Szerintetek csináljam meg ezt nekik?
Édesapám és a testvérei örököltek részvényeket, ami után adózni kell. Az adóhoz a bank adott egy kimutatást amit az apám email címre küldtek ki neki is meg a testvéreinek is, mivel nekik nincs email címük. Ezt a kimutatást én átküldtem az egyik nagynéném gyerekének, hogy nézzék át, nyomtassák ki ha kell, a másik nagynénémék olyan antiszociálisak, hogy még a mobil számukat se képesek megadni, nem hogy a fiúk email címét így nekik nem tudtam elküldeni.
Ma meg szól apám, hogy ki kéne nyomtassam mindkét nagynénémnek ezt a kimutatást, mert ezzel kell menjenek majd az adóhivatalba.
De én meg úgy érzem hogy ez nem az én dolgom lenne, még azt elfogadom hogy öregek és nem tudják megcsinálni de ott vannak a gyerekeik akkor miért nekem kell ezzel szaladgálni? (nincs otthon nyomtatóm)
Egyik részről nem akarom a feszkót csinálni de közben meg a tököm kivan, hogy minket ugráltatnak. A részvények ellenértékét is apám számlájára utaltatták, mert ők nem voltak hajlandóak euró számlát csinálni, mert az pénz, inkább ugráltatták a fatert amikor nekik kellett a részük.
Mondjuk marhára nem kell nekik a navba menni semmiféle jövedelem után.
Azt sem értem, miért a bank ad igazolást, részvény után osztalék jár, arról a kifizető kiadja év elején az M30-at. Ha valamelyik bank részvényét örökölték, akkor is M30 van, nem kimutatás, amit táblázatba kell szedni.
Ha eladták, akkor sem a bank fog igazolást adni.
"Éreztem hogy oda kéne írni, hogy nem Magyarország :)"
Akkor miért egy magyar oldalon írod ki? Esetleg abban az országban kéne, ahol élsz!
Kedves 5-ös válaszoló!
Véleményem szerint ez a kérdés nem arról szól, hogy melyik országban él a kérdező és családja. Külföldön élő magyarként én is olyan helyre írnám ki a kérdésemet, ahol a saját anyanyelvemen válaszolnak.
Kérdező! Említetted, hogy nem egyszeri alkalom az, hogy veled intéztetik a dolgaikat. A helyedben egy komoly beszélgetés során kijelenteném, hogy ebből elég volt, mindenkiről a saját gyereke is gondoskodjon, ne csak te. Ha szükségük van rád, legyél ott, de ne engedd, hogy kihasználjanak.
"Véleményem szerint ez a kérdés nem arról szól, hogy melyik országban él a kérdező és családja. Külföldön élő magyarként én is olyan helyre írnám ki a kérdésemet, ahol a saját anyanyelvemen válaszolnak."
. Honnan kéne tudnunk, hogy melyik országban él?
. ebből következik: honnan ismerjük az adott ország törvényeit?
. lehet, hogy mégiscsak ott kéne feltenni a kérdést, ahol ismerik a helyi törvényeket?
Hol kérdeztem én bármit is a helyi adótörvényekről? (A kérdés arról szólt, hogy tegyek vagy sem szívességet a nagynénéimnek )
Azért kellett volna megemlíteni esetleg, hogy nem Magyarország, mert túl optimista feltételezés volt tőlem hogy a kérdésre fog mindenki válaszolni és nem abba belekötni, hogy a banktól milyen igazolás kell.
De nézd el nekem, hogy kapásból azt feltételezem, hogy nem mindenki a kákán keresi a csomót.
Kedves 7-es!
Ahogy a kérdező is írta, nem olyan típusú kérdést tett fel, ahol a válaszolóknak szükséges lenne az adott ország ismerete. Egyszerű, családi kapcsolatokra irányuló segítséget kért, amihez szükségtelen tudni, ki milyen országban él. Ennyi erővel ha én például Angliában élnék, nem tehetnék fel kérdést itt bármilyen magánéleti dillemmámról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!