Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy viselnéd, ha az egyik...

Hogy viselnéd, ha az egyik rokonod rászállna az anyukádra, olyan módon, hogy ő is a fia/lánya akar lenni?

Figyelt kérdés
Anyukám nem akarja ezt, de a békesség kedvéért ráhagyta. Én helyre igazítanám a rokont, de anyukám nem akar veszekedést, és a rokon anyukáját sem akarja megbántani ezzel, viszont idegesítő, hogy annyira erőszakosan bújik bele a családunkba, annyira ide akar tartozni. Felnőtt emberről van szó. Szánalmas. Engem csak annyiból érint a dolog, hogy nekem nem kell testvér :-) főleg nem felnőtt korban :-) Eddig volt egy bensőséges családom, most meg állandóan ott akar lenni egy félig idegen is, akit senki sem hív, csak bejelentkezik, vagy még azt se, csak jön, és elvér dolgokat, mint családtag. Tehetek valamit ez ellen?

2020. júl. 22. 10:32
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
75%

20!

Megegyszer, csak neked, hátha leesik:

"Anyukám nem akarja ezt, de a békesség kedvéért ráhagyta. "

2020. júl. 22. 12:34
 22/41 anonim ***** válasza:
56%
Ez inkább gyerekekre jellemző, akik csonka családban élnek, és a másik család meg teljes, ezért vágyik oda. De felnőtt emberre nem igaz ez.
2020. júl. 22. 12:37
 23/41 anonim ***** válasza:
84%
Úgy hogy ismételten egy kamukérdéshez van "szerencsénk".
2020. júl. 22. 12:38
 24/41 anonim ***** válasza:
0%

21

Csak hogy leessen neked is akkor bemásolom még egyszer:

Ha az anya nem csinál semmit akkor persze hiába a feljelentés, nem fog vele a rendőrség foglalkozni

Rá kell venni az anyát, hogy jelentse fel a zaklatót és valamilyen bizonyitékkal alá is kell támasztani az állandó zaklatás tényét

A zaklatás és a visszatérő zaklatás egy egészségkárosító tevékenység épp ezért veszik az USA-ban olyan súlyosan a dolgot amit nagyon is jól csinálnak odakinn

2020. júl. 22. 12:40
 25/41 anonim ***** válasza:
0%

"Ez inkább gyerekekre jellemző ... Úgy hogy ismételten egy kamukérdéshez van "szerencsénk"."

Meg egy IQ- és helyesírásbajnokhoz...

2020. júl. 22. 12:41
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

24!

Nem kell senkit feljelenteni. Az anyát nem zavar Ha ez kicsit se, csak a kérdezőt. Ugyanis ha zavarná, nem hagyná. Ennyi

2020. júl. 22. 12:47
 27/41 anonim ***** válasza:
60%

Te inkább féltékeny vagy kérdező. Ami akár jogos is lehet, hisz a leírásod alapján nincs testvéred, és eddig anyukád figyelme teljes egészében rajtad volt. Erre megjelenik egy rokon, aki családtagnak idegen, és most osztozik anyukád rajtatok. Neked ez olyan érzés lehet, mintha kevesebbet törődne veled anyukád. A lég egyszerűbb, ha ezt a dolgot édesanyáddal beszélnék meg, de nem azon a szinten, hogy "anya téged nem zavar?" hanem mondd el neki, azt, amit ide leírtál. Neked nem kell tesó, eddig is jól elvoltatok, te nem akarsz osztozni a szüleid én, stb...

Lehet ezt anyud nem is látja, mert nem ő veszített a lelki kapocsból, hanem te.

2020. júl. 22. 12:57
 28/41 A kérdező kommentje:

Először is, köszönöm mindenkinek a választ. (Az ügyeletes kamuzót csak szimplán ignorálom) Másodszor meg néhány válasz elment egy kicsit rossz irányba. A zaklatós meg rendőrséges. Ennyire azért nem durvulnánk :-)

Rokon, ami azt jelenti, hogy korábbanis előfordult nálunk. Úgy évente egyszer-kétszer találkoztunk, elbeszélgettünk, ki hogy van, mi újság, kapott ezt-azt, udvariaskodtunk, ettünk, stb. Ezzel nem volt probléma. A probléma az, hogy neki ez kevés volt ez a rokoni szerep, ő ugyanolyan jogú gyerek akar lenni, mint én. (már az nekem is megfordult a fejemben, hogy baj van az agyban...)és igen, anyagiak is közrejátszanak, nem is az örökség (bár ki tudja, mi jár a fejében) hanem a mindennapi dolgok, amit kér és megkap, mert jaj szegény, hát had vigye. Meg mi minden évben voltunk nyaralni, és sokat utazunk, mert szeretünk utazni, és többször célzott rá, hogy ő is jönne, mert ő úgy magától nem mer. Vagy hogy azt szeretné, hogy a gyerekeit is vigyük magunkkal, szegények lássanak világot. (Na én erre egyszer nemet mondtam, nem tetszett neki) Mindezt nem erőszakos stílusban teszi, hanem olyan nyalisan, értitek, maximális kedvességgel, de hogy azért de jó lenne, meg ilyenek, hogy az ember aki kedves, az megsajnálja. Ettől is kivagyok. Azért szerencsére nyaralni nem visszük magunkkal, mert akkor én nem megyek, ezt kijelentettem, volt már ilyen terv, de anyukám megmondta, hogy ő velem jön.

És igen, lehet féltékeny vagyok, nem tudom, ez miért akkora bűn, de én úgy vagyok vele, hogy mindenki menjen a saját anyjához, és legyen elégedett azzal, amit rokonként kap, és ne akarjon többet.

Anyukámnak ezt így elmondtam, meg is értette, akkor kicsit vissza is vett a nagy kedvességből, de azt is mondta, hogy valami rokoni kapcsolatot muszáj tartani, és hát mit csináljon vele, valamennyire el kell viselni.

2020. júl. 22. 13:21
 29/41 anonim ***** válasza:
86%
Nagyszülőm fiatal rokona a nagyi betegsége alatt jött meglátogatni többször, mindig kapott a nagyitól vagy egy gyűrűt, vagy egy fülbevalót, mind aranyból. Egyszer csak elfogytak az aranyak, nagyi még mindig kérdezte, mért nem jön a rokon meglátogatni, hát mit mondhattunk. Hogy már nincs mit vigyen. Ha anyukád nem adna neki semmit, rájönne, hogy nem az ő szép szeméért jön hozzátok.
2020. júl. 22. 13:58
 30/41 anonim ***** válasza:
15%
Kérdező! Én nem azt írtam, hogy bűn a féltékenységed. Le is írtam, hogy a te esetedben neked ez miért okoz lelki problémát. Továbbra is azt tudom javasolni, hogy anyuddal beszélj. Plusz még annyit, hogy ne játszd a sértődötted. Itt van a nyaralási téma. Ha ő jön én nem megyek. Őszintén szólva lehet anyukád a te kívánságokat teljesítette, de hogy mosolygott rajtad, az is biztos. Érd el hogy anyud komolyan vegye a problémádat. Csak így tudsz a rokontól megszabadulni. Vagy elásod a kertbe...
2020. júl. 22. 14:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!