Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit lehet kezdeni irigykedős,...

Mit lehet kezdeni irigykedős, keserű sógornővel?

Figyelt kérdés

Van egy sógornőm, akivel kb egy idősek vagyunk, és kb egyszerre is jött minden: házasság, első és második gyerek is.

Azt hittük, ez így milyen jó lesz, de tévedtem, mert így még jobban észreveszi és kiemeli a különbségeket. Pl én vékonyabb típus vagyok, és hiába híztam azért 15-20 kg-okat terhesen, mindig leszaladtak rólam, róla viszont nem, és már nem is dolgozik rajta.

Eleinte csak mondta, hogy jaj de jó nekem...stb, hiába mondtam, hogy azért én igyekszem tornázni is, illetve járok futni is heti 4x, most már ott tartunk, hogy rosszindulatú, csúnya megjegyzéseket tesz rám, ha családi esemény van, de olyan passzív agresszív módon.

A gyerekek miatt is ezt csinálja, pl nekünk fontos, hogy jó minőségű cipőt vegyünk, ők nem olyat vesznek, mert kicsit rosszabb anyagi helyzetben vannak, de folyton teszi az irigy megjegyzéseket. "Látod Bélukám, nekünk nincs szükségünk ilyen márkás cipőre, mert mi még tudunk márkás nélkül élni" " és rámpillant meg a gyerekre, aki takargatja a cipőjét.

Ha jönnek hozzánk, akkor is ezt csinálja, a kutyával, a házunkkal, a bútorokkal, hogy hol voltunk pl nyaralni...mindennel.

Komolyan nem értem, minek neki mindent méricskélni, hogy nekik mi van meg nekünk mi, amúgy szerintem senkit se érdekelne. De már elegem van, hogyan lehetne ennek véget vetni?

2020. máj. 13. 13:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
A férjed ehhez mit szól?
2020. máj. 13. 13:32
 2/11 anonim ***** válasza:
16%

Ha a testvéred feleségéről van szó, akkor mondd meg tesódnak, hogy a meghívás csak rá és a gyerekeire vonatkozik, a feleséget nem látod szívesen, amiért megjegyzéseket tesz.

Ha a férjed testvére ez a nő, akkor nincs mit tenni, tűrnöd kell, ha a férjedet ez a viselkedés nem zavarja.

2020. máj. 13. 13:36
 3/11 anonim ***** válasza:
81%

Dehogy kell tűrnie! Én a helyedben már réges rég kiosztottam volna, az ilyen bunkó emberekkel másképp nem lehet szót érteni. Nálunk is hasonlóan kísérteties volt a sztori, férjem húgáról volt szó. Férjem erősen konfliktus kerülő, igyekezett ő békés megoldást találni, de nem igazán sikerült, nálam viszont betelt a pohár és egy alkalommal mindent "rákiabáltam", ami gyűlt bennem. Persze ő nem értette mi a gond, szerinte nem volt bunkó dolog rendszeresen piszkálódni puszta irigységből, szerintem meg igen. Utána visszavett az arcából, de kerülöm amennyire csak lehet és megtartom a tisztes távolságot. Néha családi eseményeknél kénytelenek vagyunk egy légtérben lenni, de elég nagy a ház, elférünk egymás mellett, de ennyi.

Ha a férjed tesója, akkor első körben próbáld őt megkérni, hogy állítsa le, ha ez nem megy, akkor viszont vedd kézbe a dolgokat és igen is oszd ki. Tudja már hogy hogyan viselkedhet!

2020. máj. 13. 13:49
 4/11 A kérdező kommentje:

Bátyám felesége. Bátyám szerint én félreértem, egyébként a legtöbb megjegyzést akkor teszi, mikor nincs ott tesóm.

Pl alakomra:"de jól nézel ki, milyen szép vékony vagy, hát igen, valakinek a gyerekkel töltött idő a fontos, másnak meg a sport." "szép ez a ruha bár nekem túl tinipics@s"

2020. máj. 13. 13:56
 5/11 anonim ***** válasza:
76%
Akkor egyszerű a képlet. Mondd meg tesódnak, hogy nem érted félre, neki is mondd el, miket magyaráz neked, mikor ő nincs jelen, és kész. Ő nem jöhet hozzátok. A tesód igen, a gyerekekkel, ő nem.
2020. máj. 13. 14:00
 6/11 anonim ***** válasza:
67%
Szálka vagy a szemében.Kérdezd meg tőle, hogy miért foglalkozik örökösen veled, veletek ennyire.Vagy az anyukájának meséld el, hogy zavar, hogy ilyen erősek a megjegyzései rólunk.Mindenki maga tudja, hogy mit és mennyit engedhet meg elkölteni ruhára illetve megspórolni pénzt. Az is fontos.
2020. máj. 13. 14:13
 7/11 anonim ***** válasza:
84%

Ezen nincs mit félreérteni, bátyád tesója egy irigy dög, ezt kár szépíteni.

