Elvált szülők gyerekei, ti kivel éltek és milyen a kapcsolatotok a másik szülővel? És a két szülő között milyen a viszony?
18 vagyok, a szüleim 7 éve váltak el. Anyummal élek, apummal nem volt jó a kapcsolatom, mert nem keresett én meg belefáradtam hogy rohanjak a saját apám után.
A szüleim sose veszekedtek (legalábbis elöttünk) amiért nagyon hálás vagyok nekik ❤ Nem haragban váltak el, úgy tekintettek egymásra, mint jó barátok és mint a gyerekek anyja/a apja. Nem volt egymás ellen hangolás, akármikor láthattuk egymást és ha át akartam menni apámhoz szó nélkül elengedtek. Ilyen téren teljesen korrektek voltak velünk és egymással szemben is amire nagyon büszke vagyok és példaértékűnek tartom!
Szerintem is bármennyire nem mutatja valaki, akkor is hatalmas törés egy válás.
Barátnőm büszke volt, hogy a kislánya mennyire jól viselte a válást, az ő kapcsolatuk a volt férjével tökéletes, semmi marakodás, semmi ilyesmi. A válás 5 éve volt a lány minden nap látja az apját is, mégis zokogva üvöltött az anyja új pasijára, hogy takarodjon el az életéből. Utána mikor az anyja kérdezte mi a baja, akkor mondta el, hogy ő utoljára akkor volt igazán boldog, amikor együtt volt a családja és minden vágya, hogy újra együtt legyenek.
Én is megkönnyeztem ezt, pedig nem a hozzátartozóm.
Hiába tűnik úgy, hogy semmi baj, előbb utóbb kibukik a törés :( mindenki sérül valamilyen szinten.
Egyik korabbi valaszolo voltam.
Ami lemaradt de nagyon tanulsagos es elgondolkodtato es en mint "szulo" tapasztaltam meg a kovetkezmenyeket.
A baratom sok evekkel ezelott elvalt. A gyerekek egy resze azonban anyanal maradt egy masik resze nala.
Azok a gyerekek akik anyanal voltak az egyik utalja az apjat, a masik viszonylag gyakran es nem mindig erdekbol erdeklodik iranta. (A masik anyagi segitsegert szokott jelentkezni.) A nala levok amig nem lettek felnottek az egyik utalta az anyjat es igyekezett csak a jot lefölözni belole, a masik azonban inkabb a hetvehi anyuka elonyeit elvezte, hogy kenyeztette az anyja, meg elkapatta de rendsen ugyanakkor ha megse akart menni akkor erzelmileg zsarolta igy eleg rendesen tartott is tole. A ket szulo kozul meg az egyik folyamatosan jaj de az nem ugy van mig az anyuka de mindenert te vagy a hibas es felelos szoveget nyomta. Szemelyesen semmilyen kontakt nem maradt es egyuttmukodni akkor se voltak hajlandoak, amikor az egyik gyermek komoly drogfuggesbe kerult es eletveszelyes es kozveszelyes lett.
Sajnos a szulok a valas ota nem kepesek ertelmesen kommunikani egymassal es a gyermekek meg mar felnottek de megis oriasi egoval es hatalmas serulesekkel elnek es felvaltva hol az egyik hol a masik szulot okoljak a sajat eletuk nyomoraert. Hozzateve hogy a szuleik uj parjai meg aztan egyenesen a vilaguk soteteroit testesitik meg. Kivetel ezalol a legfiatalabb esete, ahol a gyerek tokeetesen megtanulta hogyna kell mindenkitol penzt, ruhat, draga okos eszkozoket, tanfolyamot vagy barmit kicsalni. Egy kis kigyo lett belole. Sajnalom oket nagyon mert evekig egymassal civakodo szulokkel es ugy hogy az edesanya a szeretovel azonnal ujrababazott es a "nagy gyerekei"vel szemben nullara redukalodott a nevelesi igyekezete nem csoda ha ilyen hulladekok lettek.
Minden elvalt szulonek a gyerekei erdekeben kellene nyelnie es a kozos elvek menten valo gyereknevelest eloterbe helyezni a szemelyes serelmeikkel szemben.
A szüleim utálják egymást.
Anyukámat nagyon szeretem, apukámmal sokáig volt semleges a kapcsolatunk. Aztán mikor anya a régi házunkat eladta (az ő nevén volt teljesen, jogilag is tisztán) és külön költöztem anyától, akkor távoltartásit kellett kérnünk apám miatt. Jobban szerette azt a házat, mint a saját birtokát vagy épp engem. És 2 éven keresztül pereket nyújtott be ellenem, próbálván bizonyítva, hogy ez a lakás az övé és ő dönti el, hogy nekem mi jár és mivel anyámmal maradtam, semmit sem kaphatok, stb...
Na, akkor láttam utoljára, mikor próbáltam ezt vele megbeszélni, mert szerettem volna, ha két külön családként, de a családom maradnak mindketten.
Az a beszélgetés kemény volt. Röviden arról szólt, hogy mindig azt mondogatta, hogy nekem dolgozik, mégis mindent feltétellel adott és vissza is vette, amint nem azt csináltam, amit mondott. És most itt vagyok felnőtt emberként, szeretném szeretni és semmit nem kérek tőle ezen kívül, csak hogy ne kelljen kerülnöm és ne ku rvázza az anyámat, ahányszor találkozunk. Aztán erre elkezdte, hogy egy taknyos szar gyerek vagyok, el fogom herdálni, nincs saját pénzem (akkor már 2 éve dolgoztam diplomásként), vén fa szok szopkodásával leszek majd valaki, ha ő nincs mögöttem.
Aztán fogtam, felkeltem (egy kávézóban ültünk) és soha nem néztem vissza, letiltottam mindenhol és azóta nyugodt vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!