Hogy érjek el változást?
Sziasztok!
Elég fura szituba keveredtem.
Férjnél vagyok, és van egy fiúnk, most 10 éves, és nagyon apás, amit az apja mond, az nem lehet máshogy.
A férjem ezzel nem él vissza, sőt, arra neveli a fiúnkat, hogy a nőket, anyákat is szeretni és tisztelni kell, és így is gondolja. Egy kivétellel. A férjem és az anyja kapcsolata mindig próbára volt téve.
Az anyja elég kemény, határozott, szókimondó asszony, akiről emiatt könnyű azt hinni, hogy nem képes pozitív érzésekre...
Pl. nála a pofon, mint nevelési elv bevett volt, de abba nem szól bele, hogy az unokát hogy neveljük, a férjemmel viszont ma is borzasztó kritikus.
Ezért a férjem "nem igyekszik" vele jóban lenni, sőt olyan jelzőkkel illeti, hogy "nőstényördög, kiherélő, újra meg kéne keresztelni, stb." Telefont sem veszi fel neki.
De viccesen tudja ezeket előadni, ezért sem szólok bele.
De ami a bajom: a fiam érzi ezt, és mintának fogja fel, így újabban hideg meg elutasító velem, hiába mondja neki az apja, hogy ez nem helyes.
Kértem emiatt a férjemet, hogy
csak átmenetileg az anyjával szemben erőltesse magára a fiúnk előtt a kedvesség arcát. Azt mondta, hogy nem tudja, hogyan kell...
Én 36, férjem 35, anyósom 65 éves.
Szerintem az lenne a legjobb ha varnatok egy kicsit lehet hogy ez csak egy atmeneti dolog lehet hogy kinovi ha eler arra a pontra amikor elkezd sajat magatol donteseket hozni.
De szerintem semmi baj nincs azzal hogyha egy fiu inkabb apas mindig az eggyik szulohoz jobban fog viszonyulni mint a masikhoz.
ha viszont emiatt a dolog miatt lekezeloen viselkedik veled es nem halgat rad akkor probalj meg nyugod maradni es semmifele keppen sem veszekedni vagy ordibalni vele mert akkor csak megjobban megerosited benne azt az erzest hogy teged utalni kell mert ilyen vagy.
Nem fogok ordítani emiatt sem a fiammal, sem a férjemmel.
Azzal sincs bajom, hogy a fiam apás, van ilyen.
De azért bánt, hogy hideg meg elutasító velem. És nem arról van szó, hogy bárki ellenem nevelné, sőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!