Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jól döntöttem hogy nem adtam...

Jól döntöttem hogy nem adtam kölcsön egy rokonnak hogy vállalkozást nyisson belöle?

Figyelt kérdés

Engem valamelyik nap próbált az egyik lehúzni hogy bombabiztos vállalkozási ötlete van(dolgozott hamburgeresnél/pizzázóba és látta hogy a fönök fürdik a pénzbe) csak szüksége van hozzá 6 millio forintra és adjam kölcsön,gyorsan megtérül. Mikor megmondtam hogy menjen bankba felvenni hitelt én senkinek sem adok akkor kicsattant hogy mit képzelek én,hogy a bank nyerészkedjen rajta a kamatokkal ö nem rabszolga, nem hülye.

Szerintem rendkivül pofátlan kérés volt.

Plussz egyértelmü hogy nem ért a pénzhez,15+ éves prémium német auto fenntartása minimálbérböl,szüleinél él,és 3 szor nyaral a baratnöjével évente.

2020. máj. 20. 08:46
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Egyéb,leírom
145 szavazat
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
0%

Ha az egyik rokon kért tőled kölcsön csak nem akart átverni...

Az hogy te kölcsön adsz neki az a te dolgod.

2020. máj. 20. 08:50
 2/23 anonim ***** válasza:
93%
Igen. Családtagnak, barátnak nem szabad kölcsönadni.
2020. máj. 20. 08:50
 3/23 anonymousreview60 ***** válasza:
37%

Igen, az utolsó 5 sor alapján.

#2: Dehogynem, csak le kell papírozni. Nálam működik.

2020. máj. 20. 09:03
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Én sem adok kölcsön senkinek. Akármennyire megbízok az illetőben.
2020. máj. 20. 09:11
 5/23 anonim ***** válasza:
93%
Amikor ingyen hitelt kapnak a vállalkozások, akkor a bankok nem fognak nyerészkedni. Ha nem olvas híreket, nincs képben a világról, törvényekről, akkor nem lesz megtérülés és sikeres vállalkozás... Inkább tereld affelé, hogy egy könyvelőt keressen és mint szakember, nagyon jó tanácsokat fog kapni. Persze ez is fizetős.
2020. máj. 20. 09:12
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

3!

Jaja, biztos ut a család, barátság tönkretételéhez

2020. máj. 20. 09:12
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

6 millió azért élés sok pénz, annyit kérni is pofátlanság.

Most éppen szórják a hitelt a vállalkozóknak 2,5-3%-ra, szóval ha azt nem látja kitermelhetőnek az gáz.

Inkább arra gondol, hogy a bank behajtja rajta, te meg nem.

2020. máj. 20. 09:13
 8/23 anonim ***** válasza:
69%
Én se adnék ennyit csak így a semmire kölcsön, pláne, ha nem is bízom meg az illetőben. De azt mondjuk nem értem, miért kellett ilyen bunkón reagálnod, hogy te nem adsz senkinek, menjen a bankba. Elég lett volna annyit mondani, hogy ne haragudj, nincs ennyi pénzem/más tervem van vele és kész.
2020. máj. 20. 09:24
 9/23 anonim ***** válasza:
94%

Jól döntöttél!

Miért adnál a "tuti" ötletre? Ha annyira jó ötlet lenne, akkor a bank is finanszírozná. És mi az, hogy nyerészkednek? Tőled teljesen kamatmentesen akarta, csak úgy, hogy majd egyszer visszaadni, ha úgy alakul.

2020. máj. 20. 09:31
 10/23 anonim ***** válasza:
69%

Te voltál pár hete is itt valami hasonló kérdéssel?

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-val..

Csak mert ott már elég jól kitárgyaltuk. :-D

2020. máj. 20. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!