Illik masok előtt a családban nyalni-falni egymast? Bátyám es a barátnője allandoan ezt csinalja, ti szólnatok nekik?
A batyam(28) es a baratnoje(25) barmilyen csaladi osszejovetelen, vagy csak egy sima hetkoznapon, ha itt van nalunk a barátnője, allandoan puszilkoznak, fogjak egymast, ami meg nem is gond, de ez az állandó cuppogas (nem csókolózás, csak puszilkodas) kiakaszt. Latom, hogy mondjuk egy családi ebednel ez mar a szüleimet is zavarja, de nyilvan nem szolnak. Hogyan lehet finoman közölni veluk, hogy ezt ne elottunk csinaljak? Ennyi illemtudas nincs bennük?
15 L
Ez valóban illetlenség. Unokatesóm is ezt csinálta a barátnőjével (aki később a felesége lett). De az is zavart, hogy a nő az asztalnál mások előtt szoptatta a gyerekét és mindenki letette az evőeszközt, és ő meg nem értette ezt. A bácsikám mondta, hogy előbb egyen a baba, utána szeretne vele négyszemközt beszélni.
Be is mentek az egyik szobába, ahonnan hallani lehetett, hogy vitatkozott vele a nő, hogy miért olyan nagy baj, hogy csak etette a gyerekét. Igaz, hogy a babáknak nagyon fontos a szoptatás, de ez nem tartozik senki másra. Ez intim dolog. Asztalnál meg illetlenség.
Ki is jött mérgesen a szobából, a többi vendég próbálta megnyugtatni, tisztázni a dolgot. A férje is szépen kérte, hogy ne veszekedjen és, hogy igaza van a bácsikámnak. Ő nem megbántani akart, csak próbálta elmagyarázni, hogy ez nem illendő. Csodálkoztam is ezen, mert, mint írtam, régen az asztalnál is puszilkodtak. Talán akkor mondták a szülei, hogy ez illetlenség és megfogadta, hogy nem csinál ilyet...
Engem ez nem zavarna, akkor sem, ha a testvérem, akkor sem, ha (sok év múlva) a fiam csinálná ezt.
Azzal együtt, hogy én nem csinálnék ilyet és a feleségem sem akarná.
Szóval a kérdésedre válaszolva: mivel engem nem zavarna, én nem szólnék nekik. Ha a szüleidet zavarja, van szájuk, szóljanak ők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!