Más családoknál is előfordul cirkusz alapvető dolgok miatt?
Egy 7 éves monitort használtam ami tönkre ment Novemberben, 2012-ben vettem 35ezerért. Kb 10e ft körül javítanák és még csak a panel típusa sem ismert a szerelő szerint, de jó színei voltak ennek ellenére. A decemberi hónap elképzelések alapján, utánajárással telt amíg eljutottam a konkrét adatokhoz, nagy játékos vagyok, de filmeket is megnézek éjszakánként 2-3 sör mellett.
Viszont ez a technika 230-260ezer ft-ba kerülne bolti árral nézve amit kicsit sokallnak azok is akik szintén ilyen monitort keresnek csak Nyugaton vagy Tengerentúlon nyűggel de kifizetik érte az összeget minthogy hónapokat várjanak csökkenésre.
1hónapos garanciás darabot árultak 2 hete 200-ért, bolti ára 260.
Szülők szerint más TV-t vesz ennyiért, még a miénk sem került 170-nél többe de hatalmas, fater is azt hajtogatja hogy nagy hülyeséget csinálsz ha megveszed, majd megbánod stb, de arról elfelejtkezik hogy 4k@60hz az közelít a 300ezer ft-hoz, monitorként meg tökéletes méret a 27" 1440p 144hz.
Nem bizonytalanodtam el, csak bosszankodom hogy felnőtt létemre, saját jövedelem mellett, mégis mindenhez van hozzáfűzni valójuk, még csak kölcsön sem kellett soha semmihez, mert kispóroltam az árát annak ami kellett.
Én elhiszem hogy szegénység van az országban, mégis középosztálybeliként aránylag elérhetőek ezek az ár kategóriájú dolgok.
Ez most olyan hogy valaki nettó 400ezres keresettel vesz 600e ft körüli TV-t
Nyuszika, egy nyomorult kozepkategorias laptopon lottem magam Globalba CS-n annak idejen.
Es igen, amugy 100 korul mar eleg korrekt monitort tudsz venni.
Ha nem vagy profi jatekos, akkor egy szint felett tenyleg felesleges rakolteni.
Ha meg profi lennel, nyilvan szponzorpenzek jonnenek ra...
Abban viszont igazad van, hogy, ha eltartod magad, sajat kereseted elkoltesebe nem kellene beleszolniuk.
Persze, ha meg a nyakukon elsz es sporolas cimszo alatt nem adsz bele a kozosbe, akkor jogos a beszolasuk...
30n
Saját jövedelem... Mi közük hozzá mire költöd? Na ezért nem kell otthon lakni,meg mindent elmondani a fillérbafoknak.. Sok proli elvárná h mindenki olcsóból meg szarul éljen. :D
40N
3 hete vettem egy 85ezres telefont,mert az előzőt 2 év után kinőttem, már az alkalmazások fele sem fért rá, amit használni szerettem volna. Azóta is azt hallgatom, hogy minek nekem ilyen drága telefon, nem dolgozok rajta. Szerintem sok családban van ilyen hülyeségek miatt vita, kioktatás.
24/n
Az tény hogy saját célra kell, így még csak nem is befektetés ez, de 21"ról 27"-re azért már jelentős az előrelépés hát még akkor képfrissítése...
Ha ott élsz velük, azzal a céllal, hogy önálló lakásra gyűjtesz, talán jogos a morgás, hogy miért költesz ennyit másra. Ha semmit sem kell beadnod, még jogosabb. Más az, hogy beleszólni akkor se szólhat bele, de a véleményét mindenki kifejtheti.
Ha külön élsz, akkor meg honnan tudják? Nem kell mindent fillérre pontosan tudniuk. Így a morgás elkerülve. Ja, ekkor még a morgás sem jogos. Gondolom, te sem szólsz bele, ők mire költenek.
Nem kell leadnom pénzt, de a cafeteria-t elfogadják, a pénzre azt mondják rakd el magadnak, gyűjtsed(19 éves koromtól megy a megtakarítás)
Ha vitázunk, mindig én is beleszólok most már hogy minek az a szar cigi, elfogyott, ne gyújtson rá többet, inkább tegye félre a megspórolt aprót... vagy ilyen virág, olyan kaspó, kis díszek stb Parfüm...
Bocs, de ez szerintem is felesleges pénzkidobás, mondom ezt szintén gamerként. Ilyen monitor max akkor kéne, ha mellette grafikusként dolgoznál, na, akkor megérteném. Így olyan nagyzolás, aminek nincs értelme.
Persze, megteheted, a saját pénzed, de ebből sok másra is jutna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!