Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Más családoknál is így megy?

Más családoknál is így megy?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a Ti családotokban is előforduló jelenség (főleg vendégségekre, összejövetelekre gondolok), hogy a jelenlévők ilyen kollektív módon, leszólva “poénkodnak”? Értem itt ezalatt:

- Túlsúlyos családtagnak nevetgélve mondani, mikor eszik egy falatot, hogy “Minek eszel annyit? Így visz el az agyvérzés!”

- 15+ éves lánynak dettó, hogy “Ha megeszed azt a tortaszeletet, nem fogsz kelleni senkinek!”

- Utódoknak mosolyogva mondani, hogy “Éhen pusztulsz, ha én megdöglöm.”

Stb.

Ne haragudjatok a vulgáris stílusért, próbáltam hiteles, megtörtént példákat írni.

// Tudom, hogy én veszem túl komolyan a jelenséget, elvégre nem vagyunk egy értelmiségi család semmilyen szempontból, ellenben más családoknál nem láttam még ilyet szemtől szemben. Az érdekelne, hogy Ti tudtok ilyenről, vagy ez valóban egyfajta degenerált, “speciális eset”?

2020. júl. 8. 18:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Mintha csak anyámat meg a testvérét hallanám. Ja meg a nevelőapám családját. Iszonyat bunkók, én is igyekszek minél kevesebb időt tölteni velük.

Telefonon beszélünk, bekapcsolom a kamerát: "hú de csúnya vagy, jó, hogy most sehova nem kell menned", a sulis keringő felvételén a háttérben hallatszik, hogy a család kitárgyalja, hogy mennyire nem tudok táncolni... stb.

2020. júl. 8. 19:10
 12/20 anonim ***** válasza:
24%
XD
2020. júl. 8. 19:14
 13/20 A kérdező kommentje:

Meglepő, hogy milyen sokan írtatok eddig hasonlóról. Nem is gondoltam volna.😯

A legnagyobb probléma ezzel, hogy amikor felhozom, hogy “talán” nem etikus így beszélnünk keresztény emberként a másikkal, a vérig sértett “Nem bunkó vagyok, csak őszinte!” élethazugság visszhangjait hallom, meg hogy nincs humorom. Mintha egy perccel korábban nem kívánták volna egy családtag halálát, vagy ilyesmi...

2020. júl. 8. 19:15
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nálunk is alap. Leginkább a gyerekek kapják. Kb. 5-7 éves korig csak és kizárólag ajnározás megy, de aranyos, de ügyes, stb., aztán már csak a piszkálódás, szívatás, számonkérés. Én önbizalom gyilkosnak nevezem a nővéremet és az anyukámat is, mert folyamatosan számon kérnek , kioktatnak mindenkit. - Miért oda raktad, miért úgy raktad le, miért nem hoztad vissza- a lényeg, hogy magyarázkodásra kényszerítenek. A csipkelődés az a nagyapám reszortja, nagyon viccesnek gondolja magát, de inkább bunkó. Megjegyzést tesz mindenre.
2020. júl. 8. 19:47
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi rokonok vagyunk? Engem is mindig a súlyommal csesztettek, egyszer túl kövér voltam, máskor túl sovány. Aztán felhozták az apámat, akit nem láttam 6 éves korom óta, mióta késsel elkergetett minket otthonról, és poénkodtak, hogy visszajön meg elvisz, na, azon elbőgtem magam. Utána sírva jöttek utánam bocsánatot kérni (nagypapa sírt, nagybácsik csak komorak voltak), jaj, ők nem úgy gondolták. Gondoltam, wow, tényleg megbánták. Legközelebb ugyanúgy folytatták.

Mondtam anyának, ennyi volt, én biztos nem megyek többet.

2020. júl. 8. 19:48
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
A mienk értelmiségi család, de vannak ilyen rokonok. Sajnos ráadásul többnyire nem is poénnak szánják amit mondanak. Ők azt hiszik, hogy életfeladatuk rámutatni más vélt vagy valós hibáira, hiányosságaira. Példa: Így üdvözöl:"De rosszul nézel ki! Beteg vagy?" Vagy: "Nem híztál pár kilót? Vigyáznod kéne!" (55kg-os nőnek). Van, akinek egyszerűen ilyen a személyisége. :-(
2020. júl. 8. 21:27
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

A mi családunkban ugyanez ment, és van benne pár értelmiségi is, szóval sajnos nem jelent semmit, legjobban pont azok csinálták a feszkót minden családi összejövetelen (nagynéni, nagybácsi). De a nagymamám is, szüleim is beszálltak. És persze ha kimutattam (vagy pl. valamelyik unokatesóm kimutatta), hogy ez bántó, akkor jöttek a megjegyzések, hogy "nem ismered a viccet, nincs humorérzéked, csak hülyéskedünk", stb.

A szomorú ebben az, hogy én egészen a férjem megismeréséig azt gondoltam, hogy ez a normális viselkedés, ez a szivatás, ugratás, más kárára "poénkodás" simán belefér egy családban, és el kell viselni.

Aztán megismertem a férjem rokonságát, ég és föld. Akkor jöttem rá, hogy baromira nem az a normális, ahogy az én rokonságomban megy a dolog.

2020. júl. 8. 22:11
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem kell ezt ragozni,simán bunkók. Szar mert ha szólsz te vagy a savanyú aki nem érti a " poént". Szerintem ők is tudják hogy tuskók, direkt csinálják. Ha nagyon elszalad velük a ló oszd vissza vagy ne menj a közelükbe
2020. júl. 9. 07:46
 19/20 anonim ***** válasza:
Még csak hasonló sem fordult elő soha
2020. júl. 9. 09:18
 20/20 anonim ***** válasza:
#17 Én is akkor jöttem rá, hogy anyám mekkora bunkó, amikor apámnak új barátnője lett, és ő teljesen máshogy bánik a saját gyerekeivel és velünk is...
2020. júl. 10. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!