Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kiverhetem, ha úgy alakul...

Kiverhetem, ha úgy alakul emiatt a hisztit?

Figyelt kérdés

Próbálok rövid lenni:

Párom apukájánál hagyta az óráját, amit tőlem kapott ajándékba. Ezt az órát ott megtalálta egy rokona (15 éves) és elvitte magával egy szó nélkül. Pár nap múlva kiderült a turpisság.

Nemsokára meglátogatjuk ezt a rokont, aki elvitte az órát. Sokat gondolkodtam rajta, hogy ha bármi baja lesz az órának esküszöm meg fog ütni a guta, mert nem volt olcsó, plusz ajándékba adtam, és nem neki...

Szerintetek kiverhetem ott emiatt a hisztit(persze csak akkor, ha karcos, betört, eltört a csatja, stb), hogy márpedig fizesse ki az árát, vagy vegyen ugyanolyat újonnan ha már szó nélkül használta? Egy tiniről van szó, de akkoris. Nekem nagyon rosszul esett, mikor elmesélte ezt nekem a párom. Hogy jön ahhoz, hogy használja, elvigye szó nélkül? Na mindegy, ez a másik része a szitunak, most azon agyalok, hogy jogos lenne e egy kiakadás, ha baja esett az órának vagy hunyjak szemet fölötte és engedjem el a témát? Te mit tennél?

28N

2020. jún. 10. 19:33
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
66%
Én a párod helyében magamtól felhívnám a kissrácot telefonon, hogy vigye vissza az apjához az órát, és mossa meg a fejét. (Gondolom, oda sűrűbben jártok.) Aztán a te helyedben lezárnám a témát, ha nem esett baja az órának. De tényleg, bennem is felmerül, miért csak napok-hetek múlva intézkedtek? Ha én kapnék ajándékot a szerelmemtől, biztos, hogy azonnal visszakövetelném, ahol hagytam, amint kiderült a dolog. Mekkora a távolság? Mert gondolom a srác nem tudhatta, hogy kié az óra. De már igen. Vigye vissza nektek. DE a párod beszéljen vele először.
2020. jún. 10. 23:30
 22/35 anonim ***** válasza:
1%

Milyen óra?

Tuti valami 5 ezres CASIO

2020. jún. 11. 01:27
 23/35 anonim ***** válasza:
44%

Nem.

Az az óra nem a tiéd, hanem a párodé. Ő kiverheti a balhet, ha akarja, neked közöd nincs hozza.

2020. jún. 11. 08:44
 24/35 anonim ***** válasza:
89%

A végén ki fog derülni, hogy a papa adta az unokának az órát. Nekem legalábbis ilyenek a nagyszüleim, valamit megdícsérek és rögtön rávágják, hogy ha tetszik, vigyed. Természetesen nem szándékosan akart kárt okozni, szerintem nem is tudta, hogy ennyire fontos az óra, meg egyáltalán, hogy a fiáé. Ahhoz meg túl büszke, hogy beismerje a hibáját.

Hívjátok fel a gyereket és kulturáltan kérjétek vissza.

Az pedig tényleg furcsa, hogy a párodat ennyire nem érdekli ez a projekt...

2020. jún. 11. 08:49
 25/35 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a rengeteg véleményt, tanácsot!

300 km van közöttünk a rokonokkal. A párom ahogy hazajött már tudta, hogy ott hagyta az órát, apukája is tudta, félretette neki, hogy ha legközelebb megyünk, ideadja.

A gyerekről meg annyit, hogy nem igazán ismerem, de amiket eddig hallottam róla, az nem túl sok jóra ad okot. Az órát meg apuka elmondása szerint szó nélkül vitte el, csajozás céljából. Nem tudta, hogy nem a papáé, hanem hogy a páromé. Akkor is furcsa, hogy szó nélkül elviszi, én sem értem. Gondolom ilyen neveltetést kapot vagy ennyire nem figyelnek rá... (nem cigány, mielőtt bárki feltételezné)

A hisztit arra értettem, hogy igenis kiokítom őt is, a szüleit is, hogy ez így nagyon nem volt pálya (persze ha sérült az óra, egyébként kakálok rá, úgyis egy évben egyszer vagy annyiszor se találkozunk velük).

A páromról meg annyit, hogy konfliktuskerülő. Inkább homokba dugja a fejét, de ne kelljen a rokonoknak egy rossz szót is szólnia. Na meg a pénzügyek megbeszélése a halála, ezért is vagyok én a "pénztáros" közülünk. Nekem nagy a szám jelen helyzetben, nincs veszíteni valóm ha megharagszanak rám a rokonai, de ő nem akar velük tárgyi javak miatt veszekedni, amit megértek, és azt mondta tegyek úgy, ahogy jónak látom. Emiatt került ki ide a kérdés, mert én magam sem tudom, hogy érdemes-e ezzel foglalkoznom, vagy engedjem el az egészet.

2020. jún. 11. 17:04
 26/35 anonim ***** válasza:
45%
Hát szerintem teljesen mindegy az óra értéke meg hogy sérült-e, itt muszáj lenne lépnie. Egy takony 15 éves mégis mit képzel, hogy csak úgy szó nélkül elvesz valamit mástól?
2020. jún. 11. 17:07
 27/35 anonim ***** válasza:
58%

Köszi a lepontozást kérdező. Így segítsen az ember.

"A hisztit arra értettem, hogy igenis kiokítom őt is, a szüleit is, hogy ez így nagyon nem volt pálya"

Akkor fogalmazz világosan, mert ez nem hisztit jelent. A szüleit meg óvatosan okítgasd, azért nem te sz.rtad a spanyolviaszt szerintem, hogy a magas lóról fölényeskedj velük szemben. Nem kell rájátszani, mintha most tragédia történt volna.

2020. jún. 11. 18:09
 28/35 A kérdező kommentje:

Csak halkan megjegyzem, nem pontoztam lefelé senkit. Még akkor sem, ha nem tetszett, amit írt.

Természetesen nem én akarom megnevelni a gyereket, csak jelezni szeretném feléjük valamilyen úton-módon, hogy ez nagyon nem volt szép. Főleg, hogy nem is tőlük, hanen apukától tudtuk meg. Ők nagyban hallgatnak az egészről.

2020. jún. 11. 18:22
 29/35 anonim ***** válasza:
51%
Reméljük tanult belőle és megbánást tanusított.
2020. jún. 11. 18:31
 30/35 anonim ***** válasza:
5%
Azt az órát már törötten sem látod viszont. Valszeg eladta, és ivott egyet az árán az egészségetekre.
2020. jún. 11. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!