Vállalkozás indításához hol érdemes kölcsönt igényelni?
Van egy nagyon jó vállalkozási ötletem.
A beindításhoz szükséges pénz kb 10%-a áll a rendelkezésemre, a maradék 90%-ot kölcsönbe szeretném igényelni.
Mivel a vállalkozás még el sem indult és ingatlanfedezetet sem tudok adni, így a kereskedelmi bankok nem igazán állnak velem szóba.
Valami állami hitelre gondoltam, illetve lehetett hallani erről a növekedési hitelről, amit 2,5% adnak.
A hitel fizetése nem jelentene gondot, mert ha elindul a vállalkozás, a bevételből bőven fedezhető lenne a hitel törlesztése.
Valaki volt már hasonló helyzetben, mit javasoltok?
A növekedési hitel kezdő vállalkozásra nem fog menni - ugyanis ehhez a hitelhez lezárt üzleti év kell.
"Elvárt működési múlt: minimum 18 hónap működési múlt és legalább egy teljes lezárt évről szóló pénzügyi beszámoló
A Bank által egyedileg előírt minimális számlaforgalom teljesítése a Banknál vezetett pénzforgalmi számlán
....
- Saját erő elvárás: a beruházás tervezett nettó költségének min. 20%-a, de a kölcsönbírálat során a Bank magasabb mértéket is meghatározhat
- A kölcsön lehívásához számlát, vagy más számviteli bizonylatot szükséges benyújtani"
Igen, ezt hallottam én is hogy induló vállalkozás nem kapja meg.
De akkor milyen lehetőség van?
Nem.
Indulóként önfoglalkoztatóvá válás támogatásban tudsz gondolkodni ingatlan fedezet nélkül. Ahhoz is lehetne igenyelni pl. Mfb 0 % hitelt is vagy mva mikrohitelt 3,9%-al de azok is ingatlan fedezetesek.
Ezekkel a kondíciókkal 90%ban borítékolható a bukás.
A legtöbb vállalkozás nem képes nyereséget termelni az induláskor. Ha neked a tőkéd 90%-a hitel a törlesztés akkora teher ami mellett kicsi az esély az életben maradásra.
Nagyon alaposan számolj ki minden. Ha úgy gondolod, hogy mindent figyelembe vettél adj hozzá a tervezett kiadásokhoz 20%-ot a tervezett bevételekből meg vonj le valamennyit. Ha még mindig működőképes akkor van esélyed.
"Van egy nagyon jó vállalkozási ötletem."---Mi ez a nagyon jó ötlet?
Igen tudom nem fogod elárulni, mert akkor más megcsinálja...
Itt viszont felmerülnek a következő kérdések:
-Hogyan fogod magad reklámozni?
-Hogyan fogod az ügyfeleknek kínálni a terméket, szolgáltatást, ha félted tőlük az üzletedet?
Egyetlen lehetőséged egy remek üzleti terv elkészítése, amivel befektetőket tudsz verbuválni, itt viszont vissza is kanyarodtunk a félelmeidhez és a kör bezárult :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!