Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan lehet kiküszöbölni,...

Hogyan lehet kiküszöbölni, hogy ne "rabolják el" megkeresztelni a gyerekünket?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Az a helyzet, hogy a férjem családja vallásos. Férjem nem az, de a békesség kedvéért elfogadná, ha a lányunk meg lenne keresztelve, mondván ennyit megér, hogy ne károgjon a famíliája, de felesleges cécónak tartja. Én viszont egyáltalán nem vagyok vallásos, még ennyire sem, hogy felvegyem a pléhpofát. Azt szeretném, ha a lányom majd később maga döntsön mit szeretne. Kereken megmondtam nekik, tiszteletben kell tartani a másik ember véleményét, pláne hogy mi vagyunk a szülei.

Mostanában azzal vicceskednek a rokonok, hogy majd a kislányt elviszik titokban megkeresztelni, mint annak idején a férjemet ( az apja nem akarta, hogy megkereszteljék). Na akkor kikeltem magamból: bárki megpróbálja ezt, engem meg az unokájukat/dédunokájukat többet nem látják, le lehet állni a szektás baromságaikkal. - Na akkor nagyot néztek, pár hónapig nem esett szó a keresztelőről. Itt volt a karantén is, márcsak azért is. (Fú de betegei voltak hogy nem mehettek templomba most mi lesz nincs mise :D )

Most viszont megint elkezdték kérdezgetni: na akkor nem lesz megkeresztelve a gyerek? Mondom: Nem! -Erre jöttek azzal a dédik, nagyik hogy "úgy fogunk meghalni, hogy a kisunoka pogány lesz, nem lesz rajta isten jele..." Nem is írom le az összeset, mert felmegy a vérnyomásom.

Szóval most attól tartok, hogy elviszik, ha nem tudok róla. Kibírni kibírná azt a szertartást nem lesz "baja" tőle végülis, nem erről van szó. Itt a fő probléma, hogy hiába álltam a sarkamra, úgyis az lesz amit ők akarnak, nem tisztelve a véleményünket. Már-már ott vagyok, hogy belemegyek, de akkor az ő kezükben lesz az irányítás, ha most hagyom, egy lavinát indítok el, mindenbe bele akarnak majd szólni. (Már azon kiakadtak hogy miért nem volt templomi esküvőnk, öt éve hallgatom.) Lehet hogy hihetetlen, de ennek ellenére ezt kizárva nagyon jó a viszonyom a családdal, ezen kívül nincs velük konfliktusom, ezért is nehéz, nem akarom megbántani őket.

Ti mit tennétek a helyemben? Azt remélem, hogy nem ugrotok a torkomnak, és legalább tőletek normális tanácsra számíthatok, és nagyon köszönöm előre is! :)

2020. júl. 10. 08:47
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/169 anonim ***** válasza:
50%

[link]

Katolikus keresztelést gyermek keresztelése esetén _legalább a szülők egyikének kell kérni_, lehetőleg a lakóhely szerint illetékes plébánián, de megfelelő okból kérhetik más plébánián is.

!!!!!!

2020. júl. 10. 12:35
 92/169 anonim válasza:
46%
Teljesen felesleges emiatt aggódnod. A keresztelőt a szülőnek kell személyesen kérni. Ha nem a szülő kéri, a pap vagy lelkész nem keresztelheti meg. Egyszerű.
2020. júl. 10. 12:43
 93/169 A kérdező kommentje:
91 köszönöm ;)
2020. júl. 10. 12:43
 94/169 anonim ***** válasza:
20%
Mondjuk te magad is utánanézhettél volna, mielőtt nekiállsz hőbörögni egy nyilvános fórumon...
2020. júl. 10. 12:50
 95/169 anonim ***** válasza:
15%

a "probléma" az, hogy bárki megkeresztelheti a gyermeket:

Szükség esetén bárki, még a meg nem keresztelt ember is keresztelhet [53] a szentháromságos keresztelési formulát alkalmazva."

Tehát el se kell vinni sehová

2020. júl. 10. 12:50
 96/169 A kérdező kommentje:
94: mivel nem a keresztelési szabályzat volt a kérdésem...
2020. júl. 10. 12:57
 97/169 anonim ***** válasza:
80%
Mondd meg nekik, hogy megátkozod őket, ha nem állnak le :D
2020. júl. 10. 12:59
 98/169 anonim ***** válasza:
15%

Nem olvastam el az összes választ.

Csak egy kérdésem lenne. Templomi esküvőtök volt a férjeddel? Mert ha igen, akkor nem értem ezt a képmutatást a keresztelővel kapcsolatban.

Ha nem volt, akkor úgy rendezd le a rokonokat, mint akkor. Gondolom ahhoz is ragaszkodtak, mivel "nagyon vallásosak".

2020. júl. 10. 13:05
 99/169 anonim ***** válasza:
85%
Hívő vagyok, de a legnagyobb baromságnak és tiszteletlenségnek tartom ráerőltetni a keresztelőt olyan emberekre, akik valamilyen okból nem szeretnék megkereszteltetni a gyereküket. A keresztség lényege, hogy a szülő fogadalmat tesz, hogy hívőként fogja nevelni a gyerekét. Ha te magad nem vagy hívő, akkor értelemszerűen nem tudod, nem akarod hívő szellemben nevelni a gyerekedet, tehát az egész keresztelő csak egy nagy hazugság és képmutatás lenne. Az olyan keresztény, aki azt támogatja, hogy egy szülő akarata ellenére kereszteltesse meg a gyerekét, tulajdonképpen egy szentségtörést támogat, mivel a keresztség egy szentség, amivel tisztelettel kell bánni és nem szabad belőle képmutatást csinálni. Ezt nyugodtan közölheted az erőszakos rokonokkal.
2020. júl. 10. 13:05
 100/169 anonim ***** válasza:
80%
95# a szükség az életveszélyre vonatkozik. Hogy a nagyinak nem tetszik, az nem szükség.
2020. júl. 10. 13:06
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!