Jogos-e a sertodes?

Figyelt kérdés

Regebbi sztori, de azert meg dolgozik bennem.

Elso hazassagkotesemre meghivtuk apam hugat csaladostul (3lanygyerek, baratokkal, 2 szulo,7fo), majd evekkel kesobb elvaltunk sajnos, ujabb evek, parra leltem, elso hazassagkotes utan 10evvel ferjhez mentem.

Kapcsolattartas veluk abban merult ki h en erdeklodtem nagynenem hogylete felol, leirta hogy jol van, majd maskor tud irni,elfoglalt, ez ment 3 evig.

Idokozben a legnagyobb lanya ferjhez ment, ahova nem hivtak meg (es nem is tudtam volna odautazni, hisz 2 ev munkanelkuliseg utan vegre munkat kaptam kulfoldon, probaidon voltam, de nem is hivtak meg).

Fb-on privat uzenetben gratulaltam az ifju parnak, reakciot nem kaptam.

2 evvel kesobb viszont 1nappal az eskuvom utan (amire nem hivtam meg oket tekintettel arra hogy egyaltalan semmilyen kapcs nincs koztunk), megjott a valasz ettol a lanytol, visszakuldte az en gratulaciomat egy az egyben, kicserelve az utolso mondatot, hogy szemelyesen nem tudja mikor fog tudni gratulalni, tekintettel arra hogy mi nem hivtuk meg oket. Es azonnal torolt fbrol. Ahogy az egesz csalad is. Nem a veszteseg faj, hisz a legnagyobb lannyal az elmult 10evben 2x talalkoztam szemelyesen, az anyjaval 3 eve nem tudtam egy levelvaltast kieszkozolni, hanem hogy meg ok vannak megsertodve ugy h zero kontakt volt, ok nem hivtak meg, sot arrol sem tudtak hogy a parommal 2evig jegyesek voltunk a hazassagkotes elott, hisz sosem kerdeztek felolunk.

Tehat nem valtozott semmit az eletem nelkuluk. Csak szimplan nem ertem hogy egy komplett csalad jogosnak erzi a sajat felhaborodasat es teatralisan kitagadtak. Mit gondoltok?

2020. máj. 18. 08:29
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Eleve minek gratuláltál, ha értesítõt se küldtek. Nálunk az a szokás, hogy csak akkor van gratuláció, ha van értesítõ vagy meghívó. Ha akarják sértõdjenek meg. Jogosnak nem jogos, én még örülnék is, hogy nem kell ilyen ostoba emberekkel foglalkoznom soha többet az életben.
2020. máj. 18. 08:37
 2/8 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Nem jogos. Ugyanaz az önzés, ami a veled-nemfoglalkozás (nem vagy annyira fontos hozzám képest/nekem, hogy megmozduljak) miatt a kapcsolattartás elmaradását okozta, okozza a felháborodásukat, hogy nem hívtad meg őket, hogy ők ennyire nem fontosak. Önzők, ennyi.
2020. máj. 18. 08:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is volt hasonló, a legkevésbé sem jogos a sértődöttségük. Infantilis és nevetséges.
2020. máj. 18. 08:54
 4/8 A kérdező kommentje:
#1 nalunk nem szokas az ertesito es a szuleimet (mivel apam a keresztapa) meghivtak, tehat informalisan ertesultem rola h ferjhez ment az unokahugom. Ugy gondoltam hogy illik gratulalni, siman belefert az a par sor.
2020. máj. 18. 09:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne túráztasd magad ezen, felesleges. Inkább örülj, hogy megszabadultál tőlük. Esetleg ha valamikor mégis beszélnél velük erről, akkor közölni kell a tényeket. Te meghívtad őket, ők nem viszonozták, gondolkodjanak el ezen, ha van mivel. Nem kell finomkodni az ilyen emberekkel, nem méltóak rá.
2020. máj. 18. 09:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen nevetséges az egész társaságuk, ne aggódj, szerintem te végig tisztelettel voltál irántuk, ellenben ők semmibe se vettek. A te lelkiismereted legyen nyugodt. Gondolom, ők a világ közepének tartják magukat, lehet, hogy egyszerűen elfeledkeztek rólatok, amikor a lány esküvőjét szervezték, te meg még rendes is voltál és gratuláltál nekik, hiszen te ugyanúgy a család részének tartod őket és fontosnak tartottad, hogy a jókívánságaidat elküldd. Az unokatestvéred helyében én elsüllyedtem volna a szégyentől, hogy "elfelejtettem" az elég közeli családomból meghívni valakit. Persze ők azonnal megtudták, hogy te újra férjhez mentél és a lagzira nem voltak hivatalosak, így hát megsértődtek és töröltek a facebookon (mintha ez akkora veszteség lenne). Örülj, hogy nem kell velük foglalkoznod a továbbiakban.

