Kiverhetem, ha úgy alakul emiatt a hisztit?
Próbálok rövid lenni:
Párom apukájánál hagyta az óráját, amit tőlem kapott ajándékba. Ezt az órát ott megtalálta egy rokona (15 éves) és elvitte magával egy szó nélkül. Pár nap múlva kiderült a turpisság.
Nemsokára meglátogatjuk ezt a rokont, aki elvitte az órát. Sokat gondolkodtam rajta, hogy ha bármi baja lesz az órának esküszöm meg fog ütni a guta, mert nem volt olcsó, plusz ajándékba adtam, és nem neki...
Szerintetek kiverhetem ott emiatt a hisztit(persze csak akkor, ha karcos, betört, eltört a csatja, stb), hogy márpedig fizesse ki az árát, vagy vegyen ugyanolyat újonnan ha már szó nélkül használta? Egy tiniről van szó, de akkoris. Nekem nagyon rosszul esett, mikor elmesélte ezt nekem a párom. Hogy jön ahhoz, hogy használja, elvigye szó nélkül? Na mindegy, ez a másik része a szitunak, most azon agyalok, hogy jogos lenne e egy kiakadás, ha baja esett az órának vagy hunyjak szemet fölötte és engedjem el a témát? Te mit tennél?
28N
Mégis milyen párod van neked, aki a saját értékéről tudja, hogy valaki eltulajdonította és neked kell hisztizni azért, hogy adja vissza és nem a párod megy el a tulajdonáért és közli nyomatékosan a gyerekkel, hogy merre hány méter?... Ez csak nekem fura?
Majd a párod intézi, amit kell.
Én azt nem értem, hogy hogy nem tűnt fel a szülőknek otthon, hogy egy 15 éves gyerek egy méregdrága órával állít haza? Vagy ennyire gazdagok?
Egyébként ezt szerintem is a párodnak kellene intéznie, elvégre az ő holmiját lopta el (mert ha tényleg az ő tudta és engedélye nélkül vitte el, az bizony lopás). Ha neki ez nem fontos, az nem sok jót mond rá nézve, pl azt, hogy nem mer kiállni egy szros 15 éves ellen. A gyerek szüleivel sem ártana beszélnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!