Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit csináljak az unokaöcsémmel?

Mit csináljak az unokaöcsémmel?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú a történet, köszi, ha elolvasod.

Az unokaöcsém 19 éves, most érettségizett. Borzasztó lusta, de elméletileg okos fiú. Márciusban csúnyán összebalhézott az apjával, be is húzott neki. Nem volt a legjobb a kapcsolat közöttünk, valószínűleg a sok elfolytott agresszió tört így felszínre. Az unokaöcsém semmire se tartja a szüleit, pedig teljesen átlagosak, ami a módjukban áll, mindent megtesznek a gyerekeikért.Az unokaöcsém ezek után a nagyanyjához (aki az én anyukám) költözött, aki viszont albérletben él egyedül, és minden forintnak, amit megkeres, megvan a helye. Az elején leszögeztem, hogy muszáj a kajára pénzt adniuk anyukámnak, mert bármennyire szeretné, nem tudja eltartani a fiút. Az első hónap kavarása után végül a szülők (tesómék) közvetlenül a utalnak anyunak 40-45 ezer ft-ot a kajára, meg bérletre, ez így nagyjából rendben is van. Viszont az a kérésem, hogy tanuljon, segítsen a házimunkában, viselkedjen felnőttként, egyátalán nem teljesült, próbáltam már vele beszélni erről, sikertelenül.

Az érettségi után elkezdett rendszeresen dolgozni a Tescoban, hogy legyen saját pénze, de kb 1 hónapig csinálta csak, azóta otthon van, és állást keres, elvileg programozóként szeretne elhelyezkedni, és arra hivatkozik, hogy a pénztáros meló mellett nem tud programozni, de mióta nem dolgozik már csinált egy webshopot bemutatómunkaként, és ő majd talál munkát...nekem vannak kétségeim erről...

Egyetemre nem akar menni, elvileg technikusi (informatika) képzést kezd majd szeptemberben, de hát eddig sem tanult, átlag 300 órát hiányzott a suliból /év

Én ezt az egészet már megelégeltem, mondtam neki, hogy el kell költöznie augusztusban, később ezt már módosítottuk szeptemberre az ő kérésére. Anyukámat kiidegeli, hogy nem tanul (csak a tanárok jóindulatán múlt az, hogy mehetett érettségire), nem dolgozik, nem segít semmit otthon. Kamuzik össze - vissza, kb egész nap játszik. Én ettől szeretném megóvni anyukám, felnevelt 3 gyereket, ápolta a beteg apám, nélkülözött eleget, teljesen felforgatta a végre nyugodt életét. Nem kell neki 60 évesen egy kamasz, aki bár azt állítja magáról hogy érett felnőtt, de igazából egy gyerek még.

Adtam neki esélyt a javításra, beszéltem vele kettesben, családdal, de semmi javulást nem mutat.

Igen, én koordinálok mindent a családban, Anyukám nem nagyon mer kiallni magáért, de már elfogadtam. :)

A kérdésem:

Szívtelen dolog, ha ezek után tényleg el kell költöznie szeptemberben, oda ahova akar?

Tanácsot, bármit szívesen fogadok!

#Meddiggyerekagyerek
2020. júl. 27. 15:57
A kérdező szavazást indított:
Igen, szívtelen vagy, had maradjon.
Nem, költözzön.
75 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezek után látatlanból is azt mondom, hogy az apjának volt igaza. Bele kell dobni a fiút a mély vízbe, talán még ember lesz belőle.

A szeptemberi határidőből ne engedjetek!

2020. júl. 27. 16:06
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan dobjátok ki. Nyilván nem érdemli meg a támogatást,majd összeszedi magát.
2020. júl. 27. 16:21
 3/14 anonim ***** válasza:
11%
Nem értem, miért írtad ki ezt a kérdést, ha már te koordinálsz mindent. Nem látom teljesen valósnak ezt az egészet. Vagy nem az vagy a sztoriban akinek mondod magad, vagy csak azt akarod, hogy mindenki erősítsen meg. Utóbbi esetben viszont kétségeim vannak az értelmi képességeid felől.
2020. júl. 27. 16:27
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Maximum a már megegyezett szeptemberig tűrjétek, aztán menjen.
2020. júl. 27. 16:28
 5/14 A kérdező kommentje:

Bármennyire is hihetetlen őszintén érdekel más véleménye, azért mert féltem attól, túl szigorúan ítélem meg az unokaöcsémet és a helyzetet. A páromon és a családon kívül nem beszéltem erről senkivel, így objektív vélemények is érdekelnek.

Tehát gyakorlatilag igen, megerősítést vártam arra hogy jól látom a dolgokat, de elgondolkoztam volna akkor, ha sok ellentétes véleményt kapok.

Azt, hogy én koordinálok mindent azért írtam ki, ha valaki fennakadna azon, hogy ezt miért nem anyukám intézi az unokaöcsémmel, és miért én döntök erről. :)

Mindenki másnak köszönöm a visszajelzést!

2020. júl. 27. 16:50
 6/14 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Vagy dolgozik/tanul vagy húzzon a francba! Egyébként az baromság, hogy nincs ideje programozni. Ld Nagy Feró: 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra programozás. 300 óra /év?! Az kb. 2,5 hónap a kb. 10-ből! Tkp minden 4-óráról hiányzott? Az apja elnézte ezt/nem vitte terápiára, ez a baj.
2020. júl. 27. 17:13
 7/14 anonim ***** válasza:
83%
Küld el katonának!
2020. júl. 27. 17:18
 8/14 anonim ***** válasza:
83%

Az első napon sírva menekülne el:D

2020. júl. 27. 17:19
 9/14 anonim ***** válasza:
82%
Dobd ki minél előbb...
2020. júl. 27. 17:28
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
ÉN úgy kibsznám,mint macskát szarni.
2020. júl. 27. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!