Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy viselnéd, ha az egyik...

Hogy viselnéd, ha az egyik rokonod rászállna az anyukádra, olyan módon, hogy ő is a fia/lánya akar lenni?

Figyelt kérdés
Anyukám nem akarja ezt, de a békesség kedvéért ráhagyta. Én helyre igazítanám a rokont, de anyukám nem akar veszekedést, és a rokon anyukáját sem akarja megbántani ezzel, viszont idegesítő, hogy annyira erőszakosan bújik bele a családunkba, annyira ide akar tartozni. Felnőtt emberről van szó. Szánalmas. Engem csak annyiból érint a dolog, hogy nekem nem kell testvér :-) főleg nem felnőtt korban :-) Eddig volt egy bensőséges családom, most meg állandóan ott akar lenni egy félig idegen is, akit senki sem hív, csak bejelentkezik, vagy még azt se, csak jön, és elvér dolgokat, mint családtag. Tehetek valamit ez ellen?

2020. júl. 22. 10:32
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

Oké, értem, hogy mit javasoltál, írtam is, hogy beszéltem vele. A nyaraláshoz még annyit, hogy kedves rokon szépen előadta, hogy de jó lesz együtt nyaralni, meg együtt lenni a nagy családnak. Igen de azt nem írtam, hogy ez neki ez egy fillérjébe sem került volna. Én meg nem vagyok hajlandó ehhez jópofát vágni, sőt, még szórakoztatni is, mert ő nem képes megszervezni magának egy nyaralást vagy bármit. Lehet ezt sértődöttségnek is nevezni, lehet az is, de úgy voltam vele, hogy anyukám ha akar, nyaraljon vele, ebbe nem szólhatok bele, de én nem fogok aszisztálni ehhez. Viszont ő nem akart vele nyaralni, mert tisztában volt vele, hogy ez mivel jár. És nem mellesleg velem jobban érzi magát. Mégiscsak én vagyok a gyereke.

Az adakozáshoz meg csak annyit, hogy sajnos, vagy nem sajnos, a mi családunk ilyen jószívű, idegenek is kapnak ezt-azt, ezzel nincs baj, csak sajnos sokan kihasználják ezt. A rokon meg főleg. Úgy érzi, neki jár, mert ő is teljes jogú családtag akar lenni.

2020. júl. 22. 15:25
 32/41 anonim ***** válasza:
87%

Egyszer négyszemközt (“tanúk nélkül”) kapd el egy gyors dumcsira, akár el is mesélheted neki a nyaralós sztorit, hogy azért nem jött veletek mert az már mindenkinek nagyon kellemetlen lett volna és anyud is egyértelműen melletted áll. Adott esetben vedd fel ahogy anyuddal beszélitek és játszd le neki, hogy “látod, amúgy kurvra nem hiányzol ide csak anyám - velem ellentétben - úri nő és nem akarta a szemedbe mondani. Nyaralgassál szépen a gyerekeid apjával vagy keress valakit aki megbsz párszor de állítsál már magadon”.

Szrkavarás? Igen, abszolút. A cél szentesíti az eszközt? Esetünkben abszolút. Kissé édesanyádnak is terhes már a dolog, szóval semmi okod finomkodni mert valami kapcsolat “kell” mert rokon. Dehogy kell. Élősködő embereket semmilyen életkorban és viszonyban nem kell magadon tartani

2020. júl. 22. 16:27
 33/41 anonim ***** válasza:
3%
Simán csak irigy vagy és féltékeny.
2020. júl. 22. 16:29
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Anyád hangfelvételét azért ne használd fel paravánként, de az is elég, ha nem rajongjátok körül, amikor odamegy hozzátok. Ha hív, hogy jönne, akkor most nem értek rá. Ha jön hívás nélkül, az a legjobb, egyszerűen nem kell beengedni. NE FÉLJ tőle!
2020. júl. 22. 16:32
 35/41 anonim ***** válasza:
70%
33-as, az ajándék- és pénzleső akkor is parazita, ha rokon. Ki kell dobni.
2020. júl. 22. 16:33
 36/41 anonim ***** válasza:
41%

35!

Vagy nem, hiszen még mindig nem zavarja a kerdezo anyját, csak a kérdezőt.

2020. júl. 22. 16:37
 37/41 anonim ***** válasza:
100%
Ez igaz, az édesanya ha kedveli, ugyanúgy adhat neki mindent, ahogy a mi nagyink is elajándékozta a távoli rokonnak az összes aranyékszerét. Végül is az övé.
2020. júl. 22. 16:59
 38/41 anonim ***** válasza:
87%
Majd egyszer aláírat vele egy ingatlan-ajándékozási szerződést, aztán nézhet a család.
2020. júl. 22. 17:00
 39/41 anonim ***** válasza:

"Majd egyszer aláírat vele egy ingatlan-ajándékozási szerződést, aztán nézhet a család."

Ennek a veszélye akkor állna fenn, ha közben a közeli családtagjaival meg alig-alig lenne kapcsolata

2020. júl. 22. 17:19
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
Mi együtt laktunk a nagyival, mikor elajándékozta az aranyakat, az nem akadály.
2020. júl. 22. 17:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!