Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kiverhetem, ha úgy alakul...

Kiverhetem, ha úgy alakul emiatt a hisztit?

Figyelt kérdés

Próbálok rövid lenni:

Párom apukájánál hagyta az óráját, amit tőlem kapott ajándékba. Ezt az órát ott megtalálta egy rokona (15 éves) és elvitte magával egy szó nélkül. Pár nap múlva kiderült a turpisság.

Nemsokára meglátogatjuk ezt a rokont, aki elvitte az órát. Sokat gondolkodtam rajta, hogy ha bármi baja lesz az órának esküszöm meg fog ütni a guta, mert nem volt olcsó, plusz ajándékba adtam, és nem neki...

Szerintetek kiverhetem ott emiatt a hisztit(persze csak akkor, ha karcos, betört, eltört a csatja, stb), hogy márpedig fizesse ki az árát, vagy vegyen ugyanolyat újonnan ha már szó nélkül használta? Egy tiniről van szó, de akkoris. Nekem nagyon rosszul esett, mikor elmesélte ezt nekem a párom. Hogy jön ahhoz, hogy használja, elvigye szó nélkül? Na mindegy, ez a másik része a szitunak, most azon agyalok, hogy jogos lenne e egy kiakadás, ha baja esett az órának vagy hunyjak szemet fölötte és engedjem el a témát? Te mit tennél?

28N

2020. jún. 10. 19:33
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
12%
szerintem tudood hogy vaj van a füled mögött, az az óra nem eredeti
2020. jún. 10. 19:58
 12/35 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem is a párodnak kéne szólnia. Ha ő nem akar, akkor én a te helyedben max. megemlíteném, hogy azért ez nem volt szép dolog, mert ha nem hisztizve mondod, akkor valószínűleg jobban odafigyel rád, meghallgat téged.

Nem tudod, hogy ő miért vette el azt az órát, lehet azért, hogy a suliban befogadják vagy ilyesmi, szóval jobb az ő álláspontját is meghallgatni szerintem, nem kell rögtön letámadni.

2020. jún. 10. 19:58
 13/35 anonim ***** válasza:
88%
Felnőtt nő vagy, nem kell a hisztit kiverned! Beszéld meg a pároddal, hogyha megsérült az óra, akkor hogyan fogja/fogják, (hiszen a szüleit is bele kell vonni) ellentételezni.
2020. jún. 10. 20:08
 14/35 anonim ***** válasza:
79%
Nem, emiatt nem hisztiznék, inkább csodálkoznék, hogy a páromnak ennyit számított az ajándékom.
2020. jún. 10. 20:10
 15/35 anonim ***** válasza:
89%
Itt a párodnak és az apjának kellene kivernie a hisztit, de nagyon. Mi az, hogy átjön a gyerek, és elvisz onnan bármit is; milyen család az, ahol gyakorlatilag szabadrablás van a másik házában lévő érték esetén? Te csak nevetségessé tennéd magadat, hogy olyasmin pattogsz, amit az illetékesek láthatóan nagyívben lesz...nak. Hogy lehet, hogy ez a párodnál nem verte ki a biztosítékot, az apjánál sem?!
2020. jún. 10. 20:24
 16/35 anonim ***** válasza:
58%
Ez a rokon... Khmm cigány, hogy mástól lop?
2020. jún. 10. 20:40
 17/35 anonim ***** válasza:
77%
Jó tökös pasid van, hogy neked kell intézkedned 😅
2020. jún. 10. 20:59
 18/35 anonim ***** válasza:
83%

"Szerintetek kiverhetem ott emiatt a hisztit(persze csak akkor, ha karcos, betört, eltört a csatja, stb), hogy márpedig fizesse ki az árát, vagy vegyen ugyanolyat újonnan ha már szó nélkül használta? "

HA baja lett az órának, akkor hozakodnék elő a helyedben a kár megtérítésének igényével, egyébiránt elég lenne egy fejmosás szerintem.

Hisztit ne verj ki (én ezt a megfogalmazást eleve nem is értem), de vagy te vagy a párod határozottan el kell, hogy beszélgessen vele, mert ebből neki is okulnia kell a jövőre nézve. Ha hiszti alatt a vörösödő fejjel való ordibálást érted, az teljesen felesleges, mert neked max elpattan egy ér a fejedben, a kölyök meg nem lesz tőle erkölcsösebb. (Ordibálást, ha normális szülei vannak, ezután úgyis kap otthon).

2020. jún. 10. 21:14
 19/35 anonim ***** válasza:
22%
Csak azért nem 100%-ot adtam a 18-asra, mert szerintem otthon sem ordítozni kell a gyerekkel. Nem családtaggal persze annyira sem illik. És kár esetén azt sem mondanám, hogy "meg kell fizetned", főleg ha nem kőgazdagokról van szó, mert sok kamasznak szerintem nem lenne rá pénze, és a szüleit terhelnéd. Inkább kérdezném, hogy meg tudja-e fizetni a kárt. Ha értelmes amúgy, akkor elszégyelli magát, és igyekszik majd "beleadni".
2020. jún. 10. 21:30
 20/35 anonim ***** válasza:
76%
Az sem mindegy ki vitte el? Közeli rokon? Csak szó nélkül elvitte? Vagy a párod apukája oda adta? Szép egy gyerek. Mióta van nála? Párodnak kellene ezt le rendezni, az ő rokonai. Párodat nem érdekli a dolog? Nagyon fura hozzá állás.
2020. jún. 10. 21:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!