Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jól döntöttem hogy nem adtam...

Jól döntöttem hogy nem adtam kölcsön egy rokonnak hogy vállalkozást nyisson belöle?

Figyelt kérdés

Engem valamelyik nap próbált az egyik lehúzni hogy bombabiztos vállalkozási ötlete van(dolgozott hamburgeresnél/pizzázóba és látta hogy a fönök fürdik a pénzbe) csak szüksége van hozzá 6 millio forintra és adjam kölcsön,gyorsan megtérül. Mikor megmondtam hogy menjen bankba felvenni hitelt én senkinek sem adok akkor kicsattant hogy mit képzelek én,hogy a bank nyerészkedjen rajta a kamatokkal ö nem rabszolga, nem hülye.

Szerintem rendkivül pofátlan kérés volt.

Plussz egyértelmü hogy nem ért a pénzhez,15+ éves prémium német auto fenntartása minimálbérböl,szüleinél él,és 3 szor nyaral a baratnöjével évente.

2020. máj. 20. 08:46
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
A másik meg az hogy éves szinten 4% hozamtól esnék el amelyet kockázatmentes befektetésekböl tudok hozni.
2020. máj. 20. 09:39
 12/23 anonim ***** válasza:
92%

Senkinek nem kötelessége kölcsönadni a másiknak.

Megmondom, hogy nem, és kész. Miért kell ebből kérdésnek és szavazásnak születnie!? :D

2020. máj. 20. 09:43
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
20.000Ft még oké, na de 6M.. A pofátlanságnak is vannak határai.
2020. máj. 20. 10:19
 14/23 anonim ***** válasza:
87%

6-os

Bankban dolgozok, de meg nem talalkoztam a nagy hirrel emlegetett, kormanyunknak koszonheto ingyenes hitellel. :DDD

2020. máj. 20. 13:34
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem szoktam senkinek kölcsön adni. Tegyük fel kölcsön adsz neki. Tegyük fel, hogy tényleg nyit egy sikeres éttermet. Gondolom nem részt vásároltál volna belőle csak hitelező lettél volna. Ebben az esetben a leírtak alapján soha nem lett volna annyi többlet profitja, hogy kifizesse hitelt. Ha lenne is erre elkülönített bevétel része akkor is jönne a jaj ez jött közbe jaj azt kell venni rizsa. Ugye rajta te se hajtanád be pénzedet annyira keményen és nem mennél el még a félhivatalos módszerekig sem.
2020. máj. 20. 15:31
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Jól döntöttél. Ne legyen kétség benned emiatt. Az öregem adott pénzt az öccsének vállalkozáshoz illetve belízingelt egy autót neki. Sajnos ő meghalt én az örökséget átvettem. A lízingelt autót is. Nagybátyám a csillagokat is lehazudta az égről. Fél millió súlyadót és 600 ezer hitelt fizettem ki helyette mint örökös!! Azóta nem beszéltem vele. Ennek már 9 éve. Soha meg nem keresett hogy törlesszen.
2020. máj. 20. 15:40
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Én azon a véleményen vagyok hogy a pénzügyi kapcsolat megrontja a rokoni-baráti kapcsolatokat. Most max durcizik két hétig viszont ha minden hónapban vinnie kéne az aktuális törlesztőrészletet akkor teljesen megváltozna a hozzáállása. Ha te most kivennéd a pénzedet a befektetésedből megtérítené neked a kiesett évi 240.000,-ft ot? Most viszonylag kis kamattal lehet felvenni vállalkozói hiteleket csak kicsit dolgozni kell vele. Én azt szoktam felhozni hogy én is hitelből finanszírozom az eszközeimet ami igaz is, de a termelő eszközök amortizációja miatt jobb is mintha készpénzre vettem volna. Egyetlen egyszer történt hogy elgondolkodtam hasonló kérésen, szintén kamat mentesen szerettek volna kölcsönt. Egy egy kérésem volt, jegyeztessünk be jelzálogot az ingatlanára a hitel fedezeteként. A reakció :) Mit képzelek én!
2020. máj. 20. 16:28
 18/23 A kérdező kommentje:
Utolsó, ezt én is megemlítettem hogy a barátnő házára akkor jelzálog..és ez volt itt is mit képzellek magamról :))
2020. máj. 20. 16:37
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Jól döntöttél. Bár annyi válasz elég lett volna, hogy nincs annyi pénzed. Úgy sem fogja ellenőrizni.
2020. máj. 20. 17:50
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Tanulj meg nemet momdani! Ennyi pénznél én nem indokolnék. Kérjen más rokontól.

Tavaly eladtunk egy lakást 20+ millióért. Engem akkor talált meg egy olyan rokon akivel 10 éve nem is találkoztam. Autóra akart kölcsönkérni mert nekem úgy is van pénzem. Nem adtam neki.

2020. máj. 20. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!