzetben, mert pl “jól hàzasodtál”, a szülők jobban támogattak/irányítottak eddig az életben...stb. Mindig mindennek oka van, így ebből az egyoldalú kiírásból azt mondanám, nem támogatnám, de nem tudunk minden részletet.
2020. aug. 12. 02:07
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Tök mindegy miért tudtátok megvenni. Kifizettétek, semmi köze hozzá. Ennyi erővel ha idegennek adjátok el, oda is menne, hogy ez az ő öröksége, igaz, hogy már megvette és akkor fizetett érte, de most adjon neki pénzt megint, mert csak?

Sajnálom őket, mert aki nem a semmire építkezik az is befürödhetett vele, mert az utóbbi időben olyan mértékben nőnek az árak az építőiparban, hogy az hihetetlen. Sajnos sok olyat látok, hogy akár bank akadékoskodása, teszetoszasága, sorozatos hibája miatt vannak hónapos csúszások, sokszor, ha évszakváltás is van közben akkor emiatt a munka mégjobban megrekedt és közben az árak meg akkorát emelkednek, hogy lehetetlen helyzetbe kerülnek az építkezők. Ismerősnél pl. nem csak simán csúsznak és iszonyatot nőttek az árak, hanem a bank hibája miatt olyan állapotban állt meg az épülő ház, hogy az állaga is romlott nagyon durván, közben meg bármilyen hihetetlen annyit kúsztak fel az árak, hogy már többet buktak, mint amekkora a támogatás voltak rajta... volt olyan, mióta a feje tetejére állt az építőipar, hogy 40%-ot mentek az árak egy évben... Befejezték, de megbánták, hogy belevágtak és anyagilag tiszta bukó volt.

De ez sem a ti felelősségetek, és ha most fizettek, nem lesz megállás. Akkor elismeritek, hogy jár neki és mindig lesz indok, hogy épp mire kell.

Sajnos az örökség ilyen, akkor jön ki az emberek valódi természete, ha örökségről van szó (vagy ha valaki nyert pénzt, mert azzal is úgy vannak, hogy csak úgy szerezte, hát abból jár neki is, miért ne kapna) ha valakinél marad az eredeti ingatlan, akkor a kifizetett fél, hiába ki lett rendesen fizetve, ha épp megszorul, akkor megy balhézni, hogy neki pénz kell, meg jussa van stb. Rokonomék ezért kényszerültek eladni pl. a szülői házat, amiben élhettek volna, mert a másik testvér, hiába lett rendesen kifizetve, addig járt a házhoz balhézni, mikor elfogyott a része, hogy inkább eladták a fenébe, aztán költöztek, de már úgy, hogy a testvér ne tudja hova.

2020. aug. 12. 03:30
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Megvásároltad a részét. Milyen alapon akar ő most már onnan bármit is?! Ennyi erővel bármilyen extulajdonos követelhetne bármit az új tulajoktól, főleg vételárkiegészítést akkor, ha elszálltak az eladás óta az ingatlanárak. Ez nem így megy.Engedd el a füled mellett!Az anyagi helyzete nem a te felelősséged, nem te hoztad a döntéseket az életében, hanem ő. Nyilván el van keseredve, hogy se pénze, se háza, de van 3 gyereke, a szüleinél lakik családostól és így sem jut egyről a kettőre, és patt helyzetben van, de abszurd minden követelése feléd, és ezt te is minden bizonnyal nagyon jól tudod.
2020. aug. 12. 06:44
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Kivásároltad, neki ebből semmi sem jár. Az, hogy te ennek ellenére támogatod már a te szuverén döntésed. Én mindenesetre egy ilyen pökhendi követelőző embernek biztos nem segítenék, keménykedjen máshol, hátha ott kíváncsiak rá.
2020. aug. 12. 06:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!