Amikor beszólt arra hogy vékony vagy, biztos visszavágtam volna, hogy "Hát igen, valakinek meg egyszerűbb a kifogásokat gyártani, hogy miért dagadt, ahelyett hogy tenne ellene" és mosolyogtam volna mellé aranyosan.:)

Vagy mikor a ruhádat kritizálta, akkor is megjegyeztem volna, hogy "Még szerencse, hogy nem neked kell tetszedjen, a lényeg, hogy nekem és a szerelmemnek tetszik" stb. De mondom, én kerek-perec megmondtam volna már rég, hogy vegyen vissza.

2020. máj. 13. 14:17
 8/11 Savlekotő ***** válasza:
83%
Én már helyre tettem volna. Volt ilyen nővel dolgunk a nejemmel,ha több parizert vettünk már jött a puffogás hogy de jól megy nekünk ő meg éhezik,ja dolgozni nem nagyon akart soha csak imitálta. Pár dolog után kivezettük a házunkból hogy babám ott az ajtó lehet ki menni és akkor gyere ha rendbe raktad a magad.. Soha többé nem jött,nem bánjuk,azóta is mindenkire fröcsög ahelyett hogy tenne a dolgaiért. Sógornőd irigy rád,hogy gyerek mellett jól nézel ki,vehetsz minőségi cipőt,mehettek nyaralni,minden miatt. Lehet a ő házassága romló félben van.. Gyerek mellett lehet sportolni,kifogás,neki magával a saját életével van igazából baja amit rád vetít.. Azért meg soha nem éltünk proli szinten mert proliknak baxta a csőrét ha valaki meg dolgozik a saját élet minőségéért és nem csak picsog irigykedik fröcsög más pénz tárcájába kutat.
2020. máj. 13. 14:43
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Bátyámnál kb ugyanez volt a helyzet. Ők nagyon egyszerűen megoldották.

Felálltak, megköszönték a sógornő jelenlétét, majd kikísérték az ajtóhoz és közölték vele, hogy ha felhagy a bunkó és irigy megjegyzéseivel, szívesen látják, addig pedig becsméreljen mást, mert ők nem kíváncsiak az ilyen rosszindulatú megjegyzésekre. Majd betették az ajtót mögötte. Ez volt kb 3 és fél éve. A sógornő azóta egyetlen egyszer sem járt náluk.

2020. máj. 14. 10:33
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szólnék vissza, ahogy ő támad (akár kettesben vagytok, akár többen). Ha megjegyzést tesz, hogy minek a márkás cipő, akkor passzív agresszíven én annyit válaszolnék, hogy mi sokat dolgozunk azért, hogy a gyerekinknek a legjobb legyen, és mivel fontos az, hogy jó cipőben járjanak, mert az az egészségesebb, ezért nem a kínaiban vásárolunk. (Egyébként ehhez nagyon tudok azonosulni, nekem mindig bűnronda gyógycipőket vettek a szüleim, most huszonéves vagyok, a munkám miatt sokszor magassarkúban vagyok, mégsem volt soha gondom a lábammal, ellentétben az egyik barátnőmmel, aki a legdivatosabb Deichmannos cipőket kapta mindig, most meg orvosról orvosra jár a lábával.)

Ne az ő személyüket támadd, amikor ő ellened fordul, hanem tényeket közölj, hogy te mindezt csakis a gyerekedért teszed, hátha akkor ő is magába száll, hogy lehet, hogy amit elkölt fodrászra vagy egy ruhára magának, abból vehene normális cuccokat a gyerekeinek is. El sem hinnéd, milyen könnyen be tudod úgy állítani őt, mintha nem költene eleget a saját gyerekére, így majd inkább csöndben marad, hogy ne kelljen ezeket hallania.

Vagy egyszerűen neki szegezném a kérdést, hogy ha neki lenne anyi bevétele, mint nektek, ő mire költené? Nem a saját gyerekére? Ha nem, mert inkább magára költené, akkor meg szégyellje magát...

2020. máj. 18. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!