Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit lehet kezdeni irigykedős,...

Mit lehet kezdeni irigykedős, keserű sógornővel?

Figyelt kérdés

Van egy sógornőm, akivel kb egy idősek vagyunk, és kb egyszerre is jött minden: házasság, első és második gyerek is.

Azt hittük, ez így milyen jó lesz, de tévedtem, mert így még jobban észreveszi és kiemeli a különbségeket. Pl én vékonyabb típus vagyok, és hiába híztam azért 15-20 kg-okat terhesen, mindig leszaladtak rólam, róla viszont nem, és már nem is dolgozik rajta.

Eleinte csak mondta, hogy jaj de jó nekem...stb, hiába mondtam, hogy azért én igyekszem tornázni is, illetve járok futni is heti 4x, most már ott tartunk, hogy rosszindulatú, csúnya megjegyzéseket tesz rám, ha családi esemény van, de olyan passzív agresszív módon.

A gyerekek miatt is ezt csinálja, pl nekünk fontos, hogy jó minőségű cipőt vegyünk, ők nem olyat vesznek, mert kicsit rosszabb anyagi helyzetben vannak, de folyton teszi az irigy megjegyzéseket. "Látod Bélukám, nekünk nincs szükségünk ilyen márkás cipőre, mert mi még tudunk márkás nélkül élni" " és rámpillant meg a gyerekre, aki takargatja a cipőjét.

Ha jönnek hozzánk, akkor is ezt csinálja, a kutyával, a házunkkal, a bútorokkal, hogy hol voltunk pl nyaralni...mindennel.

Komolyan nem értem, minek neki mindent méricskélni, hogy nekik mi van meg nekünk mi, amúgy szerintem senkit se érdekelne. De már elegem van, hogyan lehetne ennek véget vetni?

2020. máj. 13. 13:29
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

A legnagyobb gáz ebben, hogy a saját gyerekének kelt szégyenérzet akár a cipője, akár más miatt.

Szerintem ne vágj vissza, ne neveld, ne várj tőle semmi javulást.

Mindig csak sóhajts egyet: bizony, nem vagyunk egyformák, és ennek mind a ketten örülhetünk!

Attól talán leáll majd.

2020. máj. 21. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!