Nagynénéd és a lányai is igazán önzőek és gyerekesek, amiért még a mások házasságkötésének is úgy kell történnie, ahogy az szerintük jó és nekik kényelmes. Szánalmasak.

2020. máj. 18. 11:33
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nevetséges, ha bárkinek, akkor neked lett volna jogod megsértődni, nekik biztos nem.
2020. máj. 18. 16:49
 8/8 anonim válasza:

Én nagyon együtt tudok érezni veled Kérdező, mert a mi családunk is igen hasonló. Nálunk nem egy esküvő okozta a családok és rokonok közötti heves vitákat, de hasonlóak vannak nálunk is.

Nekem unokanővérem veszi nagyon magára, hiába mondja nekem, hogy innentől nem foglalkozik azokkal, akik le se kakilják meg állandóan bántják, veszekednek vele, őt (is) hibáztatják sok olyanért, amihez semmi köze vagy nem úgy történt vagy megtett mindent. És egy köszönömöt nem kapott rajtam kívül senkitől sem, pedig nem 1 gyereke van.

Én azt tanácsoltam neki, hogy akik számítanak picikét neki (pl. bátyja) mondja el/írja le nyugodtan a véleményét, az érzéseit, a gondolatait, ne támadjon, ne mutogasson, ne hánytorgassa fel a múltat.

A többi "családtagnak", mint például nagynéni, unokatestvérek, azokkal vagy nem foglalkoznék a helyében vagy leírnám nekik is a gondolataim, de amint nem hasonló stílusban kapnék választ, megírnám, hogy ez a stílus ilyen formában nem érdekel, ha tudnak normálisan reagálni beszélhetünk a jövőben, ha nem, akkor köszöntem szépen, nekem erre se időm, se energiám, se kedvem.

Én ezeken túltettem magam, mert ebben nőttem fel kiskorom óta, hogy nincs családi összejövetel, ha évente maximum 2-szer volt akkor is csak a veszekedést hallgattam és rájöttem, hogy ez nem kell.

Rám ezért nem haragszik senki, mert nem is foglalkoztam semmivel és senkivel, csak akik meg is érdemelték.

De te olyan lehetsz, mint az unokatestvérem, lelkis. Ő is mindig panaszkodik és ebből tudom, hogy nincs túl ezen az egészen.

Szóval nem szaporítom a szót, ha nem tiltottak le, én összeírnék normális és korrekt hangnemben mindent, amit mondanál nekik, ha ott állnának előtted. Leírnám azt is, hogy miért érezted megbántva magad, miért nem hívtad meg őket a második esküvődre, miket éreztél, amikor nem kerestek stb.

Mégis csak család vagytok, nem is távoliak, talán ezt az egy, utolsó lépést megéri. A válaszból meg reakciókból meg úgyis megtudod, hogy milyen emberek és hogyan állnak hozzád (akkor is, ha nem kapsz választ). Innentől viszont te mindent megtettél és minden esélyt megadtál. Nekem ez az érzés mindig segít abban, hogy megkönnyebbüljek és úgy érezzem, már nem bánom.

2020. máj. 23. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!