Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kiverhetem, ha úgy alakul...

Kiverhetem, ha úgy alakul emiatt a hisztit?

Figyelt kérdés

Próbálok rövid lenni:

Párom apukájánál hagyta az óráját, amit tőlem kapott ajándékba. Ezt az órát ott megtalálta egy rokona (15 éves) és elvitte magával egy szó nélkül. Pár nap múlva kiderült a turpisság.

Nemsokára meglátogatjuk ezt a rokont, aki elvitte az órát. Sokat gondolkodtam rajta, hogy ha bármi baja lesz az órának esküszöm meg fog ütni a guta, mert nem volt olcsó, plusz ajándékba adtam, és nem neki...

Szerintetek kiverhetem ott emiatt a hisztit(persze csak akkor, ha karcos, betört, eltört a csatja, stb), hogy márpedig fizesse ki az árát, vagy vegyen ugyanolyat újonnan ha már szó nélkül használta? Egy tiniről van szó, de akkoris. Nekem nagyon rosszul esett, mikor elmesélte ezt nekem a párom. Hogy jön ahhoz, hogy használja, elvigye szó nélkül? Na mindegy, ez a másik része a szitunak, most azon agyalok, hogy jogos lenne e egy kiakadás, ha baja esett az órának vagy hunyjak szemet fölötte és engedjem el a témát? Te mit tennél?

28N

2020. jún. 10. 19:33
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem ha ilyen lazán elemelt egy órát, simán lopkod ő mást is. Az ilyenek simán kivesznek egy kis kápét anyuci tárcájából, ha őrizetlenül marad valahol. Lehet igaza lesz a 30-asnak és még aznap eladta. Annyi próbálkozást tennék, hogy rákérdezek a srácnál, hogy mire kellett neki az az óra, miért kellett szó nélkül elcsenni. A szülőknek meg utalnék rá, hogy figyeljenek oda mi van a gyereküknél és ha tudnak róla, hogy lopott, ne lapítsanak és hagyják szó nélkül. Abban az esetben, ha már nincs meg az óra vagy látványosan kár érte, tudatnám a kedves családdal, hogy most egy 15 évesről és "csak" egy lopott óráról van szó, de még pár év és ennél nagyobb dolgok következnek, rosszabb esetben dutyiban végzi az öcskös. :D
2020. jún. 11. 21:13
 32/35 anonim ***** válasza:
51%
Igazából ezt az óra tulajdonosának kellene rendeznie és neki kellene feléd is lekommunikálnia, hogy miért nem becsülte meg jobban, amit tőled kapott.
2020. jún. 12. 10:34
 33/35 anonim ***** válasza:
62%
Nem értem, hogy miért kellene magyarázkodnia, hogy "nem becsülte" az órát. Honnan tudjátok, hogy nem becsülte? Pl. most a koronavírus miatt (kéztisztítás egyszerűsége) én sem hordom az ajándékba kapott órám. És ha a szüleimnél vettem volna le és hagytam volna, majd egy rokon elvitte volna, akkor sem hiszem, hogy hisztiztem volna a gyerekkel. Nem hinném, hogy azzal fejezném ki a megbecsülésem az iránt, akitől kaptam, hogy rokonokkal ordibálok.
2020. jún. 12. 21:59
 34/35 anonim ***** válasza:
54%
A párod apját egyáltalán nem zavarja, hogy a saját otthonából emelt el valamit egy közeli rokon? Szerintem mindegy, hogy a bácsi órája vagy a párodé, ha tudomásomra jutna, hogy egy családtag lopkodja a lakásomból a cuccokat amikor vendégül látom, soha többet nem engedném, hogy átlépje a bejárati ajtó küszöbét.
2020. jún. 12. 23:58
 35/35 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Pozitív élménnyel zárult az eset, a srác magától, amint beléptünk a kapun már hozta is az órát, nyomta a kezünkbe. Szerintem érezte ő, hogy ez annyira nem volt szép szitu. Nem szóltam egy rossz szót sem, van a családban enélkül is elég feszkó és baj sajnos.

Köszönöm a tanácsokat, véleményeket, meglátásokat!

2020. jún. 14. 08:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!