Hogyan lehet kiküszöbölni, hogy ne "rabolják el" megkeresztelni a gyerekünket?
Sziasztok. Az a helyzet, hogy a férjem családja vallásos. Férjem nem az, de a békesség kedvéért elfogadná, ha a lányunk meg lenne keresztelve, mondván ennyit megér, hogy ne károgjon a famíliája, de felesleges cécónak tartja. Én viszont egyáltalán nem vagyok vallásos, még ennyire sem, hogy felvegyem a pléhpofát. Azt szeretném, ha a lányom majd később maga döntsön mit szeretne. Kereken megmondtam nekik, tiszteletben kell tartani a másik ember véleményét, pláne hogy mi vagyunk a szülei.
Mostanában azzal vicceskednek a rokonok, hogy majd a kislányt elviszik titokban megkeresztelni, mint annak idején a férjemet ( az apja nem akarta, hogy megkereszteljék). Na akkor kikeltem magamból: bárki megpróbálja ezt, engem meg az unokájukat/dédunokájukat többet nem látják, le lehet állni a szektás baromságaikkal. - Na akkor nagyot néztek, pár hónapig nem esett szó a keresztelőről. Itt volt a karantén is, márcsak azért is. (Fú de betegei voltak hogy nem mehettek templomba most mi lesz nincs mise :D )
Most viszont megint elkezdték kérdezgetni: na akkor nem lesz megkeresztelve a gyerek? Mondom: Nem! -Erre jöttek azzal a dédik, nagyik hogy "úgy fogunk meghalni, hogy a kisunoka pogány lesz, nem lesz rajta isten jele..." Nem is írom le az összeset, mert felmegy a vérnyomásom.
Szóval most attól tartok, hogy elviszik, ha nem tudok róla. Kibírni kibírná azt a szertartást nem lesz "baja" tőle végülis, nem erről van szó. Itt a fő probléma, hogy hiába álltam a sarkamra, úgyis az lesz amit ők akarnak, nem tisztelve a véleményünket. Már-már ott vagyok, hogy belemegyek, de akkor az ő kezükben lesz az irányítás, ha most hagyom, egy lavinát indítok el, mindenbe bele akarnak majd szólni. (Már azon kiakadtak hogy miért nem volt templomi esküvőnk, öt éve hallgatom.) Lehet hogy hihetetlen, de ennek ellenére ezt kizárva nagyon jó a viszonyom a családdal, ezen kívül nincs velük konfliktusom, ezért is nehéz, nem akarom megbántani őket.
Ti mit tennétek a helyemben? Azt remélem, hogy nem ugrotok a torkomnak, és legalább tőletek normális tanácsra számíthatok, és nagyon köszönöm előre is! :)
Nem arról van szó, hogy "nekik lehet", de te vagy itt, és te csak a saját véleményeden, hozzáállásodon tudsz változtatni, az övékén nem. Az övék pedig nagyon valószínű, hogy nem fog megváltozni.
Én is úgy gondolom, hogy a gyereknek az az érdeke, hogy béke legyen a családjában. Ha te el tudod fogadni, hogy ez miattad hiúsul meg, akkor csináld. Nyilván a te érdeked az, hogy kifejezhesd, hogy neked aztán nem parancsol senki.
De most komolyan,a férj mit akar?
Az nem válasz hogy "megkeresztelném,de igazából nem szeretném". SSZERETNÉ vagy NEM SZERETNÉ?
De őszintén, kit érdekel hogy nekik mi a véleményük és fog-e változni?! Nem az ő gyerekükről van szó. A saját gyerekükről eldönthették ők maguk, hogy megkeresztelik-e vagy sem, máséhoz semmi közük és nincs joguk beleszólni, ennyi. Nem értem miért kell ezt ragozni. A kérdezőék véleménye sem fog változni, hisz nem hívők, ők nem akarják megkereszteltetni a gyereküket, történet vége.
Fel sem fogom hogy van bárkinek bőr a képén ahhoz, hogy más gyerekét erőszakkal meg akarja keresztelteni. Akinek 2nel több agysejtje van, az felfogja hogy a nem az nem. Itt a nagyszülők csinálják egyedül a feszkót, max azt érik el ezzel, hogy soha nem lesz egyedül hagyva velük a gyerek és kevesebbet láthatják majd. De ha nekik ez kell, akkor meg is érdemlik.
"Az apám azt mondta szülessen inkább halva a fiam ha nem keresztelem meg"
🤮🤮🤮 Úristen. Na számomra attól a perctől fogva nem lenne apám és az életben többet nem beszélnék vele egyetlen egy szót sem. Az ilyen embert kezelni kéne, mert valami az agyában el van csúszva, ez már kóros. És bocsi, tudom hogy apudról van szó, de erre szavakat sem találok. Az ilyen nem vallásos ember, az ilyen beteg. Értelmes, normális vallásos ember nem kívánja egy ártatlan gyermek halálát, főleg nem egy ilyen hülyeség miatt. Szégyellheti magát. Meg sem érdemli, hogy unokája legyen.
"Az apám azt mondta szülessen inkább halva a fiam ha nem keresztelem meg"
Erre hívőként is azt mondom, hogy valláskárosult. Az ilyenek miatt ítélik el olyan sokan a vallásos embereket :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!