Miért buli a férjem családjának, hogyha engem /"" minket piszkálnak, bántanak és semmibe néznek?
Első terhesség alatt is folyamatosan cukkoltak. Ha nem híztam azért, ha tudtam enni azért, hogy nekem kicsi a hasam, nem lettem elefánt, nem vizesedtem, jól viseltem mindenért. Megszültetett a fiam, akkor azért, hogy miért szoptatok, miért 3 óránként, miért iszisz szoptatok, miért veszem fel a kicsit, miért nem adok neki ezt v azt, mostani terhességnél még durvábban tolták. Folyamatosan azzal jönnek milyen szarul nézek ki, sápadt vagyok, rosszul viselem, nem hízok stb.
Rengeteget sírtam miattuk, a bunkó megjegyzések miatt. És ezt vagy a hátam mögött, vagy simán vendégségben a szemembe is belemondtak.
Borzalmas ez igy. Van hogy nyelek, vagy leszarom, de pár napom van szülésig és tegnap véletlenül össze futottunk velük, na jöttek a kedves dumák, hazafelé végig bőgtem.
Hogy vannak ilyen gonosz emberek?
Férjem kiáll értem, ha ott van ő is megmondja nekik, meg én is megmondom de ez nem kellemes főleg nem a családban. A férjem ugyanígy kap megjegyzést, sajnos előttem akikkel együtt volt is mindig ez ment. Senki se vilt jó. Úgyhogy ő erre számított, de én nem, nálunk a szülők szeretik a gyerekük de itt anyósék is köcsögök. Pedig 6 éve együtt élünk.
Mit tud tenni az ember egy ilyen családdal az oldalán?
Ne hagyd magad. Nevess a szemükbe ha hülyeségeket beszélnek, vagy mond nekik, hogy ekkora blődséget életedben nem hallottál. Esetleg tromfolj rá, "hát persze, én is szégyellem magam, hogy nem híztam 40-50 kilót legalább". Legyen kész több visszavágós mondat, és nyugodtan mondd meg nekik azt is, hogy ez nektek milyen rosszul esik és nem tűritek a beszólásokat tovább.
Mocsok dolog, amit csinálnak veled.
Ilyen parasztokkal még a "kötelező" családi összejövetelen se akarnék találkozni. Gondolom az összes nő jó asszonyosra hízott a terhességei során és fáj nekik, hogy te a második gyereket is jó alakkal hozod világra. A családomban is van ilyen nő, aki előtte alig volt 50 kiló, aztán a terhesség alatt felment rá majdnem 30, amit azóta sem adott le - na ő is megjegyzi, ha más "nem hajlandó" a testsúlya kétszeresére nőni. A helyedben megmondanám nekik, hogy te vagy a gyerekek anyja, majd te és ők tudjátok, hogy kell-e a szoptatni és milyen gyakran, meg úgy egészében tudjátok majd mi jó nektek. Ha meg akarják szabni, hogy kell kinézni terhesség alatt és hogy bánj a babáddal, akkor a tuti tipp számukra hogy csináljanak maguknak sajátot, ha ennyire otthon vannak a témában. Bár kétlem, hogy hat év után lehetne javítani a hozzáállásukon, én egy próbát tennék, hogy megmondom mindenkinek a következő alkalommal, hogy ha nem képesek normálisan viselkedni, akkor viszlát van. Hozzánk nem engedném őket látogatóba és én sem mennék hozzájuk. A férj viheti a gyerekeket ha akarja/akarják, de engem többé nem látnának. Ha csak bunkózni tudnak, ne várjanak cserébe tiszteletet és kedvességet.
26/n
Két oka van: hagyjátok magatokat baxtatni és ki is mutatjátok, hogy rosszul esik.
Legközelebb ha bele kezdenek ilyenre, felálltok és haza mentek, vágyókét külditek haza. Pár alkalom után vége lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!