Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Más családoknál is így megy?

Más családoknál is így megy?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a Ti családotokban is előforduló jelenség (főleg vendégségekre, összejövetelekre gondolok), hogy a jelenlévők ilyen kollektív módon, leszólva “poénkodnak”? Értem itt ezalatt:

- Túlsúlyos családtagnak nevetgélve mondani, mikor eszik egy falatot, hogy “Minek eszel annyit? Így visz el az agyvérzés!”

- 15+ éves lánynak dettó, hogy “Ha megeszed azt a tortaszeletet, nem fogsz kelleni senkinek!”

- Utódoknak mosolyogva mondani, hogy “Éhen pusztulsz, ha én megdöglöm.”

Stb.

Ne haragudjatok a vulgáris stílusért, próbáltam hiteles, megtörtént példákat írni.

// Tudom, hogy én veszem túl komolyan a jelenséget, elvégre nem vagyunk egy értelmiségi család semmilyen szempontból, ellenben más családoknál nem láttam még ilyet szemtől szemben. Az érdekelne, hogy Ti tudtok ilyenről, vagy ez valóban egyfajta degenerált, “speciális eset”?

2020. júl. 8. 18:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
91%
Nem, mi nem vagyunk bunkók. (bocs)
2020. júl. 8. 18:36
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem, mi szeretjük egymás társaságát és nem akarjuk a földbe döngölni a egymást.
2020. júl. 8. 18:44
 3/20 anonim ***** válasza:
92%
Igen sajnos. És engem is nagyon zavart ez a megnyilvánulás, ezért évente kb kétszer ülök össze velük (karácsony és szüleim szülinapja/együtt tartják mert pàr nap különbség van köztük).
2020. júl. 8. 18:45
 4/20 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk sajnos divat. Csodálkoznak, hogy a gyerekeik elmaradnak.
2020. júl. 8. 18:47
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Van amikor valaki poénkodik, de nem ilyenekkel. Néha persze előfordul az, hogy egy-egy poén kissé sértőre sikeredik, de pl. súllyal, meg kinézettel senki sem szokott poénkodni. Ez nem normális. Van határ a poén és a szimpla sértegetés között. Nem értem, hogy a más kinézetén alapuló poénokat ki találja viccesnek, mert na, ezek szimpla sértések.
2020. júl. 8. 18:47
 6/20 A kérdező kommentje:

Elfelejtettem a leírásban kifejteni, de az élet minden területére kiterjedően látom a családomban ezt a jelenséget.

Ami hirtelen így eszembe jut még az illető kinézetén kívül:

- Van egy macskám, amit nagyon szeretek. Vele kapcsolatban már többször kaptam ilyesmiket:

,,Nem ütötte el még az autó?”

,,Ilyeneket szoktam elütni az országúton.”

,,Egy év múlva már a sírját kaparhatod a kisállat temetőben.”

- Vagy tesóm kapta a savazást, mikor bemutatta a párját:

,,Csak nehogy elhagyjon!”

,,Ne félj, kip*csáz, ha nem raksz rendet neki!”

Egyébként Mindenkinek jár a zöld kéz! :)

2020. júl. 8. 18:53
 7/20 anonim ***** válasza:
83%
Ezeket olvasva hálát adok az égnek,hogy nekem nem ilyen családom van...
2020. júl. 8. 18:55
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
A macskás beszólással nekem is tele a padlás.
2020. júl. 8. 19:01
 9/20 anonim ***** válasza:
90%
Iszonyat pronyó családod van.
2020. júl. 8. 19:02
 10/20 anonim ***** válasza:
78%
Nem:)
2020. júl. 8. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!